Blog

 

https://youtu.be/_wG2Tb107P0Note: In het kader van de privacywet vraag ik (als het mogelijk is) aan de desbetreffende personen of ik foto’s mag publiceren op social media. Dit lukt echter niet in alle gevallen dus mocht u zich herkennen in tekst of foto’s en u wilt liever niet dat dit gepubliceerd wordt, stuur dan een mail naar info@bdldropsandmore.com en ik zal zonder problemen het betreffende stuk van mijn blog verwijderen.

Mijn blog staat ook op een aparte facebookpagina: https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/ of klik hier om er direct naar toe te gaan. Volgen mag altijd 🙂

Zondag 13 oktober 2019: De Posbank

Eindelijk is het me gelukt om eens een keertje bij de Posbank te gaan wandelen. Van dit gebied wat in de Veluwezoom bij Arnhem/Rheden ligt, zie ik vaak mooi foto’s voorbij komen en ik had deze plek dan ook zeker op mijn bucketlist staan.

De kleur van de golvende heuvels is ongelooflijk mooi, zeker vanuit de lucht gezien. Als je naar de plek gaat waar wij (ik was met vriendinnen) heen zijn gegaan (Paviljoen de Posbank) kun je ook lekker lunchen (je moet wel wat geduld hebben, maar de lunch is heerlijk!).  Een wandelingetje hier voel je wel in je kuiten!

Geniet van de foto’s!

 

Woensdag 9 oktober 2019: even genieten op de Maddalena eilanden, Sardinië

Zondag 29 september 2019: Castelsardo Hotel Resort, Sardinië

Filmpje van de kust voor ons hotel in Sardinië, zo kan ik er voor altijd van genieten!

Kust hotel resort Castelsardo, Sardinië

Zondag 22 september 2019: een stukje Alghero

Alghero is met ruim 40.00 inwoners de vijfde stad van Sardinië. De historische stad heeft misschien wel de meest bijzondere geschiedenis van alle plaatsen op Sardinië. De stadswal en de torens bepalen nog steeds het gezicht van het hedendaagse Alghero. Het eerste bastion dat je tegenkomt als je vanuit het noorden Alghero binnenrijdt is de Bastione La Maddalena. Een wandeling over de stadswal is met name in de avonduren een populair uitstapje.

In het compacte centrum van Alghero is het heerlijk slenteren door de smalle, sfeervolle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Tijdens het dwalen door de oude binnenstad is het zeker de moeite waard om even in een van de  kathedralen binnen te lopen.Direct ten noorden van de stad bevinden zich de stadsstranden en de haven. Van oudsher is Alghero een vissershaven, en dat is nog goed te zien. In de haven zijn bootjes te huur en verschillende georganiseerde tripjes te boeken. Wij hebben genoten van al het moois wat we hier zagen en natuurlijk ook heerlijk geluncht met een goed glas gekoelde witte wijn.

Hieronder een impressie van de stad. Mocht je naar Sardinië gaan en je houdt van steden en cultuur dan moet je deze stad niet vergeten te bezoeken!

 

 

In Alghero zijn vele muren van de huisjes versierd met verschillende decoratie zoals je kunt zien op de foto. Simpel gevonden maar ziet er gewoon erg leuk uit. Ook is er een punt in Alghere waar ze uitleggen in welke winkeltjes je echt koraal kunt kopen. Er wordt namelijk in bijna elke winkel wel nep koraal gekocht. Volgens mij is het nog steeds zo dat je geen koraal in mag voeren in Nederland dus ik heb er verder niet naar gekeken.

 

 

 

Op sommige hoeken van straten hangen foto’s van inwoners van Alghero. De oudste inwoners van Alghero. Omdat Sardinië in een blauwe zone ligt waar de mensen ouder wonen hebben ze de van de oudste inwoners foto’s gemaakt. Naast de foto hangt de naam met de leeftijd. Ondertussen zijn er wel een paar mensen overleden.

 

Vrijdag 13 september 2019: Maddalena Eilanden

Onze vakantie zit er weer op helaas. Je kijkt er lang naar uit en het is voorbij voordat je het weet. Gelukkig hebben we de foto’s nog (in dit geval een video)!

Onze reis ging dit jaar naar Sardinië. Ik ben nog bezig de foto’s uit te zoeken maar wilde
alvast wel iets laten zien namelijk een prachtige eilandengroep die we hebben bezocht, de Maddalena eilanden.

Vanuit Palau vertrek je per boot natuurlijk naar deze archipel en je bent in no time ontspannen door de ongelooflijke kleuren van de zee en de helderheid van het water. Totdat je bij de Maddalena eilanden bent is het een en al genieten. Prachtige rotsformaties allemaal anders van kleur en vorm, kleine huisjes op rotsen gebouwd en boten zoveel dat je ze niet kunt tellen. Terwijl het zonnetje schijnt en de boot zich voortstuwt door het water wordt je hoofd leger en leger.

A Madalena is het hoofdeiland van de La Maddalena-archipel voor de kust van het Italiaanse eiland Sardinië. Aan de zuidkust van het eiland ligt de stad La Maddalena. De bodem van het eiland bestaat grotendeels uit graniet.

Ik heb een van de filmpjes die ik hier gemaakt heb met de drone op YouTube gezet. Klik op de link om het te zien, mocht je hierin interesse hebben. Ik hoop snel een aantal foto’s uitgezocht te hebben om jullie nog meer moois te kunnen laten zien.

Zondag 4 augustus 2019: Waalwijk

Een zonnige zondag en dus besloten we erop uit te gaan. Ik wist in Waalwijk een meer te vinden en had op google maps gekeken waar we het best konden parkeren. Onze eerste stop was aan de Vijverlaan. Je kan hier heel goed de auto parkeren en je staat precies tussen de twee grote meren in. Je verwacht zulke mooie natuur eigenlijk niet op deze plek want voor je gevoel sta je ‘gewoon’ in de bewoonde wereld. Een meneer waar ik mee sprak vertelde me dat er nog meer prachtige natuur te ontdekken is dus we moeten nog een keertje terug. Dit gebied is prima geschikt om een hengeltje uit te gooien of om een lekkere wandeling te maken want volgens mij kan je het hele meer ‘rond lopen’.

Na onze eerste stop gingen we door naar de tweede parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan. Vanaf de parkeerplaats volg je een paadje naar het meer en je kijkt opnieuw je ogen uit. Dit kleinere meer heeft een zandstrandje en het lijkt wel een zonneweide ‘voor de deur’. Toen wij aankwamen waren we alleen maar dat duurde niet lang. Een vader met een paar kinderen vonden het kennelijk niet erg om gefotografeerd en gefilmd te worden want ze doken zo het water in en het was behoorlijk zichtbaar waar ik mee bezig was. Kortom ik heb dus foto’s met een bonus 😉 Schijnbaar mag je in de dit meer zwemmen, ik vond een informatiebord wat mijn vermoede bevestigde en gelukkig was dit meer nog vrij van blauwalg. Dus als je een druk zwembad wilt vermijden op een zonnige dag, is dit de ‘place to be’ in Waalwijk! Kortom dicht bij huis hebben wij erg genoten van een paar uurtjes natuur en zoals gezegd er is nog meer te ontdekken dus we gaan zeker nog een keer terug. In de herfst zal het hier ook prachtig zijn schat ik zo in.

Geniet van de foto’s of rij er eens heen voor een lekker wandelingetje of fietstochtje!

 

 

Drone foto’s:

 

 

Zaterdag 13 juli 2019: Gat van den Ham

Zaterdag en natuurlijk regent het weer eens, dan buienradar maar goed in de gaten houden en ja hoor later in de middag werd het droog en zonnig. Snel de spullen in de auto, stoeltje, camera tas, GoPro, en de drone en hup… op pad. Ik besloot naar het Gat van den Ham te gaan omdat ik weet dat je over de dijk prachtig overzicht op de Biesbosch hebt. Eenmaal aangekomen op locatie viel mijn mond open van alle pracht die ik zag. Ik weet niet hoe die pluimen heten maar in het prachtig groene gras stonden ongelooflijk veel van die paarse pluimen en vanaf de weg had je het idee dat het hele veld paars was.

Dus de drone maar eens de lucht ingestuurd en overal rondom het water zag je deze plant staan wat een prachtig gezicht was dat zeg! Het Gat van den Ham is een kreek die behoort bij Lage Zwaluwe. Het is door een spuisluis verbonden met de Biesbosch want als je de andere kant opkijkt heb je een dijk en daarachter dus de Biesbosch liggen. Je kan hier dus veel zien en extra veel genieten. Op een mooie dag tref je hier vissers en heel veel mensen die hier fietsen want je komt er als je door de polders van Drimmelen rijdt. De weg er naar toe is vrij smal daar hebben ze diverse passeerplekken voor aangelegd. Maar als het erg drassig is is het wel oppassen met de auto, je zit zo vast in de modder!

Maar goed. Ik heb hier de foto’s die ik gemaakt heb. Ze spreken voor zich denk ik. In dit gebied lopen ook runderen los, die waren niet thuis toen ik er was maar dat maar het niet minder mooi. Ik heb in ieders geval erg genoten van de prachtige natuur en even lekker op een dijkje in het zonnetje geschenen wat er dan wel en dan niet was maar al met al was het een zeer aangenaam tripje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje op YouTube. 

Vrijdag 5 juli 2019: Strand Ouddorp en Brouwersdam

Vandaag met mijn zoon en schoonvader naar Ouddorp gereden om te lunchen op het strand. Het was een mooie zonnige dag en de voorspellingen waren gunstig. Mooie dag om een stukje te rijden en om foto’s te maken met camera en drone. Ik was vorig jaar al eens op de Brouwersdam geweest maar toen had ik mijn drone nog niet dus moest ik uiteraard nog een keertje terug. Ik hoopte dat er wat kitesurfers actief zouden zijn maar het waaide niet zo hard deze dag en de 2 kitesurfers die bezig waren heb ik lekker hun gang laten gaan ;-). Eerst natuurlijk het strand op en bij paviljoen Natural High genoten van een heerlijk broodje tomaat, mozarella met pesto, jammie! Voor meer info, bezoek de facebookpagina.

Naast dit paviljoen zit een surfshop waar je al je spullen kunt aanschaffen. Van daaruit loop je zo het strand op en kun je je nieuw gekochte spullen direct uitproberen, super handig!

 

 

 

 

Na de lunch zijn we met de auto verder de Brouwersdam opgereden. Wist jij dat de Brouwersdam het zevende bouwwerk is van de Deltawerken? De Brouwersdam sluit het Brouwershavense gat af en door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer. Wil je meer weten over deze bijzondere plek, wikipedia kan je een hoop informatie geven. Ik vind het gewoon een mooie plek omdat ik dol ben op strand en zee en uitzichten en tropische kleuren en …. noem maar op. Kortom ik laat de foto’s voor zichzelf spreken maar mocht je eens de kant van het eiland Goeree-Overflakkee op gaan, bezoek de brouwersdam dan eens. Er zijn in de zomermaanden diverse activiteiten die er gehouden worden en je kunt er ook het bezoekerscentrum van het Grevelingenmeer vinden. Hier vind je de evenementenkalender van de Brouwersdam. Veel plezier met het bekijken van de foto’s en tot de volgende blog!

 

 

 

 

Filmpje Brouwersdam

Brouwersdam op YouTube

Zondag 30 juni 2019

Gelukkig is het vandaag weer iets koeler dan gisteren want met temperaturen van 37 graden ga je niet voor je lol fotograferen of vliegen met de drone.  Gelukkig was het afgelopen vrijdag nog net wel om te doen en heb ik de Mavic 2 Pro wat uit kunnen proberen. Na mijn crash van vorige week merkte ik dat ik een beetje banger ben dus daar moeten we zo snel mogelijk weer overheen stappen. Gelukkig heeft de Mavic 2 Pro overal sensoren, onderkant, zijkanten en bovenkant dus dat stemt me iets meer gerust.

Afgelopen vrijdag ben ik naar het Houtse Meer gegaan. Dit water (vroeger de put van Caron) ligt in Den Hout bij een restaurant met privé strandje waar je ongelooflijk lekker kunt eten (lunchen en dineren) en waar je op het strandje kunt genieten van je uitzicht over het meer. Maar wat veel mensen niet weten, omdat het niet te zien is vanaf de kant is dat dit meer ongelooflijk tropische kleuren heeft en als je de foto’s ziet zou je dan ook niet denken dat ze “gewoon” in Nederland gemaakt zijn.

Ik heb al eens eerder over het Houtse Meer geschreven omdat ik er een keer een prive fotoshoot heb gedaan maar ik vind deze locatie zeer de moeite waard om nog eens uit te lichten. Wil je lekker eten en het strandgevoel hebben dan moet je deze locatie zeker eens bezoeken, is een absolute aanrader! Is een prachtige trouwlocatie (je kunt op het strandje trouwen) en je kunt hier verder naast lekker eten, ook zalen huren voor feesten. Kortom bezoek de website maar eens als je nieuwsgierig bent.

Hieronder de foto’s die ik van het meer vanuit de lucht heb genomen. Ik vind ze adembenemend mooi (en niet omdat ik ze gemaakt heb). Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten! Klik op de foto’s om ze groter te kunnen zien.

Ik zeg fijne zondag nog en geniet van deze zomerse dagen!

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 juni 2019: Baaldag!

Tja… vandaag is zo’n dag. Opstaan, boodschappen halen en bedenken waar ik eens naar toe wil om te vliegen. Samen met mijn vriendin besluiten we het vlonderpad in het Mastbos van Breda te gaan bezoeken. Ik had het adres van een parkeerplaats dus hup navigatie instellen en gaan. Parkeerplaats zo gevonden, geen vlonderpad te zien. Stond ook nergens aangegeven. Opnieuw op google maps gekeken en bleken we toch beter naar de Galderse weg te kunnen gaan. Daar kun je echter nergens parkeren dus toen we bij het kasteel van Bouvigne waren zijn we daar het bos ingereden. Kwamen we toch onverwachts op een prachtige omgeving uit. Auto geparkeerd en omdat google maps liet zien dat er water (een meer) in de buurt was besloten we een stukje te gaan lopen.

We hebben het kabouterpad gevolgd tot we inderdaad bij een prachtig meer aankwamen. Het was omringt met bomen maar we vonden een “gat” waar ik wel met de drone doorheen kon vliegen om boven het meer een kijkje te kunnen nemen. So far, so good!

Was een supermooi gebied. Achter het eerste meer lagen diverse poelen die je, met het blote oog vanaf het bospad waar we stonden, niet kon zien. Waar de oogjes in de lucht al niet goed voor zijn. Ik had een paar witte vlekken gespot en dacht dat het een paar zwanen waren, bleken uiteindelijk een soort van runderen te zijn. Ondertussen waren er wat wandelaars aangeschoven bij ons plekje (bankje) en keek een meneer op mijn scherm mee om te zien wat de drone zag. Uiteindelijk besloot ik te gaan landen. Doordat ik kennelijk toch niet helemaal gefocused was op de landing drukte ik op een verkeerde knop waardoor de drone niet ging landen maar weer de lucht inging, echter boven ons hoofd was een dik bladerdek en daar kon de drone niet doorheen en hij craste in het weiland net achter het prikkeldraad (gelukkig niet in het meer). Ik kon hem pakken maar de camera was afgebroken en een lampje was foetsie! Einde drone, RIP (rest in pieces).

Gelukkig was er niks met de geheugenkaart dus hieronder de foto’s die ik nog gemaakt heb en een werkelijk prachtig stukje natuur laat zien.

Kortom alle rotzooi weer ingepakt en op weg naar de winkel, we waren toch in Breda dus even een stop gemaakt bij Kamera-Express. Die deed een ruwe schatting wat reparatie ging kosten, ik vond het nog erger om te horen dat ik hem dik een maand kwijt zou zijn. Daarom naar de Mediamarkt gereden en direct een nieuwe drone gekocht, de Mavic 2 Pro (bij Kamera-Express uitverkocht). Een heel wat compacter model, makkelijker mee te nemen, maar daardoor ook lichter dus ik was benieuwd naar hoe deze nieuwe drone zich in de lucht zou gedragen. Thuisgekomen alles opgeladen en geïnstalleerd (nieuwe firmware etc). Vandaag, zondag de Mavic 2 natuurlijk uitproberen en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Foto’s lijken wat scherper en wat minder ruis te bevatten. Alleen de controller waar je de iphone in moet klemmen is een oenig ding maar goed dat zal wel wennen met de tijd. Kortom hieronder ook de eerste 3-tal foto’s genomen met de nieuwe drone, ondanks dat het weer een rib uit mijn lijf is, ben ik blij met de nieuwe aanschaf. Heb ik hier iets van geleerd? Jazeker, tijdens het landen, niet kletsen en eerst de drone veilig aan de grond zetten! Dure les dat wel!

Geniet van de foto’s hieronder!

Foto’s DJI Phantom 4 Advanced, Mastbos Breda

 

 

 

 

Filmpje Mastbos: https://www.youtube.com/watch?v=-WiUE3rxYxk

Foto’s Mavic 2 Pro

 

 

 

 

Zaterdag 15 juni 2019: Onkruid

Onkruid daar wil je meestal graag vanaf want je wilt die wildgroei in je tuin niet. Ik vind het echter prachtig om te zien. Ik heb het ook liever niet in mijn tuin maar als de bermen vol kleur staan is het schitterend om te zien. Het is nu dan ook de tijd voor de klaproos want je komt ze overal tegen. De foto’s die ik hier laat zien heb ik in Drimmelen gemaakt. Ik rij elke dag langs deze plek om naar mijn werk te gaan en vorige week toen het een keer niet regende heb ik de tijd genomen om eens wat foto’s te maken. Zo zie je maar dat je overal om je heen mooie bloemen en natuur kunt vinden. Je hoeft er niet altijd ver voor weg. Ik hoop dat jullie de foto’s leuk vinden en kunnen genieten van de heerlijke zomerse kleuren. Mocht je geïnteresseerd zijn in de foto’s neem dan contact met me op.

 

 

 

 

Soms zijn foto’s van kleurrijke bloemen ook heerlijk om te bewerken zoals de foto hieronder. De grote foto is het origineel. De foto’s eronder de bewerkingen. Welke vind jij het mooist?

DSC_4078web.jpg

 

 

 

 

 

Heb de prachtig gekleurde bloemen ook nog gefilmd. Filmpje is te vinden op youtube:
https://youtu.be/PQv8jXveOsY

Zondag 19 mei 2019: Bloemenvelden

Gisteren was het eindelijk eens redelijk mooi weer en wind was er nagenoeg niet een mooie dag om er dus op uit te trekken en de drone eens te laten vliegen. Ik ben gewoon wat rond gaan rijden en kwam bij een klein maar wel erg dichtbegroeid bloemenveld uit. Nu vind ik deze tijd van het jaar echt geweldig door alle wildgroei in de bermen dus ik ben gestopt en heb wat foto’s met mijn drone gemaakt.

Het is niets bijzonders en dat is eigenlijk wat het dan toch bijzonder maakt, dit driehoeksveld met gele bloemen.

 

 

 

 

Zondag 28 april 2019: Keukenhof

Net zoals vorig jaar besloten mijn vriendin en ik om de Keukenhof te bezoeken. Doordat het park steeds een nieuw thema hanteert blijft het dus interessant om steeds opnieuw een bezoek te brengen. Vorig jaar waren we vrij laat in het seizoen en nu iets vroeger omdat we hoopte dat er nu meer in bloei zou staan en dat was ook zo. De Keukenhof is maar 8 weken per jaar open en de nadruk ligt op 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. 100 bloembollenbedrijven laten al hun soorten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

De 40 tuinmedewerkers van de Keukenhof starten al op 1 oktober met het planten van de ruim 7 miljoen bloembollen. Dat gebeurt allemaal met de hand (ben ik blij dat ik dat niet hoef te doen!). Dit planten duurt ongeveer 3 maanden.

Het thema van 2019 was Flower Power. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren 70 wat ze daarom speciaal gebruikt hebben om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

Niet alleen buiten zie je bloemen maar ook binnen zijn er bloeiende planten en bollen te zien. Je kunt genieten van honderdduizend tulpen en ook orchideeën en anthuriums in een mooi hippie decor. Dan heb je nog de inspiratietuinen, waar je, zoals het woord al aangeeft, inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin. Kortom wij hebben weer genoten van een heerlijk drukke dag Keukenhof. Dit jaar zijn we ook met een bootje meegegaan die grotendeels om de bloemenvelden heen vaart, dit kost 8 euro en is weggegooid geld. Het water ligt lager dan de velden waardoor je eigenlijk de velden niet ziet zoals het hoort. Toen wij er waren hebben we gigantische hyacinthenvelden gezien en geroken (wat heerlijk was) maar dat rook je door het hele park dus die 8 euro was duur betaald en zullen we dan ook zeker niet meer doen.

Hieronder een impressie van het park zowel binnen als buiten. Ik hoop dat ik jullie kan laten genieten zoals ik zelf genoten heb. Ik vond de bloemen binnen bij het thema Musical Hair erg mooi en sfeervol. De Keukenhof is nog open tot en met 19 mei dus wil je deze prachtige bloemen nog met eigen ogen zien, reserveer dan snel je tickets: https://keukenhof.nl

 

 

 

 

 


Zondag 31 maart 2019: Het Krammer meer

Wat was het een mooie zonnige dag gisteren. Samen met mijn zoon besloot ik om Zeeland eens in te rijden. Ik wist daar een restaurant “Restaurant Grevelingen” te vinden omdat ik daar eens eerder was geweest en ik had mijn zoon en mijzelf een heerlijk ijsje belooft.

45 minuten laten waren we gearriveerd. Ik parkeerde de auto naast het strand van het meer vlak bij een trapje om zo makkelijk op het strand te kunnen komen. Het Krammer meer ligt voor de deur van Restaurant Grevelingen en als je op het terras plaats neemt heb je dus een prachtig uitzicht op het meer.

Het Krammer is het westelijk deel van het water, dat oostelijk Volkerak heet. Tussen het Krammer en het westelijk gelegen Grevelingenmeer ligt de Grevelingendam. Het Krammer is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde. Wat bijzonder jammer is is dat het deels bestaat uit een nieuw windmolenpark wat enorm afbreuk doet aan de prachtige plek/omgeving. Ik weet wel dat we op zoek moeten naar schone energie maar kan dat nou niet anders? Nederland wordt er zo niet bepaald mooier van en ik ben dan ook fel tegen deze lelijke windmolens die je tegenwoordige overal in grote getalen vindt.

Op het strand van het Krammer lagen al mensen in hun bikini en korte broek maar gezwommen werd er nog niet. Nadat we wat hadden gefilmd en gefotografeerd besloten we maar eens het restaurant in te gaan en te kijken of we het beloofde ijsje soldaat konden maken. Gelukkig hadden ze ijs en konden we op het terras genieten van de koude lekkernij alvorens we weer aan de reis naar huis begonnen. Restaurant Grevelingen is een super mooi plek voor als je eens Zeeland in wilt gaan. Het is gelegen in Bruinisse en ligt zoals je ziet aan het water (Krammer). Je kan hier ook super lekker eten, vorige keer had ik hier spaanse mosselen besteld en die waren om je vingers erbij af te likken. Het enige jammere vind ik dat ze naast het restaurant, zelfbediening hebben en je moet dus je eigen eten/drinken halen als je op het terras zit. Mijns inziens zou hier een verbeterpunt liggen want doordat mensen zelf moeten lopen, lopen ze vaker want je vergeet zo iets mee te nemen en dan wordt het allemaal wat rommelig. Daarbij vind ik service op het terras veel beter bij dit mooie restaurant passen, dan het wat eenvoudige zelfbedieningssysteem. Al bij al hebben we hier toch een paar uurtjes doorgebracht en de foto’s spreken voor zich denk ik. Kortom wil je lekker eten of een wandeling maken of gewoon lekker op het strand liggen dan is dit zo’n plek wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

 

 

 

Helaas kan ik geen filmpjes meer plaatsen om mijn WordPress site maar hieronder de link naar het filmpje van het Krammer meer op Youtube: Video Krammer Meer

Zondag 10 maart 2019: illusie

Dat er veel fotografen zijn die hun beelden bewerken is geen geheim. Ik kan zelf ook behoorlijk los gaan op een foto maar wat mijn drone mij soms laat zien, zonder dat ik beelden heb bewerkt, maakt dat ik regelmatig met mijn mond open zit.

Paar weken geleden reed ik naar het meer om wat mooi winterbeelden te maken. Let op: “gewone” winterbeelden want het had verder niet gesneeuwd of gevroren. De dag waarop ik ging leek eerder een hoog zomerse dag want het was toch al gauw 18 a 19 graden. Het was zo’n dag waarop je twijfelt, moet ik nu mijn jas uit of zal ik hem toch maar aanhouden? Het verraderlijke windje deed me besluiten deze dan toch maar aan te houden. De natuur doet zijn best in deze tijd om alles weer te laten groeien en bloeien maar de takken waren nog kaal.

Ik zocht een mooi plekje op langs de waterkant waar ik mijn drone veilig de lucht in kon laten gaan en had al direct een wauw effect. Omdat het in de zon, op een scherm, lastig is om foto’s echt te beoordelen besloot ik zo veel mogelijk foto’s te nemen van wat ik wilde, de waterkant in winterstijl.

Hieronder de foto’s (zonder dat ik deze bewerkt heb). Door een foto topdown te nemen in de volle zon krijg je een andere belichting en lijkt het in dit geval of de takken, gras en bomen bevroren waren.

 

 

 

 

Zo zie je maar hoe een illusie tot stand komt zonder dat je het zelf weet want pas toen ik de foto’s in de computer zetten kon ik goed zien wat ik “geschoten” had en ik vind het super mooi, ik hoop jullie ook.

Foto’s zijn te bestellen, mocht iemand interesse hebben. Tot de volgende keer!

Zaterdag 23 februari 2019

Niet te geloven dat het zo vroeg in het jaar al zoo lekker kan zijn. Vandaag is het een graadje of 18 dus camera en drone in de auto en op zoek naar een plekje om wat mooie plaatjes te schieten. Ik rij naar de Galderse Meren t.h.v. Breda. Een plek waar ik al vaak van gehoord heb en nog nooit eerder geweest was. Hoogste tijd dus om op deze prachtige dag daar eens een kijkje te gaan nemen.

Na een mooi ritje in mijn nieuwe auto vond ik een parkeerplaats, later toen ik wegging bleek dat er rondom de Galderse Meren meerdere parkeerplaatsen liggen. Er was plek genoeg om te parkeren en ik stond vlakbij het water dus na een meter of 40 lopen stond ik op een strandje. Rechts zag ik wat verouderde en triest uitziende gebouwen, volgens mij had 1 gebouw een toilettengroep wellicht dat het andere zomers (in het seizoen) open is om iets te drinken of te snoepen te kopen.

Het was niet echt druk, je kunt natuurlijk ook nog niet zwemmen maar er waren wel de nodige wandelaars die lekker met hun hond aan het wandelen waren. De honden kunnen hier lekker het water inrennen en even helemaal uit hun bol gaan. Niks voor mij helaas, ik ben dol op honden (van een ander) maar leuk om te zien is het wel. Er waren ook wat mensen bezig met een paard en op verschillende plekjes zaten/lagen mensen lekker te relaxen in het februari zonnetje.

Het blijkt dat deze plas is ontstaan begin jaren 70 als gevolg van zandwinning ten behoeve van de snelweg A16/E19 van Breda naar Antwerpen. In de jaren 80 is er nog zand gewonnen voor het deel van de A58 tussen knooppunt Sint Annabosch en knooppunt Galder. In de noordplas is zand gewonnen ten behoeve van woningbouw in Breda-Noord. De laatste zandwinning vond plaats in 1995. Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een duikstek voor de duiksport. In het water zijn voor de duiksport diverse objecten geplaatst zoals; een autowrak, een onderwaterplatform, een toiletpot en badkuip. Het water schijnt erg helder te zijn en onder water zou je een zicht van een meter of 10 moeten hebben. Ik blijf zelf liever boven water, vind mijn camera ook prettiger.

Kortom een leuke bestemming voor een wandeling of straks in het seizoen om hier lekker te zwemmen. Je moet dan wel betaald parkeren en het schijnt enorm druk te worden hier dus wil je het een keer zien voordat de drukte losbarst, bezoek deze plek dan voor 1 april.

Hieronder de foto’s van mijn uitje. Deze dag was het thema in ieders geval, zon en blauw! Tot het volgende blog verhaal!
ps. Een aantal foto’s zijn te koop in mijn webwinkel: www.BdLFotoEnKunst.com

 

 

 

 

 

Lucht foto’s Galderse Meren:

 

 

 

 

 

Galderse Meren, overzichtsopname:

 

Woensdag 27 januari 2019

Vandaag mijn blog op facebook aangevuld. Het staat alleen op facebook omdat het een vrij persoonlijk stuk betreft en dat het daarom dus niet thuis hoort op mijn zakelijke pagina. Voor diegene die het toch willen lezen, je vind het hier:

https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/


Zaterdag 1 december 2018

Het is weer december, de maand van korte dagen, gezelligheid in huis, lekker de kaarsjes aan en de open haard, genieten van een goed glas wijn met een kaasje of pepernoten en gevuld speculaas. December de maand van de kadootjes, van familiebezoeken, rijmpjes en surprises maken, nadenken over wat je met de feestdagen zult koken of waar je uit eten wilt gaan, kortom een drukke en dure maand. Bij mij komt Sinterklaas niet meer maar wij hebben wel een lijstje voor de kerstman, dus we hopen dat er dit jaar kadootjes onder de kerstboom liggen.

Veel mensen gaan nu naar London of Duitsland om de sfeervolle kerstmarkten te bezoeken. Ik ben zelf, evenals vorig jaar, naar de kerstshow van AVRI (Bloem- en Tuincentrum) in Oosteind geweest. Ik hoef niet zo nodig ver weg om een erg sfeervolle kerstshow te bezoeken. Dit “tuincentrum” begin al in juli met de voorbereidingen en echt mensen dat is te zien! Wat een werk hebben ze er weer van gemaakt en wat is het hier ongelooflijk genieten. De kerstafdeling is verdeeld in een aantal thema’s: More than green, Winter event, Morning walk, Waiting for Santa en Taste of Christmas. In alle thema’s zijn echt heel bijzonder mooie kadootjes te vinden of je kunt je huis er zelf erg sfeervol mee aankleden.

Een groot gedeelte van de kerstshow staat in het teken van de Efteling. De Indische waterlelies zijn dit jaar gewoon verplaatst van Kaatsheuvel naar Dongen 🙂 Kortom mensen wil je nog sfeervolle kadootjes kopen of extra spulletjes om je eigen huis wat extra sfeer te geven, ga hier dan eens een kijkje nemen. Ik beloof jullie het is absoluut de moeite waard. Je kunt in het tuincafe genieten van de nodige lekkernijen en even de benen laten rusten dus bij AVRI zijn ze echt op alles voorbereid.

Hieronder een impressie maar ik raad jullie echt aan, het alsnog zelf te gaan bekijken!
Het adres is: AVRI Bloem- en Tuincentrum, Heistraat 47, 4909 BD Oosteind

 

 

 

 

Zondag 11 november 2018

Zoals ik in mijn vorige blog al aankondigde wil ik jullie vandaag iets laten zien en vertellen over Serooskerke.

Serooskerke is een klein dorp op het eiland en in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Aan het water vind je een nationaal park genaamd De Schelphoeck. In de baai van natuurgebied de Schelphoek op Schouwen-Duiveland liggen al vele jaren enkele caissons. Deze betonnen bakken zijn vanaf de waterkant goed te zien. Een van die caissons is nu afgedekt met betonnen platen met daarop grind en schelpen.

Ideale broedplek

Het dak van de caisson is een ideale broedplek voor visdieven. Gaas voorkomt dat jongen in het water vallen en aardewerken rioolbuisjes bieden een schuilplek tegen aanvallen van meeuwen of een koele plaats als het warm is. Nu is het wachten op de eerste broedpaartjes.

Internationale topnatuur

De aanleg van het broedeiland is een Natura 2000-maatregel. Natura 2000 is een groot netwerk van natuurgebieden in Europa. Hier krijgen kwetsbare dieren en hun leefomgeving extra bescherming. Nederland telt meer dan 160 Natura 2000-gebieden. De Oosterschelde, een van de Deltawateren, is zo’n beschermd gebied. Logisch, want het zoute water, eb en vloed, de (diepe) geulen, zandbanken en slikken vormen een uniek en belangrijk gebied voor duizenden vogels, vissen en zeezoogdieren.

Op dit punt staan borden langs de kant met informatie over dit natuurgebied. Zo staat er oa dat je kijkt op restanten van de oude zeedijk en het gat dat is ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1953. Er lag een landbouwhaventje met achter de dijk enkele huisjes en een cafe. Door de harde storm en extreem hoge vloed stond het water in de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953 tot boven de kade. Een schip beladen met een grote dragline beukte tegen de dijk. Om ongeveer vier uur ‘s-nachts sloeg het door de dijk heen en belande op het cafe. Het water stroomde door het gat de polder in. Bij de dijkdoorbraak verdronken 15 mensen. Er stonden destijds 22 woningen 2 woonwagens en 1 gemaal.

Best wel een naar verhaal. Naar het schijnt zijn de restanten van de woningen onder water nog te zien maar dat heb ik van horen zeggen.

Hieronder de foto’s die ik er heb gemaakt. Het is nu een prachtig natuurgebied maar toch met een verdrietig randje. Fijne zondag en tot gauw weer!

 

 

 

 

Vrijdag 2 november 2018

Soms wordt een mens ineens aangenaam verrast en dat is wat mij ook overkwam deze week. Zo’n anderhalve week geleden besloten mijn vriendin en ik om op die prachtige zaterdag eens het eiland van Schouwen-Duiveland te gaan verkennen. We hadden de flamingo’s al gezien en nu besloten we eens naar Renesse te gaan. In Renesse zelf zijn we uiteindelijk niet zo lang gebleven en we besloten eens een kijkje te gaan nemen bij Serooskerke. Hierover zal ik schrijven in mijn volgende blog verhaal. Waar ik het nu over wil hebben is een prachtig natuurgebied wat we passeerde toen we via Zierikzee naar huis reden.

Vanaf de kant van de weg zie je reepjes land liggen (in het water) en het is heel onduidelijk wat het is, althans wij hadden geen idee. Uiteindelijk konden we de auto aan de kant zetten en heb ik mijn drone de lucht ingestuurd. Het filmpje wat ik daar heb genomen plaatste ik op YouTube en daarop werd ik een paar dagen geleden benaderd door een verslaggever van het PZC (de Zeeuwse krant). Hij had dus mijn filmpje gezien en vroeg mij of ik iets wilde zeggen over Schouwen-Duiveland. Het is uiteindelijk een erg leuk stuk geworden en ik neem dan ook in mijn blog even de gelegenheid jullie op dit mooie krantenartikel EN natuurgebied te wijzen. Dit keer laat ik iemand anders mijn verhaal vertellen.

Mocht je het willen lezen dan kan dat via deze link: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/dronebeelden-geven-mooi-kijkje-in-natuurgebied-bij-zierikzee~a66a264b4/

Hieronder zie je al de foto’s die ik daar heb gemaakt, het was ongelooflijk genieten wat een prachtige natuur heeft Nederland toch!

Volgende keer dus de foto’s en het verhaal van Serooskerke! Fijn weekend.

Klik hier voor het filmpje op YouTube.
Klik op een foto om die groter te bekijken.

 

 

 

 

Woensdag 24 oktober 2018: Flamingo’s in het Grevelingenmeer

Elk jaar komen de flamingo’s naar het Grevelingenmeer om te overwinteren. Er schijnen verschillende soorten flamingo’s te zitten en ze staan met hun pootjes in het koude water, brrr.

De groep staat altijd in de buurt van het jachthaventje van Battenoord. Staan ze links van de strekdam, dan kun je ze van heel dichtbij bekijken. Staan ze rechts langs de dijk dan staan ze wat verder weg en is het aan te raden een verrekijker of telelens mee te nemen.

Afgelopen zaterdag 20 oktober 2018 hebben we een bezoek gebracht aan het Grevelingenmeer. Het is echt een bijzonder gezicht en tot voor kort geleden wist ik niets af van het overwinteren van deze vogels in Nederland. Ga ze rustig bekijken, neem liever geen hond mee en geniet gewoon van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Op deze site vind je wat meer informatie over deze bijzonder “tropische” vogels.

 

 

 

 

 

Zondag 23 september 2018

Ik moet mijn tijd verdelen tussen het schrijven in mijn blog, mijn nieuwe foto’s ordenen en bewerken, vliegen met mijn drone en filmpjes verwerken EN mijn nieuwe webwinkel vullen met kunst en foto’s. Dat is best veel als je daarnaast ook nog bijna fulltime werkt. Mijn blog heeft dus op dit moment niet de hoogste prioriteit maar dat komt wel weer.

Ik neem bij deze even de vrijheid om jullie teven op de hoogte te brengen van mijn webwinkel, deze is in de lucht en operatief. In mijn webwinkel: www.BdLFotoEnKunst.com verkoop ik mijn kunstwerken en foto’s op hout, aluminium, plexiglas, canvas en ook gewoon als poster. Ik reken bij verzending binnen Nederland geen verzendkosten en bestellingen zijn ook bij mij in Oosterhout af te halen. Mocht je voorkeur uitgaan naar iets wat je niet vind in de webwinkel stuur dan een mail: info@bdldropsandmore.com dan maak ik “een offerte op maat”. Ondertussen staan er al prachtige werken in de webwinkel dus het is zeker de moeite waar om eens een bezoek te brengen.

DJI_0039 2-9-18

Ik probeer zo snel mogelijk weer een leuk stukje te schrijven maar ondertussen kun je zien waar ik mee bezig ben als je af en toe een bezoek aan de webwinkel brengt!

Tot gauw en een fijne zondag gewenst!

 

Vrijdag 24 augustus 2018

Sinds 3 dagen heb ik vakantie en alhoewel ik me altijd voorhoudt dat ik het niet echt nodig heb is het toch fijn om niets te hoeven doen op uur en tijd en smorgens geen last te hebben van de wekker.

Om de vakantie maar eens goed te beginnen zijn we afgelopen woensdag naar Scheveningen gegaan, volgens de weersvoorspellingen zou het voorlopig de laatste mooie zomerdag zijn dus een mooie kans om de boulevard van Scheveningen met een bezoek te vereren. Wij gaan niet naar het strand om te zonnen maar meer om lekker een stukje te lopen, even langs de winkeltjes en genieten van een hapje en een drankje (of meerdere)! We hebben de auto geparkeerd tegenover het Kurhaus in de parkeergarage van het casino, let op smiddags mocht ik hier 26 euro afrekenen!!

We zijn eerst door een klein winkelcentrum gelopen en toen de boulevard opgestapt waar we direct werden opgewacht door een flink aantal ENORME meeuwen, wat een prachtige vogels zijn dat toch en ze horen zeker bij het strandbeeld. De boulevard ligt momenteel helemaal open alleen het stuk vanaf dat winkelcentrum (de pier) totaan Sealife is nog dicht en voor de rest moeten we volgend jaar terug want dan zal het wel af zijn en ben ik benieuwd wat ze gedaan hebben.

Natuurlijk lopen we altijd even over de pier. Het reuzenrad met bungy jump toren is leuk om te zien en trekt veel bezoekers. De pier zelf vind ik niet heel bijzonder, bestaat uit vind “kraampjes” waar ze “iets” verkopen maar vooral is hier aardig wat eten en drinken te vinden. Misschien dat het hier gezelliger is als het buiten kouder is want wij wilde toch echt op het strand in een beachclub gaan lunchen. Na een wandeling hebben we dat dan ook gedaan.

Daarna zijn we naar Sealife geweest, dat was al weer heel wat jaren geleden en ondanks dat het niet zo groot is kun je hier toch wel een uurtje of anderhalf a twee volmaken. Ik ben niet zo van de visjes maar wel van het onderwater leven, wat een pracht zie je hier. Mocht je in Scheveningen zijn en hier nog niet geweest zijn dan is het altijd leuk om Sealife te bezoeken! In Sealife heb ik met mijn mobiel foto’s gemaakt, dat ging beter dan met mijn grote camera want het was behoorlijk druk en ik kon nergens echt goed bij. Daarbij is het erg donker waardoor je je ISO behoorlijk omhoog moet gooien en dat doe ik niet graag. Flitsen mocht natuurlijk niet. Wat hebben we ook genoten van de otters in Sealife. Dit zijn echt ERG leuke dieren om te zien met een hoog knuffelheidsgehalte!

Daarna hebben we nog een stuk gewandeld oa langs het open lucht beelden museum en in een andere beachclub witte sangria gedronken, dat was echt super lekker. Heerlijk gezeten in een fijne launchbank in het zonnetje en je hebt gewoon het ultieme vakantiegevoel! 🙂 Daarna weer een stukje lopen en kijken waar we iets konden eten waar we trek in hadden, er is zoveel aanbod je kijkt je ogen uit. Na het eten nog even het strand opgegaan met de drone. Er stond erg veel wind overdag waardoor het vliegen niet aan te raden was maar na het eten was de wind iets gaan liggen en durfde ik het wel aan. Er stond toch nog een flinke bries waardoor ik de ene na de andere melding kreeg om voorzichtig te vliegen, ik ben dus niet ver de zee opgegaan en was ondanks dat toch blij met het resultaat.

Geniet van de foto’s die ik heb gemaakt. In mijn volgende blog zal ik een stukje schrijven over onze vakantie bestemming. Waar we heen gaan ga ik nog niet verklappen dus kijk over een paar weken even in mijn blog dan ben je weer helemaal bij. Lang leven de vakantie!!

 

 

 

 

Vrijdag 3 augustus 2018

Het is alweer even geleden dat ik mijn blog heb aangevuld maar heel veel te beleven viel er niet. Veel mensen zijn met vakantie en die heb ik nog tegoed dus ik werk de zomerperiode door waardoor ik niet veel tijd heb voor uitstapjes etc. Daarbij is het deze zomer soms echt veel te warm om op stap te gaan met camera of drone en zoek ik de verkoeling in de tuin waar ik een heerlijk groot zwembad heb geplaatst zodat ik regelmatig kan dobberen en afkoelen.

Maar goed afgelopen vrijdag besloten om eens een zeehondensafari te doen. Ik wist het bestaan er niet van maar collega’s wezen me erop en dus zoeken op internet waar je kon opstappen. We vonden een pagina van frisia rondvaarten die o.a. ook vertrekt vanuit Zierikzee. Omdat we de locatie in Zierikzee wisten te vinden hebben we besloten hier vandaan te vertrekken. Mocht je ook informatie willen over deze rondvaarten bezoek dan de volgende website: frisiarondvaarten.

We vertrekken vanuit Zierikzee, en varen via het havenkanaal naar een van de diepste punten van het nationaal park de Oosterschelde, het is hier ongeveer 50 meter diep.
Deze diepe plaats is een van de favoriete plaatsen voor de bruinvissen (Nederlandse Dolfijn) en we komen er op deze prachtige dag dan ook een aantal tegen. Helaas heb ik ze niet op foto maar het zorgde voor aardig wat commotie want iedereen wilde ze natuurlijk zien en de boot zat goed vol!
Om bij de zandbank te komen varen we onder de zeelandbrug door, wat een prachtige brug om vanaf het water te zien! Deze brug was ooit de langste brug in Europa en is 5022 meter lang. De brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland, en zorgt aldus voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant.

Dan komen we bij de zandbank aan en wordt er aan iedereen gevraag om stil te zijn en gewoon te genieten van wat je ziet. De boot draait een aantal keren dus iedereen krijgt de kans om de zeehonden te zien. We hebben er 83 geteld deze dag en ze lagen heerlijk lui te zijn op de zandbank. Hun vacht glansde in de zon en ze zien er erg lief uit.

Op de terugweg naar huis kun je nog genieten van een andere zandbank, kleurrijke boeien en vooral veel schepen. Van vissersboten tot botters, zeilschepen en rondvaartboten van andere maatschappijen. Gelukkig kregen we op de terugweg een klein beetje wind want het was op deze dag eigenlijk niet om te doen, gelukkig maakte de zeehonden en de bruinvissen deze dag tot een geweldige beleving en wie weet ga ik het op een andere plek nog eens doen want een dagje op het water voelt als een week vakantie! We hebben de dag afgesloten door lekker te eten in Zierikzee (mosselen natuurlijk!) met een paar glazen heerlijke radler 0.0%!

Geniet van de foto’s hieronder. Alle foto’s zijn te bestellen dus heeft u interesse stuur dan gewoon vrijblijvend een mailtje.

Voor diegene die nog met vakantie gaan, een hele fijne vakantie gewenst en ik hoop snel weer terug te zijn met mooie foto’s en een leuk verhaal.

 

 

 

 

 

Zondag 8 juli 2018

Even een kleine “drone”update. Ik plaats mijn filmpjes op een youtube kanaal. Dit omdat facebook de kwaliteit van video’s behoorlijk verlaagt.

Mocht je mijn filmpjes willen zien, je kan je ook abonneren op mijn kanaal, dan kan dat via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=IzW_ebe4TI4

Vrijdag 22 juni 2018

Het is even geleden dat ik iets heb kunnen schrijven. Ik heb het TE druk gehad en helaas daardoor te weinig tijd om met de camera op pad te gaan. Wel heb ik mijn fotografie naar een ander niveau getild de afgelopen week en dit kan je letterlijk nemen want sinds vorig weekend mag ik mezelf “pilote” noemen en ga ik met een drone op pad 🙂

Ik had al eens een mini drone (selfie drone) gekocht maar die had maar een aantal minuten vliegtijd en had natuurlijk geen klasse camera etc etc. Ik had die kleine drone gekocht om te kijken of ik het leuk zou vinden maar geloof me, als je zoiets van plan bent investeer dan gelijk in iets goeds want met prullaria gaat “je zin hebben in” erg snel over!

Maar goed een drone dus, een echte. Voor mij was de camera het belangrijkst en deze camera schiet de foto’s in RAW en dat was voor mij een vereiste. Daarbij is dit een 20 megapixel camera dus dat is mooi meegenomen en hij heeft een maximale videoresolutie van 4096 x 2150 pixels.

 

 

 

 

De drone wordt geleverd in een prachtig koffertje met kabels en een extra set propellors. Het opladen, als je iets nieuws geleverd krijgt, duurt altijd te lang natuurlijk maar is wel zo slim om te doen anders ben je zo “uitgevlogen”.

Thuis natuurlijk even testen en als je de propellors eraf laat gebeurt er niets maar kan je wel via de app je video en foto instellingen goed zetten. Daarna is het zaak om een rustig plekje uit te zoeken. Ik wil dan het liefst niet gestoord worden want dit vliegen was echt nieuw voor me en daarbij wordt ik niet graag uitgelachen.

Oh ja… waar ik me dan toch nog wel even aan geïrriteerd heb is het feit dat de winkel deze drone had aangeboden als vaderdag actie. Zulke dingen zie je nooit als moederdag actie! Ik voelde me dan ook lichtelijk gediscrimineerd want ik ben namelijk DOL op “mannen speelgoed” en volgens mij is dit een gender neutraal stukje speelgoed. Misschien moet ik daar nog eens een artikel aan wijden!

Maar goed, op naar de Oosterhoutse polder dus alwaar je alleen maar “laag” mag vliegen omdat we hier te maken hebben met Vliegveld Gilze Rijen. Gelukkig geeft de app de waarschuwingen weer en als je de drone aanzet krijg je nogmaals een waarschuwing in beeld dus je kan niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent. Oke, laag vliegen dus. Deze drone is begrenst in Europa tot 3.5km. Hij kan 7 km maar dat mag dus weer niet, flauwe bedoeling! Wonderbaarlijk ging het vliegen gelijk best goed het is even wennen aan de besturing maar de eerste keer was mijn drone toch al een kilometer van me verwijderd geweest en had hij een gangetje van 42 km per uur (hij kan 70km/u). Niet slecht dus. Het is een kwestie van een paar keer oefenen en dan heb je het wel in de vingers. Ik heb ondertussen (voor een beginner) al best een paar mooie foto’s gemaakt. De eerste keer durfde ik nog niet zo hoog en dat ging de tweede keer al een stuk beter. Hopelijk zondag, maandag of dinsdag eens kijken of ik boven water kan en dan in acht nemen dat het nog broedseizoen is en dat je de vogeltjes niet afschrikt.

Hieronder een aantal “eerste” foto’s en een filmpje. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat er nog vele zullen volgen dus houdt mijn blog in de gaten en wanneer ik echt een mooie collectie heb zal ik aan de website bij fotografie een categorie: drone fotografie toevoegen (voor de liefhebbers). Ik wens jullie een aangenaam weekend. Voor morgen heb ik een mooie opdracht te pakken en ga ik een reportage maken van een jeugd viswedstrijd. Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 20 mei, Pinksteren

Wat doe je op een mooie Pinksterdag… juist ja foto’s maken natuurlijk. Vandaag is het werkelijk een prachtig, zonnige dag, geen wolkjes aan de lucht wat ik persoonlijk nogal jammer vind want een landschapsfoto krijgt meer diepte als je er een prachtige wolkenpartij boven hebt, maar goed we gaan vandaag maar niet mopperen, is het veel te warm voor.

Echt veel bijzonders heb ik de laatste tijd niet meegemaakt, ben erg druk met werken maar waar ik dan bijv. veel plezier aan beleef is het bekijken van de vogeltjes in de tuin als ik geniet van het zonnetje. Volgens mij zijn vogels erg pientere beestjes. Ik heb een platte bak water in de tuin gezet en een musje vond het prima, ging keurig op het randje zitten om te drinken, vloog daarna naar mijn houten schutting en sloeg zijn snaveltje een paar keer tegen het hout. Daarna vloog hij weg om vervolgens terug te komen met 2 maatjes en dus zaten er drie op een rij. Was erg leuk om te zien. Wat ik niets wist is dat een mus zich kennelijk ook vast kan zetten aan de muur, wat deze dus een aantal keren deed.

Kortom gewoon leuke foto’s van een doodnormale mus maar waar ik gewoon veel kijkplezier aan heb gehad.

 

 

 

 


Gisteren was ik in Den Hout, een rondje door mijn oude woonplaats aan het rijden toen ik op de houtse heuvel “de Lama’s” tegenkwam. Was een erg spontane ontmoeting en het was direct liefde op het eerste gezicht! 

 

 

Het schoot nog wel even door mijn hoofd dat deze dieren volgens mij aardig kunnen spugen. De witte en de kleine bruin met witte deden dat ook na een aantal rondjes te hebben gerend. Gelukkig spuugde ze niet mijn kant uit en stonden ze niet pal naast me. De grotere bruine van de close-up was een beetje een knuffelsok en vond het prima dat ik even een praatje met hem maakte en dat ik hem even lekker aaide. Afscheid nemen doet dan wel weer pijn :-).

Niets bijzonders dus, gewoon een paar lekkere dagen genieten van de zon en dierenplaatjes maken maakt mij altijd vrolijk. Geniet van het zonnetje en allemaal hele fijn Pinksterdagen gewenst.

 

Zaterdag 5 mei 2018, dodenherdenking en bevrijdingsdag

Gisteren, 4 mei, dodenherdenking. Een aantal idioten kondigen aan tijdens de 2 minuten stilte te gaan schreeuwen op De Dam in Amsterdam. Het is een trend aan het worden want elk jaar staat er wel een andere idioot of groepering op die een stunt willen uithalen omdat ze vinden dat er meer of andere mensen of oorlogen herdacht moeten worden. Wat ik daarvan vind laat ik in het midden maar laat ik dit zeggen. 4 mei herdenken wij ONZE helden die gestreden hebben tot de dood erop volgde voor ONZE vrijheid. Voor alle mensen in Nederland zodat WIJ nu in vrijheid kunnen leven en deze vrijheid door kunnen geven aan onze kinderen. Natuurlijk wordt het steeds moeilijker om mensen om je heen te hebben die de oorlog meegemaakt hebben maar ik mis mijn moeder erger dan normaal op 4 mei want zij heeft de oorlog zeer bewust meegemaakt en als wij op visite gingen bij haar broers of zussen dan ging het over de oorlog en wat ze mee hebben gemaakt. De stunts die ze uithaalde om hun eten veilig te stellen, wat ze moesten doen om te overleven. Het kattenkwaad wat ze uithaalde omdat ze ook kinderen waren in die tijd. Hoever ze moesten lopen om aan eten te komen terwijl er overal om hen heen vernietiging was.

Ik mis die verhalen, ik vond het prachtig om te horen en ik vond het prachtig dat zij 1 waren in hun strijd. Mijn moeder verloor haar vader in 1946. Een groot gemis voor haar en een verdriet wat ze nooit heeft kunnen verwerken, tot de dag dat ze stierf heeft ze haar vader gemist en ik hoop waarachtig dat er een hemel is en dat ze nu samen zijn!
Dit herdenken op 4 mei is een Nederlandse traditie en ik wil dat in stand houden. Ik vertel mijn zoon altijd over wat mijn moeder mij vertelde en ik vertel mijn zoon hoe belangrijk 4 mei is en dat het goed is om even stil te staan bij die helden die hun leven gaven. Nederland is langzaam zijn indentiteit aan het verliezen. We bouwen Moskees, we komen mensen tegen in andere kledij (burka’s), we hebben Moslima dagen en zwembaden organiseren speciale zwemdagen zodat zij gekleed kunnen zwemmen en wij het Nederlandse volk mag steeds een beetje meer inleveren aan indentiteit. Ik vind het prima dat we een andere samenstelling van het Nederlandse volk hebben maar IK weiger mijn identiteit, mijn/ONZE tradities op te geven!

Vandaag 5 mei vieren we de vrijheid. Ondanks alle ellende om ons heen zijn we in Nederland toch nog steeds redelijk veilig en laten we hopen dat dat nooit meer veranderd. De zwart wit foto hieronder heb ik gemaakt voor bevrijdingsdag. De bomen staan voor tralies en de vogel breekt uit en vliegt zijn vrijheid tegemoet. De vlag is opgebouwd uit 3 foto’s zodat de beweging van het doek te zien is.

Ik schenk nog een wijntje in en ik wens jullie een mooi weekend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s