Blog

Note: In het kader van de privacywet vraag ik (als het mogelijk is) aan de desbetreffende personen of ik foto’s mag publiceren op social media. Dit lukt echter niet in alle gevallen dus mocht u zich herkennen in tekst of foto’s en u wilt liever niet dat dit gepubliceerd wordt, stuur dan een mail naar info@bdldropsandmore.com en ik zal zonder problemen het betreffende stuk van mijn blog verwijderen.

Mijn blog staat ook op een aparte facebookpagina: https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/ of klik hier om er direct naar toe te gaan. Volgen mag altijd 🙂

Zondag 18 februari 2018: de eerste tekenen van de lente zijn zichtbaar

Hehe, eindelijk tijd om even wat in mijn blog te schrijven. Naast dat ik bijna fulltime werk ben ik ook nog bewindvoerder en mentor van mijn zoon dus daar heb ik het met periodes ook erg druk mee. Gelukkig lijkt alle drukte nu een beetje achter de rug en heb ik gisteren zowaar tijd gevonden om eens met de camera op stap te gaan want ondanks dat het pas 18 februari is, vind de natuur dat het tijd is om te ontwaken en weer tot leven te komen, ik kwam namelijk de eerst krokusjes tegen. Krokusjes en andere lente bloemen geven je weer hoop, hoop dat het koude en gure weer binnenkort wel eens voorbij kan zijn en dat de zomerzon ons weer komt verwarmen, heerlijk, ik kan niet wachten!! Ik ben geen winter mens, heb het altijd koud en wat ik nog het meest van allemaal echt haat, is het schoonmaken van de auto in de vroege ochtend. Je moet elke ochtend kijken of je ramen aangevroren zijn en 10 minuten eerder in je auto stappen zodat alles goed schoon is als je gaat rijden en die tijd in de auto en dat je bezig bent met het ijs te verwijderen is echt niet mijn beste tijd, veel te koud!! Maar goed, tegenwoordig heb ik antivries dekje wat ik voor de voorruit doe en dat wil toch wel een beetje helpen.

Dus als ik dan krokusjes zie, gaat mijn hart wat sneller kloppen en krijg ik hoop en verlang ik naar de zomer. Hieronder een paar lenteplaatjes dus. In de bosjes langs mijn straat groeien, het lijkt wel een soort van vruchten, en de dorre stekelige struiken beginnen rood te kleuren van de bloesem, erg leuk en mooi om te zien. Dus winterliefhebbers, geniet nog even van de winter zolang als dat het duurt, van mij kan de lente niet vroeg genoeg beginnen!!

Zondag 21 januari 2018: het leven in de polder

Ondertussen ben ik alweer 2 weken lekker aan het werk in een bijna fulltime job en ondanks ik het heel erg naar mijn zin heb, kan ik niet zoveel aandacht meer aan mijn blog besteden als ik zou willen. Niet omdat ik de tijd niet heb om te schrijven maar omdat ik de tijd niet heb om dingen mee te maken! Als je een hele dag werkt en savonds je huishouden moet regelen blijft er weinig vrije tijd over, des te meer geniet je dan natuurlijk van de mooie momenten waarin je wel tijd hebt om dingen te doen die je leuk vindt.

Zo was ik een paar dagen geleden eens wat aan het rondrijden in ons prachtige Nederlandse landschap. Normaal gesproken vind ik de wintertijd de meest “dode” tijd van het jaar. Niks bloeit en groeit, de bomen zijn kaal en onthullen hun skelet (terwijl ik ze liever zie volledig in het blad) en de kleuren buiten bestaan vaak uit grijs en grauw. Tenzij je een moment kiest dat de lucht begint te kleuren natuurlijk dan heb je echt prachtige momenten in een polderlandschap. Ik hou erg van ruimte en een vrije blik. Alhoewel ik in de stad woon ben ik in mijn hart een landelijk iemand. Een van mijn dromen is dan ook zeker om ooit nog eens landelijk te gaan wonen, smorgens naakt naar buiten lopen met een kopje koffie lijkt me echt te gek, terwijl je over de landerijen kunt staren of een te gekke zonsopkomst kunt aanschouwen. Maar goed, ik kan nu ook naakt met een kopje koffie naar buiten lopen maar misschien krijg ik dan gauw bezoek van de politie en ondanks dat ik het aardige mensen vind zit ik er toch niet op te wachten 🙂

Kortom even rondrijden in de auto op zoek naar mooie plekjes is een goed tijdsverdrijf. Ik ben niet zo’n fietser, dus ik pak altijd de auto of ik ga met de benenwagen. Als je op de fiets gaat is het natuurlijk makkelijker om te stoppen, met de auto lukt dat niet altijd als je iets moois tegenkomt. Daarbij zijn in de polder de bermen vrij zacht en nat en moet je oppassen waar je de auto weg zet want voor je het weet zit je vast en dan…

Op dit moment ben ik binnen aan het experimenteren met macro fotografie, ik hoop de foto’s gauw te kunnen laten zien. Zondag is vanaf dat ik weer ben gaan werken een dag om mijn administratie bij te werken, wasjes te draaien, te bloggen en als ik nog tijd over heb eens wat te fotograferen.

Ik wens jullie allemaal een mooie zondag en een fijne (werk)week!

Vrijdag 5 januari 2018: Welkom in het nieuwe jaar 

En toen waren we “ineens” weer in het jaar 2018 beland. Allereerst voor iedereen natuurlijk de allerbeste wensen. Dat het maar een mooi jaar mag worden wat je door mag brengen met mensen die van je houden en waar je zelf veel van houdt en dat iedereen dit maar mag beleven in goede gezondheid!

De feestdagen zijn weer achter de rug. Onze kerstboom staat nog maar wordt van het weekend weer opgeruimd en dan is de “rust” in huis ook weer terug. Wel jammer want het brengt ook wel weer wat gezelligheid. We hebben het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk en daarmee hopelijk de boze en oude geesten goed verdreven 🙂 De foto’s staan hieronder. Mocht iemand foto’s van vuurwerk nodig hebben voor bijv. een kaart etc. neem dan per mail even contact met me op.

Het nieuwe jaar is voor mij direct ook goed begonnen omdat ik 3 januari ben gestart in mijn nieuwe baan waar ik erg blij mee ben. Dat betekent dat ik mijn werkzaamheden die ik thuis deed weer ga verplaatsen naar de avonduren en het weekend. Mocht u dus een ontwerp of iets anders nodig hebben dan zal ik avonds reageren op mailtjes. Dat is weer even wennen maar komt allemaal vanzelf weer goed.

Voor nu heb ik niet veel nieuws mede te delen behalve dan dat de eerst dagen in mijn nieuwe job me goed zijn bevallen. Op mijn eerste werkdag stond er een prachtige grote bos bloemen op me te wachten wat zorgde voor een welkom en warm gevoel. Mijn autootje rijdt graag richting Drimmelen en radio 538 in de ochtend zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en zo begin ik aan mijn werkdag.

Tot gauw met hopelijk een wat interessanter blogverhaal dan nu!

Vrijdag 22 december 2017: De donkere dagen voor kerst

Ja mensen de kerstdagen en het eind van 2017 zijn in zicht. Een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar, wat is er veel gebeurd. 2017 was voor mij een jaar van hoogtepunten en diepe dalen. In januari nam ik afscheid van mijn werkgever waar ik de eerste jaren met heel veel plezier heb gewerkt. Daarna volgde zoveel veranderingen op de werkvloer. Afdelingen die werden opnieuw gevormd en ik kreeg te maken met andere collega’s en leidinggevende. Iedereen wilt graag baasje spelen en mensen die er al lang werkte weten precies wie ze moeten paaien om zichzelf maar vooral belangrijk te voelen. Een hele prettige werkomgeving met fijne collega’s veranderde in een hel op aarde en ontaarde in een totaal onwerkbare situatie. Afscheid nemen was het enige wat ik kon doen en wat ik gedaan heb.

Ik stortte mij op mijn bedrijf thuis. Ik kwam met een nieuwe bedrijfsnaam en breidde mijn bedrijf uit met het maken van website’s en administratieve taken en het schrijven van teksten voor de plaatselijke bladen en BN deStem. Erg leuk om te doen allemaal maar het bleef kleinschalig en ik wist dat ik er nooit een volledig salaris mee zou kunnen verdienen. Desondanks bleef ik positief en koesterde ik elke opdracht en klant. Uiteraard bleef ik solliciteren maar langzaam maar zeker geloofde ik er niet meer in dat ik nog een leuke baan zou vinden. Ik kreeg de ene na de andere afwijzing en alhoewel men niet mag discrimineren voelde ik tussen de regels door dat ik niet genoeg papieren had en mijn leeftijd me parten begon te spelen.

Het UWV gaf me bruikbare tips die ik allemaal braaf opvolgde en ik heb hun hulp dan ook als positief ervaren. Je hoort veel negatieve verhalen over het UWV maar ik heb alleen maar een positief gevoel erbij gehad. Begin december vond ik een erg leuke vacature die anders klonk als het gros wat ik op de vacature sites vond. Een bedrijf in Drimmelen, lekker dichtbij voor mij dus ik besloot eens een anders dan andere sollicitatiebrief te schrijven. Ik zocht eens wat tips online van hoe ik mijn brief eruit kon laten springen en maakte een aardig verhaaltje op papier.

De schrik was dan ook groot toen ik gebeld werd en uitgenodigd werd voor een persoonlijk gesprek. Natuurlijk ging ik daar graag een praatje maken. Voordat ik weg ging van huis keek ik even op google maps waar ze gevestigd waren en ik zag dat ze gewoon midden in het hart van de haven van Drimmelen zaten. Voor mij een emotionele plek want ik kom daar al vanaf dat ik kan lopen en ga vaak daar heen om foto’s te maken van de boten op de rivier of de zonsondergang. En daar ging ik dus op weg naar mijn sollicitatiegesprek. De directeur en assistent hadden ruimte vrijgemaakt voor mij in hun agenda. Bij binnenkomst werd ik aardig ontvangen door Ester en meegenomen naar het kantoor van de directeur. Leuke, aardige mensen dacht ik direct. Het was een leuk en open gesprek en omdat ik een gevoelsmens ben probeerde ik zoveel mogelijk te voelen. Ik herkende de mensen niet, had ze niet eerder gezien, ook het kantoor deed geen belletje bij me rinkelen. Ik zeg dit omdat ik heel vaak de plaatsen waar ik kom al “gezien” heb en een gevoel van herkenning heb, maar in dit geval dus helemaal niets. Na dit eerste gesprek ging ik direct door naar een gesprek met 2 andere mensen, waar ik hetzelfde gevoel bij had. Aardige mensen, leuk, open gesprek. Met een raar gevoel van geen herkenning dus ging ik naar huis.

De verrassing was groot toen ik werd uitgenodigd voor het tweede gesprek. Opnieuw met iemand die ik al eerder gesproken had en dit maal zou er iemand van het bestuur bij aanschuiven. Wederom had ik een goed, open gesprek. Er werd wat meer gevist en er werden wat scherpere vragen gesteld die ik allen goed kon beantwoorden. Ik wist ondertussen dat het tussen mij en nog iemand anders zou gaan dus het was best spannend. Maar omdat ik dus totaal geen herkenning had ging ik van het ergste uit, daarbij die andere persoon zou best wel eens wat jonger kunnen zijn en bla bla, ik maakte mezelf in ieders geval wijs dat ik het niet zou worden.

Je kunt je dus voorstellen hoe groot mijn ongeloof was toen de directeur mij belde om te vertellen dat ze me graag in dienst wilde nemen. Dat ongeloof bleef de hele dag en pas tegen het einde van de dag vond ik dat ik het iemand moest gaan vertellen en werd het wat meer werkelijkheid. Ondertussen is het contract ondertekend en heb ik de kerstlunch en een overleg bijgewoond en kennis gemaakt met iedereen. Het nieuwe jaar 2018 kan voor mij dus niet beter beginnen. Ik begin op 3 januari in een nieuwe, erg leuke functie, met op het oog leuke collega’s, in een prettige werksfeer op een ongelooflijk fijne plek, het hart van de haven van Drimmelen. Ik kan het me niet beter wensen.

Ik heb gelijk een oudejaarslot gekocht met als eindnummer 3 (omdat ik 3 januari begin) nu eens kijken hoeveel geluk die datum me op voorhand al op gaat leveren.

Kortom ik voel me goed, heb zin in een nieuw hoofdstuk. Ik blijf gewoon bloggen maar wellicht zal ik mijn blog nu voortaan op zaterdag of zondag ga aanvullen want om de week werk ik op vrijdag. De andere ben ik dus lekker vrij en kan ik samen met mijn zoon genieten van een lang weekend.

Mijn eigen bedrijf blijft natuurlijk “in the air”. Ik kan de werkzaamheden er goed in de avonduren en weekenden bij hebben daarbij heb ik veel te veel plezier in mijn eigen werkzaamheden om het op te geven. Dus heb je een ontwerp, uitnodigingskaart, administratieve hulp of website nodig, je kunt nog steeds gewoon een beroep op mij doen!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen. Ik hoop dat jullie de feestdagen kunnen doorbrengen met mensen waarvan je houdt zodat je optimaal kunt genieten van de kerstwarmte. Ook wens ik jullie veel geluk, liefde en goede gezondheid toe in 2018.

Drukwerk

 

Dinsdag 5 december 2017: Sinterklaasavond

Ja het heerlijk avondje is weer gekomen op een dag dat er een frisse wind waait door de bomen. Sint en Pietermannen zijn weer onderweg en leggen de kadootjes voor de deur weg. Tenminste als je lief bent geweest en niet, als je tekeer bent gegaan als een beest. Want de Sint is dan misschien wel oud maar hij hoort het nog goed, als je geweest bent stout!

Sint is op pad met heel veel Pieten en dat is puur genieten. Misschien mag ik geen puur zeggen want dat wordt gedefinieerd met donkere chocolade en daardoor met de huidskleur van de Pieten, waardoor jullie mij misschien wel kunnen schieten. Maar de Sint is op pad met ZWARTE Pieten, die omdat ze door de schoorsteen zijn gekropen, van kleur zijn verlopen en daardoor zo zwart zijn als roet, dat is niet erg dat is goed!

Sinterklaasavond is een kinderfeest, een traditie in een oude geest. Laten we elkaars mening respecteren en ons er niet voor generen. En nu genieten maar, van de kadootjes…maar vooral van elkaar.

Fijne sinterklaasavond!

Vrijdag 1 december: vogelpraktijken

We zijn weer een weekje verder, 1 december alweer. Sinterklaas en pietermannen lopen weer over de daken (wat erg lastig is bij daken met zonnepanelen) en je kunt je kinderen weer rustig krijgen door te dreigen met het feit dat zwarte piet (ja gewoon ZWARTE piet en NIET racistisch bedoeld) alles hoort dus dat ze lief moeten zijn en moeten luisteren want dat ze anders geen kadootjes krijgen (werkte bij mij altijd prima!). Gelukkig heb ik het Sinterklaas gebeuren al enige jaren achter me liggen maar ik kan bijzonder veel plezier beleven aan die lachende snoetjes van de kleintjes als ze sinterklaas of pietermannen zien.

Verder heb ik weer eens wat aardige sollicitatiebrieven de deur uit gewerkt en heb ik wat leuke kleine opdrachtjes afgewerkt. Het is toch geweldig als je iets kunt creëren waar andere mensen blij van worden, dat maakt me namelijk ook superblij!

Ik kan ook veel plezier beleven en blij worden van andere “kleine” dingen in het leven. Zo ga ik regelmatig een wandelingetje maken (met camera) en dit keer zelfs met zoonlief want een wandeling is goed voor je conditie maar zeker ook voor je hoofd. Dit keer hadden we wat brood meegenomen en had ik Julian beloofd dat we de eenden gingen voeren. Ik loop dan naar een stadspark (vlak bij mij, op loopafstand) waar diverse plassen zijn. Normaal gesproken zitten daar eenden, nijlgansen, zwanen en meeuwen. Deze dag echter, stikte het van de meeuwen, snap niet waar ze allemaal vandaan kwamen maar het was overvol.

Julian begon met brood in het water te gooien (voor de eenden) maar dat pikte de meeuwen natuurlijk niet. Die zijn zo vreselijk brutaal, ze pikken als ze kunnen het brood zelfs uit je handen. Dus laten ze zeker geen brood over voor de eenden, die hun leven op deze dag echter niet zeker waren want de meeuwen plonste gewoon op de eend in het water om toch vooral maar dat ene stukje brood te kunnen bemachtigen. Het was grappig om te zien maar we hadden wel medelijden met de eenden. We zijn dus naar een ander plekje gelopen om te kijken of we daar de eenden konden voeren maar we werden achtervolgt, over de weg en door de lucht door de brutale meeuwen en er was vandaag geen ontkomen aan. Dan moesten we nog oppassen voor een licht agressieve zwaan. Het is denk ik nog een overgebleven jong of hij is verstoten uit een ander nest, want hij zwemt niet bij de witte papa en mama zwaan en als hij je ziet, komt hij uit het water en begint te blazen. Hij of zij heeft dus een behoorlijk temperament en je moet echt afstand bewaren. Ik hou er niet van als men naar me blaast!

Goed Julian dus brood gooien en ik fotograferen. Zo hebben we toch een hele tijd lol gehad en ik zal de leukste foto’s hierbij met jullie delen. Het was een rustige week verder en vanwege de kou fotografeer ik nu niet zoveel buiten, brr. Ik ben aan wat creatiefs “in the house” begonnen, wellicht dat ik daarvan volgende week iets met jullie kan delen.

Fijn weekend allemaal!

Vrijdag 24 november: uitvinding van het jaar 2017.
Het jaar loopt weer tegen het einde, nog een maandje en we zitten aan het kerstdiner met familie en/of vrienden. Helaas zijn er ook veel mensen die kerst alleen en in eenzaamheid doorbrengen. Mensen die geen familie meer hebben vanwege hun leeftijd of ruzie in de familie. Ik sta daar rond deze tijd altijd bij stil want mijn eigen familie is ook behoorlijk uitgedund, dat heb je als je moeder op 43 jarige leeftijd nog een kleintje (ik dus) krijgt. Maar goed wat ik dus heb rond deze tijd van het jaar (en dat wordt nog sterker naar mate we echt naar het eind van het jaar gaan) is dat je dus terugkijkt op het hele jaar.

Dit was een raar jaar voor mij persoonlijk. Ik verloor mijn baan bijvoorbeeld afgelopen februari. Niet dat ik het erg vind dat ik die baan kwijt ben want ik had niks met het product of de mensen waar ik mee werkte, maar wat wel jammer is, is dat je van het ene op het andere moment zo naast de maatschappij staat. Ik heb altijd hard gewerkt, fulltime gewerkt en ineens is er niets meer. Ik kan me gelukkig thuis goed bezig houden met ontwerpen en fotograferen maar ik mis wel het dagelijkse contact met andere mensen, daardoor wordt je zelf een stukje eenzamer. Gelukkig heb ik een zoon die me aardig bezig houdt en waarvoor ik veel moet regelen en doen waardoor mijn wereld nog een beetje groter is dan dat hij anders zou zijn.

Maar als ik dat even buiten beschouwing laat en terugkijk op 2017 kijk ik even naar de andere dingen die nieuw zijn sinds dit jaar. Zo vind ik bijvoorbeeld dat de titel “uitvinding van 2017” moet gaan naar de Airfryer. Niet dat het ding dit jaar is uitgevonden, maar het is wel dit jaar in mijn leven gekomen en een welkome uitvinding ook. Ik ben niet zo’n keukenprinses heb ook nooit tijd gehad om uitgebreid te koken en me daarin te verdiepen en ik ga het eigenlijk nu pas leuk vinden. Kennelijk kom ik toch tot een bepaald soort rust sinds ik niet meer fulltime werk 🙂 Maar goed, de Airfryer dus. Wat een apparaat, je hebt geen pannen meer nodig, dus weinig afwas en je kan er echt alles in klaar maken. De meeste mensen denken dat ze zo’n ding moeten kopen om frietjes in te bakken maar echt het is zonde om daarvoor zoveel geld uit te geven.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat je groente kunt klaarmaken in de airfryer? Ik wist het niet en kwam per ongeluk een recept tegen wat ik met jullie zal delen. Ik vind namelijk spruitjes heerlijk, echt een recept voor in de herfst.

Spruitjes, je maakt ze schoon. Je giet er wat olie overheen en zorgt dat de spruitjes allemaal glansen van de olie. Dat doe je er wat peper en zout overheen en ik doe er dan nog kerriepoeder over. Je kan er ook een uitje bij snijden of bijv. gedroogde tomaatjes. Je verwarmt de airfryer voor op 200 graden en dan doe je de spruitjes erin, zo’n 13 tot 15 minuten. Je kan tussendoor even kijken of ze al zacht zijn want heel hard vind ik persoonlijk niet lekker. Zo’n 5 minuten voor tijd kan je de uitjes en de tomaatjes eraan toevoegen en je hebt heerlijk knapperige “geroosterde” spruitjes.. voor als je eens iets anders wilt.

En zo ben ik aan het experimenteren tegenwoordig. Ik moet wel zeggen dat als je van plan bent een airfryer te kopen dan is die van Philips echt geweldig. Waarom? Omdat je voor deze pan ook de meeste accessoires hebt zoals een bakplaat (erg handig als je gerechten wilt klaarmaken zoals je in een koekenpan doet), een grillplaat (ideaal als je vis of vlees bereidt) en bakblik (voor als je een taartje wilt bakken) en een spatdeksel (wat je gebruikt als je frietjes of snacks bakt zodat het verwarmingselement bovenin niet vies wordt). Kortom denk goed na voordat je een airfryer koopt. Ik ben ook begonnen met een ander merk (geen accessoires) en daar had ik dus al direct spijt van!

Ik wens ieder een goed en smakelijk weekend en misschien volgende week weer een stuk met foto’s!

Vrijdag 17 november 2017: Kerst bij Avri: adembenemend mooi

Ik was al jaren van plan om rond de kerst eens naar de kerstshow te gaan bij Bloem- en Tuincentrum Avri in Oosteind, het kwam er gewoon niet van. Dikwijls was het vanwege de enorme drukte daar dat ik dacht, laat maar zitten ik loop wel even bij Groenrijk binnen dat is namelijk bij mij om de hoek en daar is het nooit zo druk. Dit jaar echter vond ik dat het toch eens tijd werd om bij Avri te gaan kijken. Ik had gehoord dat men al maanden van te voren waren begonnen aan het voorbereiden van de kerstshow en dit jaar zouden ze zelfs een stukje Efteling hebben nagebouwd. Dat prikkelde toch wel de nieuwsgierigheidsklieren dus samen met mijn zoon, die ook nieuwsgierig was gingen we naar de Avri.

Gelukkig wist ik een “sluiproute” en kan ik de ellenlange file op de weg er naar toe omzeilen en hadden we zelfs redelijk dichtbij een plekje om te parkeren. De kerstshow bij Avri trekt al jaren heel veel mensen naar Oosteind, een kerkdorp van mijn stad Oosterhout. En ook dit jaar stonden de mensen bijna in de rij om binnen te komen, wat een drukte. Gelukkig viel het eenmaal binnen wel weer mee, dat geeft dus ook aan hoe groot het daar wel niet is!

Je moet eerst een stukje door het tuincentrum om bij het begin van de kerstshow te komen en dat begon gelijk al goed, een tunnel van kerstlichtjes en ijspegels en sprookjesachtige figuurtjes uit de Efteling begroete ons. Dat was eigelijk het eerste “mijn mond valt open” moment. Als je de tunnel van licht doorloopt kom je bij de snoezige en knuffelachtige ijsberen en ijsbeertjes, heel leuk gemaakt zal het goed doen onder de jongere bezoekers schat ik zo. Dan kom je bij een stukje Efteling uit (ze hebben de fontein uit de Efteling nagebouwd compleet met muziek en lichteffecten), was een ongelooflijk leuk geheel om te zien. Je kan muntjes in de vijver gooien en het uiteindelijke bedrag doneren ze aan een goed doel.

Na dit Efteling gebeuren kijk je je ogen uit en zijn er meerdere verbazingsmomenten. Overal staan huisjes uitgestald en hebben ze dorpjes gecreëerd. Lichtjes zijn er te veel om op te noemen, de schappen staan vol met de meest prachtige kerstdecoraties, van ballen, tot alle soorten versieringen, slingers, lichtjes etc. Echt je weet niet wat je ziet!

Ze beginnen zoals gezegd al in juli met de voorbereiden en dat kun je wel zien ook. Wat een werk zit er in deze kerstshow, hoeveel handen zijn hier wel niet mee bezig geweest! Volgens Avri hebben ze de kerstshow ingedeeld in 5 thema’s. Het rustgevende “winter sky”, een “gala diner” thema, natuurlijke tinten bij “loved by nature”, kerstkleuren bij “Christmas fun” en een stoere uitstraling met het thema “atelier”. Naast kerstversieringen en decoraties zijn er ook enorm veel sfeervolle woondecoraties te vinden. Kortom zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan. Het is niet mogelijk om zonder iets te kopen weg te gaan want er is zoveel aanbod, grote en kleine prijzen dat je zeker weten iets koopt (wat natuurlijk ook de bedoeling is van Avri). Als je geluk hebt kun je in het grand cafe nog iets lekkers eten en drinken en kun je even bijkomen van al het moois wat je hebt gezien. De foto’s hieronder zijn met mijn iphone gemaakt, ik vond het te druk om met mijn grote camera rond te lopen dus de kwaliteit is wat minder dan jullie gewend zijn van mij maar voor een impressie voldoet het.

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je Avri ook eens bezoeken, dat kan. Het adres is: AVRI Bloem- en Tuincentrum, Heistraat 47, 4909 BD Oosteind.
Website: https://www.avri-tuincentrum.nl/producten/395/kerst

Vrijdag 10 november 2017: Irritaties in de supermarkt

Vandaag wil ik het eens hebben over irritaties in de supermarkt. Of je nou oud of jong bent, man of vrouw, we moeten allemaal naar de supermarkt om onze wekelijks boodschappen te halen. Alhoewel je er tegenwoordig voor kan kiezen om deze thuis te laten bezorgen (tegen behoorlijk wat bezorgkosten en een minimaal bestelbedrag van 75 euro) gaan er toch nog steeds een hoop mensen, lijflijk naar de supermarkt.

Waar ik me persoonlijk het meest aan irriteer zijn lege schappen en verkeerde antwoorden als je om informatie vraagt. De Albert Heijn bij mij op winkelcentrum Arkendonk is daar meester in! Ik koop bijvoorbeeld al sinds jaren daar een bepaald gehakt. Ik ben geen gehakt mens en deze vind ik lekker dus die wil ik en geen andere. Ligt dat gehakt dus niet meer in het vak.

IMG_0549web

Na 3x (op verschillende dagen) geconstateerd te hebben dat het er niet meer is besluit ik eens een berichtje via facebook te sturen. Waarom op deze manier? Nou omdat het bij die informatiebalie meestal mega druk is en er dan welgeteld 1 of 2 personeelsleden staan te helpen en ik geen zin heb (omdat ik zelf scan) veel tijd kwijt te zijn met niksen wat dan wachten heet. Kortom ik krijg wel bericht terug via facebook en men verteld mij dat het product niet meer verkocht wordt door hen. Dikke pech voor mij dus. Wanneer ik weer bij de AH kom besluit ik toch eens om bij de informatiebalie te informeren. Daar krijg ik te horen dat het een seizoensproduct betreft (wat dus totale onzin is want zoals ik al zei, ik koop dat gehakt het hele jaar door en al jaren lang). Ik besluit daarom om een foto van het product (want het product staat nog wel in AH app!!) door te sturen via facebook. Ik krijg opnieuw bericht terug dat ze het “even goed” hebben uitgezocht en dat het niet standaard meer in het assortiment is maar dat ze het wel kunnen bestellen als klantorder. Ik besluit daarop om mijn bestelling op te geven waarna ik het al de volgende dag kan afhalen. Dat afhalen kost me dan wel een half uur wachten aan de informatiebalie want ze konden in het magazijn zo snel niet vinden. Ook dat “wachten” maakt niet uit waarop is een van mijn grootste irritaties.

Nu was er 2 weken geleden een ontbijtkoek in de bonus. Niet dat het verkrijgbaar was want het schap was leeg. Na wederom 3x misgegrepen te hebben (waar haal ik toch al dat geduld vandaan) besluit ik om wederom maar weer eens te informeren bij de informatiebalie. Daar stonden 3 mensen te wachten dus ik besluit om eerst mijn zelf gescande boodschappen maar af te rekenen. En ja hoor natuurlijk krijg ik een controle. Het rode lampje van de zelfscankassa springt aan en ik moet wachten op een medewerkster. Wachten… wachten.. en ja daar kwam iemand aan. Ze scannen dan steekproefsgewijs 5 producten uit je tas en die stoppen ze ook weer terug. Deze dame die mij hielp had echt verstand van zaken want ze legde de broodjes onderin en al de zware producten er bovenop (en ik mocht haar al niet) dus na de nodige ergernis van mijn kant kan ik het tasje weer uitpakken en de producten er zoals het hoort weer in stoppen. Terwijl de medewerker mijn producten controleert informeer ik even naar de ontbijtkoek die ik graag wil hebben. De medewerkster is nogal gepikeerd want ze staat wel helemaal alleen heh! (is dat mijn schuld dat de AH niet investeert in personeel)? Maar goed, ik slik de opmerking die ik wil uiten door en probeer ergens uit mijn kleine teentje wat geduld te halen. Goed personeel is immers moeilijk te krijgen tegenwoordig.

Nadat ze 3 andere mensen geholpen had besluit ze toch om zich even te verdiepen in mijn ontbijtkoek. Eerst krijg ik nog de hatelijke vraag om welke ontbijtkoek dat het gaat want AH merk heeft wel 5 verschillende! Ik had haar echter al gezegd een foto gemaakt te hebben van het lege vak maar omdat ze haar haar verft en eigenlijk blond is had ze dat natuurlijk niet gehoord of begrepen dus ik laat haar mijn foto nu maar zien. Voor sommige mensen is visueel beeld nu immers beter te begrijpen dat gesproken woorden.
Na wat gedoe met de computer wordt mij verteld dat het product tijdelijk niet verkrijgbaar is. Het komt ook nogal eens voor dat producten ineens verkeerd in het systeem staan en dan dus niet besteld worden. Dat had ik een keer met wasmiddel. Vak bleef weken leeg en kennelijk maalt er niemand om totdat ik ging informeren en men er achter kwam dat het artikel verkeerd in het systeem stond. Ik kreeg gelijk een kortingsbon mee want het product was in de aanbieding geweest en ik had het dus niet voor die prijs kunnen krijgen, dus op deze manier compenseerde men dat.

Ongeïnteresseerd personeel heb je in elke supermarkt, maar bij de AH (waar ik al 24 jaar mijn boodschappen haal) verwacht ik net iets meer. Er staan ook wel aardige mensen bij de info balie maar ook die vertellen maar wat en dat is echt de allergrootste irritatiebron wat mij betreft. Nou dacht ik altijd dat ze die zelfscan toestand in het leven hadden geroepen om klantvriendelijk te zijn. Je hoeft nu immers niet de spullen meer uit je karretje te halen, op de band te zetten, en weer in je karretje te zetten dus ik dacht dat is wel erg klantvriendelijk maar nu heb ik het in de gaten dat ze die zelfscandinges alleen voor eigen belang in het leven hebben geroepen. Ze hebben nu natuurlijk minder personeel nodig. Als je dus zelf hebt gescand en je moet daarna je zegeltjes halen bij de info balie dan kun je dus wachten. Dat levert geen tijdsbesparing op want aan de kassa reken je af en krijg je direct je zegeltjes. Daarbij zetten ze nu 1 of 2 mensen weg aan de info balie terwijl er dikwijls wel 5 nodig zijn maar dat doet men dus niet want dan is het besparingseffect op personeelskosten weg.

Nou om al die irritaties die ik heb bij de AH uit de weg te gaan, ga ik tegenwoordig naar de Nettorama. Altijd hetzelfde assortiment. Er kan wel eens iets uitverkocht zijn maar dan is het wel de volgende keer er weer, niks geen producten fout in het systeem, geen zelfscan kassa’s en geen info balie dus geen ergernissen om extra wachttijden, gewoon altijd druk aan de kassa maar dat weet je na een paar keer. Als je 2 of 3 producten van hetzelfde tegelijk koopt krijg je extra korting kortom alleen maar voordelen voor mij. Het enige nadeel is dat je wat meer tijd kwijt bent vanwege de drukte maar voor de rest 0 irritaties.

Ik vind het wel interessant te horen waar jullie je aan irriteren in de supermarkt. Reageer eens op dit bericht en lucht je hart, soms is het fijn te weten dat je niet alleen bent 🙂

Vrijdag 3 november 2017: Kasteel Bouvigne

Al geruime tijd wilde ik eens een bezoek brengen aan kasteel Bouvigne. Ik kwam er vaak langs toen mijn zoon in die buurt nog op school zat maar ik ben nooit verder gekomen dan het kasteel en de natuur te bezichtigen vanaf de weg. Nu in de herfst dacht ik dat het wellicht eens een goed moment kon zijn om de tuin van het kasteel te bewonderen dus op een mooi zonnige herfstdag ben ik naar Breda gereden. Het was wel even zoeken hoe je de tuin in komt want de ingang vanaf de weg is niet in gebruik en je moet via het kantoor van de Brabantse Delta (parkeerplaats gelegen naast kasteel) de tuin in.

Ik stond net met 1 voet in de tuin toen ik mijn eerste wauw moment al had want je loopt eigenlijk een soort van straatje in waar een prachtig sfeervol gebouw staat en als je daar langs loopt, loop je zo op het kasteel af. Maar dat stukje lopen door het “straatje” was al geweldig. Het kasteel dateert uit de 15e eeuw en het landgoed bestaat uit een prachtig sprookjesachtig kasteel, poortgebouw en koetshuis, kapel en een grafkapel. De tuin zelf bestaat uit 3 gedeeltes en een boomgaard. Je hebt een Franse tuin, een Engelse tuin en een Duitse tuin. De franse tuin is aangelegd rond 1913, de Engelse rond 1920 en de Duitse in de jaren dertig.

In de tuin staat een klein stenen gebouwtje wat de grafkapel is van Mgr. Frenken de geestelijke leider van de catechisten. Toen de catechisten in 1971 Bouvigne verlieten heeft hij een andere rustplaats gekregen en nu dien de grafkapel als laatste rustplaats voor twee verstandelijk gehandicapten meisjes die tijdens de evacuatie van het internaat De Boldershof bij Nijmegen op weg naar Breda zijn overleden in mei 1940. Zij werden tijdelijk in de tuin begraven en pas in 2015 zijn ze gevonden in de tuin. Op verzoek van de familie en de gemeente Breda zijn de meisjes in januari 2016 herbegraven in de kapel op het landgoed.

In de tuin is ook kunst te bewonderen. Er staan houten mensfiguren (Stephan Balkenhol), een vrouwentorso van brons (Karin Beek) een bronzen stier (Wim Steins) flamingo’s (F. van der Linden) en een hoge deur (Cor Litjens). De tuin straalt rust uit en de genoemde kunst is hier zeer op zijn plaats.

Een bezoek aan deze tuin is zeer de moeite waard. Het kasteel is niet opengesteld voor publiek, de tuinen wel, elke dag van 9.00 tot 16.00 uur. Honden zijn niet toegestaan! Het kasteel is nu een trouwlocatie. Mocht je meer informatie willen dan kun je de website bezoeken: http://www.landgoedbouvigne.nl

Een aantal foto’s heb ik bewerkt en zijn hier te zien: https://bdldropsandmore.com/landschap-en-natuur/ of klik hier om direct naar de pagina te gaan. Veel plezier met het bekijken van de foto’s. Ook de niet bewerkte foto’s zijn te bestellen, wellicht heeft u foto’s nodig voor brochures etc. of voor aan de muur, bestellen kan altijd!

Zaterdag 28 oktober: Kasteel Dussen

Enige tijd geleden kwam ik langs kasteel Dussen. Omdat ik er nog nooit eerder was geweest terwijl ik er vaak langs kom dacht ik op een mooie zonnige dag eens rond het kasteel te lopen. Nadat ik de auto geparkeerd had liep ik samen met mijn zoon richting de ingang van het kasteel, ondertussen genietend van de mooie natuur en landschap. Het kasteel was echter helaas gesloten. We bleven een beetje “hangen” rond de ingang en ik maakte wat foto’s van de buitenkant toen er een mevrouw naar ons toekwam. Ze vertelde dat het kasteel gesloten was en alleen op bepaalde dagen opengesteld was voor rondleidingen. Toen ze zag dat ik mijn camera bij mij had vroeg ze me of ik fotograaf was. Ik antwoordde met ja en hierop veranderde haar houding. Ze gooide de sleutels naar haar zoon en vroeg hem mij snel een mini rondleiding door het kasteel te geven. Er was een bruidspaar onderweg naar het kasteel dus daarom hadden we maar kort de tijd.

Van binnen maakte ik even een sprongetje van geluk en volgde de zoon naar binnen. Hij liet me de binnenplaats zien (moet wel want anders kom je het kasteel niet in) en de eerste kamer, de hal en daarna nog wat kamers zoals de ruimte waar de huwelijks voltrekking plaats vind. Wat ongelooflijk sfeervol is zo’n kasteel dan toch. Het hout gecombineerd met de oude stenen, de geur, de historie van zo’n kasteel alles komt samen  en wat een pracht om te zien. Ik heb van elke ruimte snel wat foto’s gemaakt. Ik had geen tijd om na te denken over compositie en licht maar wilde wel met iets thuis komen. Ik had nu immers gratis toegang (kost anders voor volwassenen 3 euro entree).

Het kasteel vind zijn oorsprong in 1331 en wordt tegenwoordig gebruikt voor bruiloften maar ook voor rondleidingen, voorstellingen, concerten, lezingen en de jaarlijkse Dag van het Kasteel. Ook zijn een aantal kamers ingericht als kantoorruimte en wordt daar dagelijks gewerkt.

Kortom het was een leuke verrassing dat ik het kasteel even in mocht en een korte privé rondleiding kreeg. Een aantal foto’s heb ik geplaatst in de categorie stilleven en zijn te koop als poster, op canvas of op glas.

Mocht je het leuk vinden om een fotoshoot te doen in een echt kasteel dan is dit echt een prachtige locatie voor een sfeervolle “kasteelshoot”. Mocht je meer informatie willen over het kasteel dan kun je op deze link klikken: https://www.kasteel-dussen.nl. Op de website vind je de historie van het kasteel wat wellicht leuk is om eens te lezen.

Vrijdag 13 oktober: Kunstenaar Bart Somers – ‘s-Hertogenbosch

Tijdens mijn bezoek aan de tuin van Arjan van Dijk kwam ik in gesprek met Bart Somers. Bart is een staalkunstenaar en boetseert met een smeedhamer en schildert met een snijbrander. Hij maakt kunst van Cortenstaal en van hoogglans RVS in moderne stijl.
De beelden in hoogglans RVS zijn bijna transparant te noemen en gaan op in de achtergrond, het is figuratief met maximale abstractie wat perfect in balans is.

Bart is o.a. de maker van de vlinder met een poppetje maar ook het spiegelend paard (zoals ik het noem) en de grote stalen hond en paard zijn van zijn hand. Bart werkt ook in opdracht en soms moet hij hiervoor ook buiten zijn comfort zone treden wat een opdracht dan weer extra spannend maakt. Zo is hij benaderd door een architect om een carport te ontwerpen. Bart maakt normaal gesproken beelden maar heeft de opdracht aangenomen om zichzelf te trainen in het bedenken van ideeën.
Voor deze opdracht is hij wel het huis van de architect gaan bekijken en in 2 weken tijd is er een idee ontstaan en een ontwerp tot leven gekomen. Bij zo’n ontwerp komt natuurlijk ook wel de nodige kennis van techniek kijken.

Ik ben zelf erg gecharmeerd van de opengewerkte vlinder met het meisje in het midden en van de spiegelende paarden. Als je een beeld van hoogglans RVS maakt zuigt het de omgeving op en moet je oppassen dat je er niet tegenaan loopt want je ziet het niet in een oogopslag staan, echt super!

Bart zijn werk is dit weekend (zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur) voor het laatst te bezichtigen in de tuin van Arjan van Dijk aan de Achterstraat 7 te Den Hout.
Ben je een kunstliefhebber of natuurliefhebber, ga dan zeker even kijken in deze bijzondere tuin en kom tot rust in de natuur met bijzondere kunst.

Mocht je meer informatie willen over Bart Somers dan kun je zijn website bezoeken: http://www.somerssteelart.com/profiel/

Vrijdag 6 oktober: Kerstperiode

Ja, ja het gaat weer opschieten, het einde van het jaar komt in zicht. Voor de mensen die graag een mooie en unieke kerstkaart willen hebben kan ik zeggen, vraag eens aan mij om iets moois te ontwerpen. Op mijn website, bij kaarten, kun je een aantal voorbeelden zien. Ik kan er een bedrijfslogo of producten in verwerken en je hebt altijd een kaart die niet standaard maar uniek is!

Vrijdag 6 oktober: Bloemkunst tentoontstelling Kasteel Groenenveld – Baarn

Samen met mijn vriendin een bezoek gebracht aan dit kasteel. Het ziet er eerder uit als een landgoed maar het is wel een indrukwekkend gebouw en omgeving. Veel mensen waren op deze zonnige dag aan het genieten van een wandeling met de hond waardoor het behoorlijk druk was met wandelaars. Gelukkig waren we op tijd en viel het binnen met de drukte nog wel mee.

Het gehele kasteel (alle ruimtes dus) waren benut voor bloemenkunst en elke ruimte had zijn eigen thema. De ruimtes waren behoorlijk gevuld met bloemen waardoor het niet mogelijk was om overzichtsfoto’s te maken, daarbij stonden er ook nog geregeld mensen in de weg (erg vervelend :-)).
De ruimtes zijn ingericht door arrangeurs. Dit is de tweede keer sinds lange tijd dat het kasteel weer voor deze tentoonstelling wordt gebruikt dus de arrangeurs die vorig jaar ook mee hebben gedaan hebben dit keer een andere ruimte ter beschikking gekregen waardoor ze opnieuw uitgedaagd werden. De tentoonstelling is daardoor ten opzicht van het jaar ervoor, totaal anders.

Wat was dit bijzonder om te zien, je hebt geen idee wat je eigenlijk allemaal met bloemen kan doen, behalve er een leuk boeket van maken. In de keuken hebben bloemkunstenaars Stephanie van Erven en Wendy van de Berg iets heel unieks en sfeervols gecreëerd. Er werden crysanten geserveerd voor diner en lunch (zie foto’s) in een landelijke keuken waarin het bourgondische leven voor zich spreekt.

Zo was er een ruimte die vol stond met een “bloemen hoeden show”. Allemaal hoeden volledig gemaakt van bloemen, echt heel bijzonder om te zien. Ik vond de ruimte waar gewerkt was met geel meubilair super mooi, de bloemen staken hier prachtig bij af en dan had je nog een ruimte waar je onder de bloemen door kon lopen, donker rode rozen, mijn lievelingsbloem.

Ook buiten in het park stonden nog een aantal juweeltjes opgesteld. Het park is trouwens zonder de bloemen ook prachtig en je kan hier een heerlijke wandeling maken. Dus mocht je volgend jaar niets te doen hebben, breng dan eens een bezoek aan deze mooi locatie en bijzondere tentoonstelling. Je kunt in het Grand Cafe genieten van een drankje of een lunch (de kaart is niet heel uitgebreid maar voldoet). Dit jaar was de expositie van 16 tot en met 24 september dus houdt de website in de gaten als je wilt weten: http://www.kasteelgroeneveld.nl

Maandag 25 september 2017 Open tuin dagen bij Arjan van Dijk

Afgelopen zaterdag heb ik een bezoek gebracht aan de open tuin dagen bij Arjan van Dijk in Den Hout. Het was een prachtige nazomerdag en dus was het beslist geen straf om een wandeling te maken in deze bijzonder tuin. Ik zeg bijzonder omdat de tuin (ca. 2 ha) zeer fraai aangelegd is. Je vind er een prachtig grote vijver (met koi karpers), wuivende pluimen die voor je buigen op het ritme van de wind, kleurrijke bloemenborders, een “tuinhuisje” wat beslist niet een “gewoon” tuinhuisje is maar waar je absoluut tot rust kan komen wellicht mede door het fraaie uitzicht op de vijver en de tuin. Een waar paradijs(je) dus! De tuin is gedurende 4 weekenden ook zeker bijzonder te noemen vanwege de kunst die er tentoongesteld wordt. Evenals vorig jaar was er ook dit jaar weer voldoende variatie en was er voor ieder wat wils.

De kunst staat door de gehele tuin. Er staan kunstwerken die zelfs volledig opgaan in de omgeving en natuur zoals in de foto hieronder te zien is van het spiegelde paard. Er staan grote kunstwerken en verfijnde kleinere kunstwerkjes, in brons, steen, glas, keramiek, metaal etc. Omdat ik er op de openingsdag was, waren ook de kunstenaars aanwezig. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien welk gezicht er achter de “schepper” zit.

Als je een rondje gelopen hebt is er de mogelijkheid om even te genieten van een drankje en even even uit te rusten. Als de innerlijke mens weer verzorgt raad ik aan om nog een rondje te lopen (misschien in tegenovergestelde richting) want ik kwam bij de 2e ronde kunst tegen die mij eerder nog niet opgevallen was. Beloop ook zeker de smalle paadjes rondom de vijver want afgezien van het feit dat je prachtige planten en bloemen ontdekt, staan hier ook nog hele interessante kunstwerken die je anders over het hoofd ziet. Vergeet ook niet om de “schuur” binnen te lopen want ook daar staan nog zeer fraaie werken uitgestald, kortom je komt hier ogen te kort. De tuin (wat een kleurenpracht) gaat alle verbeelding te boven en de kunstwerken geven hieraan nog een extra dimensie. Kortom mocht je de aankomende weekenden niets te doen hebben en een bijzondere ervaring willen ondergaan, breng dan eens een bezoek aan deze prachtige tuin en expositie.

De tuin (achterstraat 7, Den Hout) is nog open op:
Zaterdag 30 september, Zondag 1 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag 7 oktober, Zondag 8 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag 14 oktober, Zondag 15 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Entree 3,50 incl. koffie

Vrijdag 22 september 2017

Het is even geleden dat ik mijn blog aangevuld heb. In de vakantietijd was er weinig om over te schrijven en afgezien daarvan, er waren ook geen mensen die het gingen lezen. Maar goed het is 22 september, de vakantie en de zomer is helaas voorbij, iedereen is weer aan het werk en we gaan langzaam richting kerst. Beetje raar om te zeggen misschien maar echt voordat je het weet zit je weer met de kerstlichtjes aan en de geur van een verse dennenboom in je huis en maak je je weer druk over het kerstdiner!

Ik ben zelf een weekje weggeweest, ook als je geen fulltime baan hebt ben je toch toe aan iets anders zien als je eigen tuin (op zijn tijd). Heb dus een heerlijke tijd doorgebracht met mijn zoon en (ex)schoonvader, lekker gegeten en gedronken op zijn tijd en op de dagen dat het zonnetje scheen, extra genoten van een wandeling. We hebben extra genoten van de pizza bij Nonnas, een erg leuk restaurant wat is ingericht alsof je bent teruggegaan in de tijd (grootmoeders tijd). Heerlijke plastic zeiltjes op tafel, al het meubilair van simpel gekleurd hout en dat alles gehuld alsof je in de tropen aan het eten bent. Echt genoten hier! Klik op een foto om deze groter te zien want ik vind de foto’s zelf erg mooi!

Helaas werd ik direct na aankomst thuis ziek en mocht ik een weekje genieten van een of andere griep, voel me echt sinds een paar dagen pas weer beter dus nu eerst maar eens mijn blog aanvullen.

Gisteren ben ik naar de banenbeurs in Geertruidenberg gegaan. Wat een gekkenhuis daar! Het begon om 14.00 uur dus ik dacht ik ga op tijd dan ben ik misschien de ergste drukte voor. NIET DUS! Het was in Fort St. Gertrudis en er was gewoon GEEN plek om je auto te parkeren, uiteindelijk heb ik een parkeerplek gecreëerd en hoopte ik dat de politie er geen prent op zou drukken! Eenmaal geparkeerd kon ik aansluiten in een onmenselijke lange rij mensen. Kennelijk waren het 2 rijen (1 voor mensen die geen badge bij hadden en 1 rij voor mensen die de badge wel bij hadden). Nergens stond aangegeven welke rij je moest hebben dus het was chaos alom. Eenmaal binnen stonden er allemaal bedrijven oplopend van nummer 1 tot en met nummer 210. Bij de deur kon je een lijst krijgen van welke bedrijven er stonden en welke vacatures ze hadden. Had ik die lijst eerder gehad was ik niet eens gegaan want er waren maar een paar administratieve functies. Als je informatie wilde over een functie of het bedrijf had je tig man voor je en kon je wachten, erg onpersoonlijk allemaal. Het fort was ook duidelijk veel te klein voor zo’n evenement, geen idee wie de organisatie op zich heeft genomen maar dat het beter kon wist ik al voordat ik binnen was. Ja goed personeel is moeilijk te vinden! Ik heb er een anderhalf rondgelopen, wat gekletst, CV’s en visitekaartjes achtergelaten maar ik vond het een zeer onbevredigende anderhalf uur. Het enige goede nieuws: ik had gelukkig geen parkeerbon!! Nu maar wachten of ik nog reacties krijg n.a.v. de achtergelaten cv’s.

Het is natuurlijk van de gekke dat iemand zoals ik met 29 jaar ervaring niet eens uitgenodigd wordt voor een gesprek bij een bedrijf. Het UWV gaf me zelfs in mijn eerste gesprek al weinig kans. Ik heb natuurlijk enorm veel concurrentie, veel bedrijven hebben hun personeel massaal ontslagen en iedereen die jonger is en papieren heeft gaat gewoon voor. Daar kan je het dan meedoen, ben gewoon afgedankt!!

Nou hopelijk volgende week een leuker bericht want met de kerstdagen in het vizier hoop ik wel wat opdrachten binnen te krijgen voor het maken van kerstkaarten. Dus wil jij een leuk ontwerp voor je kerstkaart neem dan eens contact met me op! Fijn weekend allemaal!

Vrijdag 25 augustus 2017 

Van 18 tot en met 23 augustus was het “kermis in de stad”.  Ik ga al jaren niet meer naar de kermis omdat ik het echt zonde van het geld vind, de ritjes zijn immers veel te duur. Ik geef liever geld uit aan een lekker etentje, het is maar waar je je prioriteiten legt 🙂

Maar goed, ik was al jaren van plan om eens over de kermis te lopen met mijn camera en dit jaar werkte het weer eens mee dus ben ik op pad gegaan. Het viel direct op dat er een flink aantal attracties minder stonden dan in de jaren dat ik nog ging (zo’n 3 jaar geleden). Onze markt waar de “kinder kermis” stond was half gevuld. Ik vond nog wel een aantal attracties voor de kleintjes op andere plekken en snapte niet dat die niet op de markt geplaatst waren, maar goed daar zal wel iemand over nagedacht hebben! De heuvel in Oosterhout, zelfde verhaal, voor de helft gevuld en GEEN sfeer. Het was wel aardig druk. De jeugd hing natuurlijk bij de snellere attracties en op het tijdstip dat ik er was (zo rond 21.00 uur) waren er al een aantal kramen die werkelijk helemaal niets te doen hadden. Ik had zo een vette knuffel bij het touwtje trekken kunnen winnen maar ik mocht niet van mijn zoon 😦

Goed ik wilde op de kermis beweging en kleur vastleggen en volgens mij is dat wel aardig gelukt. De video bestaat uit 7 foto’s en het ging mij om het rook effect.

Volgend jaar nog een keer terug want ik kwam er achter dat ik voor mijn nieuwe groothoeklens nog geen grijsfilter had, ik kon dus geen opnames van enkele seconden maken (helaas). Veel plezier met het bekijken van mijn foto’s. Vanaf volgende week is iedereen weer zo’n beetje aan het werk en beginnen hier de scholen weer en gaan mijn zoon en ik even genieten van vakantie. Volgende week dus geen aangevuld blog, hopelijk de week erop weer!

Vrijdag 11 augustus 2017

Van de week eens een bezoek gebracht aan Geertruidenberg. Wat een sfeervol stadje is dat toch. Ik liep door een smal straatje naar de grote markt waar ik een klompen winkeltje tegen kwam. Ik dacht dat ze die alleen in Volendam hadden dus ik was behoorlijk verrast! Op de foto’s zie je het winkeltje, het sfeervolle straatje waar ik doorheen liep, een mooi geveltje en de gevel van de erg sfeervol uitziende bioscoop die niet meer als bioscoop in gebruik is.

Later, toen ik op de grote markt van Geertruidenberg foto’s aan het maken was en ik net inzoomde op een mooie gevel kwam de bewoonster naar me toe. Ze vroeg of ik foto’s wilde maken van de kelder (de kelders liggen diep onder de woning en vanaf de straat moet je dan een trapje af). Ik reageerde eigenlijk gelijk enthousiast en schrok er zelf van want ik ben al zo goed van vertrouwen en in een paar seconden zag ik het aan me voorbij flitsen dat ze me daar wel eens op kon sluiten en ik vast geen bereik zou hebben met mijn mobiel!! Ik nam me dan ook voor de bewoonster (een zeer aardige dame die er echt niet kwaadwillend uitzag) voor me te houden en de deur goed in de gaten te houden.

Dat liep al gelijk anders want ze deed de deur open en het licht aan en ze zei “neem alle tijd” en weg was ze. En daar stond ik dan, in iemands kelder! Maar echt wat een prachtig plaatje was dat! Het was niet zomaar een kelder maar meer een soort grot, heel sfeervol ingericht met een grote tafel en 8 stoelen en een apart keukentje en toilet. Ook stond er nog een klein zitje naast een sfeervol hoekje. Ik voelde me direct ontspannen en heb op mijn gemak prachtige foto’s gemaakt. Toen ik naar buiten kwam vertelde de bewoonster dat ze de ruimte verhuurde en ik opperde gelijk dat het voor kleine bedrijven (of afdelingen) een erg leuke locatie zou zijn om te vergaderen. Er kunnen 8 mensen in en voor de lunch of diner loop je de grote markt op waar je op loopafstand van dit huis heerlijk kunt eten. Je kan in het keukentje (wat een complete keuken is, voorzien van kopjes, glazen, koelkast en koffiezetapparaat en waterkoker) koffie en thee zetten.
Met een goed gevoel en blij dat ik niet opgesloten was liep ik weer richting mijn auto, wat een avontuur!

Vrijdag 28 juli 2017

Het is vakantietijd, komkommertijd en het is dus rustig. Dit was echt een waardeloze week, niks bijzonders gedaan behalve gezocht naar vacatures waar ik op zou kunnen schrijven omdat ze me interessant lijken. Het valt niet mee om nu iets te vinden!
Verder heb ik wat logo’s gemaakt deze week waarvan ik er een aantal op de site heb gezet bij grafisch ontwerp: logo’s en vandaag heb ik me bezig gehouden met een ontwerp voor een t-shirt. De klant wilde een ontwerp waar een skyline in verwerkt moest zitten en ik zou ik niet zijn als ik dat iets anders zou aanpakken dan de meeste andere, want ik hou van dat vleugje “over de lijn gaan”. Ik had de kleuren van het ontwerp eerst in blauw en groen wat erg mooi was, echter de klant wilde naar zwart/wit en aangezien de klant KONING is, heb ik het aangepast. Zie hier het resultaat! Fijn weekend allemaal en voor diegene die op vakantie gaan, fijne vakantie en GENIET er van!

p.s. sorry voor de lelijke rode letters, aangezien dit nog een lopende opdracht is kon ik even niets anders doen om het zo te beschermen!

NewYorkWEB

Zaterdag 22 juli 2017

Een dagje later dan jullie gewend van me zijn maar hier is dan toch een aanvulling in mijn blog. Mijn zoon is namelijk vandaag jarig, 19 alweer wat gaat de tijd toch snel vooral als je de geboortedag nog kan herinneren alsof het gisteren was.

Vanaf zijn geboorte heb ik een lange weg met hem afgelegd, die bepaald niet glad was geplaveid. Vanaf jonge leeftijd gingen dingen al anders bij hem en toen hij 5 jaar was kregen we dan ook al de diagnose ADHD, later kwam daar nog PDD-NOS bij. We hebben alle medicijnen voor ADHD geprobeerd en hij is naar een speciaal onderwijs school gegaan. Slapen kon hij als klein kind niet en ik, zijn moeder, moest altijd in het zicht zijn. Het liefst ging hij nog met me mee naar de wc. Ik zal jullie niet vermoeien met alle problematiek die deze zeer lastige diagnose met zich meebrengt maar laat ik het zo zeggen, de dingen gingen hier thuis niet volgens het boekje. Julian sliep bij mij en zo kon iedereen slapen, eten deden we niet aan tafel maar op de bank zodat hij in ieders geval iets at etc.

Na mijn scheiding ben ik gestopt met de medicijnen voor ADHD en groeide hij spontaan 2 maten door, kon gelijk een nieuwe garderobe voor hem aanschaffen. Daarna heb ik structuur en regelmaat aangebracht in zijn leven, ik vertelde hem van te voren wat hij kon verwachten bij nieuwe dingen en dit bracht rust en veiligheid in zijn leven. Dingen gingen beter. Nu is het een leuke 19 jarige knul waar geen kwaad in zit, hij is erg kwetsbaar een heeft een leuke “baan” bij !Go waar hij in de horeca werkt. Hier heeft hij het naar zijn zin en dat is voor mij als moeder zijnde het allerbelangrijkst. Bij de herdiagnose was geen sprake meer van ADHD en PDD-NOS is veranderd in klassiek autisme. Wat jammer is, is dat ze op zijn school nooit goed naar hem gekeken hebben anders was het al lang duidelijk geworden dat hij echt een ras autist is. Ook is nooit benoemd wat een iq van 66 precies inhoudt. Dus voor iedereen met een kind op een speciaal onderwijs school, doe zelf goed je onderzoek want op dit soort scholen zouden de mensen gespecialiseerd moeten zijn in dit soort problematiek, nou vergeet het maar!

Vandaag vieren we dus zijn verjaardag, vanmiddag komt er bezoek en vanavond gaan we eten bij ons favoriete restaurant Merlijn. De foto hieronder is van shit kwaliteit maar ik heb vandaag geen tijd om de camera uit de tas te halen dus het moet maar even zo.
Wij gaan een feestje vieren en ik wens jullie een goed weekend !

Jarig 2017

Vrijdag 14 juli 2017

Deze week had mijn vriendin een vriendin te logeren en zoals elk jaar maken we dan wat uitstapjes en wat een vervelende week was dit om uitstapjes te maken, dankzij het heerlijke Nederlandse weer wat deze week echt op en top Nederlands was. Afgelopen woensdag kwam het dan ook met bakken uit de lucht alsof ze boven een grote schoonmaak aan het houden waren. Dus wat doe je op een regenachtige dag? Juist ja, je gaat op zoek naar een binnenlocatie waar iets leuks te zien is en dus gingen wij naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Zo’n anderhalf uur rijden van Oosterhout, normaal gesproken geen probleem maar op deze “natter dan natte” dag was het toch iets minder prettig auto rijden. Gelukkig kwamen we zonder problemen aan op onze bestemming waar het natuurlijk loeidruk was want de rest van Nederland wilde ook naar een overdekte “bezienswaardige” locatie. Het leek dan ook wel alsof er een paar bejaardentehuizen hun jaarlijkse uitje hadden.

Maar goed, je probeert er zo goed en kwaad als het kan toch het beste van te maken en omdat het werkelijk erg mooi is daar lukte dat prima alhoewel foto’s maken zonder dat er mensen op te zien zijn, wat lastiger was of je kan het ook een uitdaging noemen en je geduld eens op de proef stellen!

De tuinen zijn werkelijk prachtig, wat een diversiteit aan bloemen en natuurlijk orchideeën zijn er hier. In de tuinen zijn vijfers aangelegd waar de koi karpers gevoerd mogen worden wat ik persoonlijk nogal een walgelijk aanzien vind want ik ben niet zo dol op vis of het moet goed bereid op mijn bord liggen en dan graag zonder kop zodat ik niet kan zien dat het ooit een vis was, brrr. Maar goed diverse kleine kinderen mochten van hun ouders de vis”jes” voeren waardoor de beesten bijna over elkaar heen sprongen om toch vooral het voer maar te pakken te krijgen. Ook vind je hier loslopende aapjes die dan wel weer schattig zijn om te zien!

In een grote vijver zwom een meerval rond die ik half gezien heb want de kippenvel loopt over mijn rug als ik zo’n beest zie, ik weet niet waardoor het komt maar ik moet er echt niets van hebben. De schildpadden zijn meer mijn dieren alhoewel die kleine beestjes behoorlijk agressief over kunnen komen als je ze voert, een soort killer instinct komt dan in ze naar boven en ze zijn enorm sterk met hun kaken. Wat je allemaal niet leert op zo’n dag!

Als je al de bloemenpracht gezien hebt kun je door de lorituin gaan. De mini papagaaitjes mag je voeren met een bakje nectar die een euro per stuk kosten. Natuurlijk gingen we dat doen wat is er nou leuker dan vogeltjes voeren! Ik was nog niet binnen of er zaten er 6 op me. Ik kreeg het al lichtelijk benauwd want 2 lori’s schenen elkaar niet zo te mogen. De vogeltjes die op mijn schouder en hoofd zaten zagen al snel dat ze kansloos waren en vlogen weg. Ik bleef over met 3 lori’s, een op mijn linker arm en 2 ruziemakers op mijn rechterarm. De 2 ruziemakers vochten op mijn arm om het bakje nectar wat ik echt niet fijn vond want je weet niet wat ze allemaal voor kapriolen kunnen uithalen en lichtelijk benauwd probeerde ik op ze in te praten. Nu lukt het me meestal wel om mensen in paniek situaties rustig of aan het lachen te krijgen, echter die tactiek schijnt niet te werken bij de lori’s! Maar goed, al vechtend raakte het bakje nectar leger en leger en de lori op mijn linker arm vloog door naar mijn rechterarm die hij met zijn kleine tongetje eens even lekker ging aflikken. Toen hij daarmee klaar was bedacht hij dat het misschien ook wel lekker was om eens wat mensen huid uit te proberen en toen de ruziemakers klaar waren met eten en vechten bleef deze lori mijn arm en hand al bijtend aftasten. Ik heb wel vreselijk veel geluk gehad deze dag want de lori’s laten hun behoefte al vliegend vallen en gelukkig kon ik al die “regenbuien” aardig ontwijken. Goh wat heb ik een lol gehad!

Daarna zijn we de vlindertuin eens gaan bekijken. Ik hoopte dat ik niet een of andere killervlinder zou tegenkomen want het was toch een beetje een rare dag aan het worden. Binnen 2 minuten was mijn shirt doorweekt in de vlindertuin, niet vanwege stress of angst maar meer van het tropische klimaat wat in deze tuin heerst. De vlinders vladderen vrolijk om je oren in allerlei lieflijke kleurtjes wat wel heel vrolijk was om te zien. Gelukkig heb ik er een paar met mijn camera kunnen vangen.

Toen gingen we naar de hangende bloementuin en daar viel mijn mond echt van open. Wat een kleurenpracht. Als je al eens hangende baskets hebt gezien dan weet deze tuin je toch echt nog wel te verrassen, zo mooi! Door de hele tuin zijn tafeltjes en kleine romantische prieeltjes geplaatst. Het was hier hartstikke druk omdat het ook gelijk een horeca gelegenheid is maar het is me toch gelukt om wat foto’s zonder al te veel mensen te maken. Wat zou ik hier graag eens wat foto’s maken na sluitingstijd!

Kortom, weet je niet wat je moet doen op een regenachtige dag, bezoek deze locatie dan eens. Er is een restaurant bij dus ook qua eten en drinken kom je hier niets te kort en de prijzen zijn allervriendelijkst.

Klik op deze link om naar de website te gaan: https://www.orchideeenhoeve.nl

Vrijdag 7 juli 2017

Vandaag besloten om een ondernemer in het zonnetje te zetten. Niet omdat ik die ondernemer zo goed ken, sterker nog, ik ken hem helemaal niet maar ik ken wel zijn onderneming. Ik heb het dan over Hèt Pannekoeckershuys Koeckers in Den Hout.

Ten eerste: wat een prachtige plek is dit! Een sfeervol restaurant met een groot buitenterras en heerlijk grote parasols die bescherming bieden bij zon maar ook bij een bui, we bevinden ons immers toch in Nederland! De buitenkant van het restaurant en het terras oogt sfeervol en binnen is het niet anders. Je waant je eigenlijk in een mini Efteling. Talloze muurschilderingen, schilderijen, poppen en andere decoratieve elementen zijn aanwezig. Iedere “eetzaal” heeft zijn charme en thema.
Naast dat je hier binnen heerlijke pannenkoeken kunt eten is er ook een speelgrot voor de kleintjes. De kinderen zijn dus nooit ver weg en kunnen zich uitleven op de glijbaan de ballenbak of “gewoon” een filmpje kijken. In de zomer (dat wil zeggen, bij droog weer) kunnen de kinderen spelen in de prachtige en zeer uitgebreide speeltuin “Koeckersland” geheten en is gelegen direct naast het restaurant. Je loopt van het terras zo de speeltuin in. Klimrekken, schommels, glijbanen, trampolines noem maar op het is er allemaal. De speeltuin wordt zeer goed onderhouden en is nu net weer uitgebreid met een adventure golfbaan genaamd “Koeckersgolf”. Kortom een ideale plek om te eten of om gewoon eens lekker een drankje te nuttigen en je kinderen de tijd van hun leven te laten beleven! Mocht je je als volwassenen vervelen omdat je kinderen aan het spelen zijn, kijk dan eens op je onderlegger en loop de locatie eens door op zoek naar alle letters om de puzzel te maken, kan je gelijk met eigen ogen zien hoe sfeervol het binnen is. De kinderen krijgen bij hun bestelling (kinder pannenkoek) muntjes en die kunnen ze inwisselen voor een kadootje in het winkeltje. Het is zelfs mogelijk om een step of fiets te huren om de Vrachelse heide eens te ontdekken.

Ten tweede: heb je een kinderfeestje te vieren, dan ben je hier echt helemaal aan het goede adres. Volop ruimte en de verkleed pakjes hangen klaar bij aankomst. Naast de binnen speelgrot is de ridderzaal. Deze zaal is voorzien van genoeg tafels en stoelen om een behoorlijk feest of meerdere feestjes te huisvesten. Afgezien van de ruimte is dit wel het paradeplaatje van de locatie. De muren zijn voorzien van prachtige schilderingen EN een heuse “koene” ridder! De ruimte is voorzien van een eigen bar zodat de bediening niet ver hoeft te lopen en iedereen op zijn wenken kan bedienen.

Hoe zit het met de pannenkoeken dan? Ja, dat is echt prima in orde. Een zeer uitgebreide menukaart staat op elke tafel. Echt de kaart is te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. Naast pannenkoeken eten kun je hier ook lunchen (broodjes, salades), of snacken. Of er ijsjes zijn hoor ik u vragen, natuurlijk zijn er die en het zijn niet de kleinste ook!

Ik kan een klein boekje over deze locatie schrijven maar ik denk dat het beter is als u zelf eens op onderzoek uit gaat en zich laat overtuigen. Bent u in de buurt van Oosterhout/Den Hout, wellicht met de caravan want naast/achter het restaurant is Koeckers camping ’t Kopske te vinden, dan moet u zeker hier eens een stop maken en lekker pannenkoeken gaan eten.

Klik hier om naar de website te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te aan het Koeckers Camping ’t Kopske.

Vrijdag 30 juni 2017

We zijn weer een weekje verder en het was een prima week, eigenlijk een uitstekende week. Ik heb me aangesloten bij een site die heet 1x.com en je moet betalen om je werk te kunnen uploaden. Het is de enige website die werkt met curators. Als je je werk hebt ge-upload gaat deze eerst langs de leden van de site. Als je 60 likes hebt gekregen (wat niet makkelijk is want het niveau is hier enorm hoog) dan gaat je foto naar de jury, de curators. Zij kunnen je foto dan alsnog afkeuren als deze niet van voldoende niveau is. Als deze wel van voldoende niveau is wordt hij op de website gepubliceerd en is het een enorm groot compliment, althans zo zie ik het. Op dit moment mag ik vol trots zeggen dat er drie werken van mij geaccepteerd zijn en dat geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen kan ik wel zeggen, iets wat ik erg goed kan gebruiken! Hierbij de link naar mijn profiel voor de nieuwsgierige onder ons: 1x.com

Daarnaast heb ik een mooi project gevonden wat ik in beeld mag gaan brengen, daarover binnenkort meer maar als voorproefje hieronder 1 foto van een muurschildering om het thema aan te geven! Wordt vervolgd! Ik wens iedereen een fijn en wellicht een creatief weekend.

DSC_4679web

Vrijdag 23 juni 2017

Vandaag de tijd eens nemen om mijn foto’s te bekijken die ik 2 dagen geleden heb genomen op het strand “het Flaauwe Werk” van Ouddorp. Het was een erg rustig strand. Rustig omdat er weinig mensen waren op een uiterst zomerse dag (wat niet erg was) en rustig omdat er echt helemaal niets bijzonders te zien was! Geen strandhuisjes, geen vuurtorens, geen golfbrekers in de zee, niets! Gewoon een leeg strand met zandbanken.

Na een wandeling van 5 km wat gedronken en gevraagd aan de bediening waar de kans het grootst was dat we zeehonden konden treffen. Volgens de bediening moesten we naar de Brouwersdam. Dus terug naar de auto en op naar de Brouwersdam. Daar was heel wat meer leven in de brouwerij. Ongelooflijk hoeveel kite surfers er waren op de zee en wat een vrolijk gezicht door al die fel gekleurde kite’s. Een pracht om te zien. Zeehonden niet gespot helaas, daar waren we te laat voor. Ze liggen kennelijk op de zandbanken en gaan soms het sluisje door het Grevelingenmeer op maar we hebben wel genoten van een prachtig zomerse dag, wandeling en verfrissende drankjes.

Op de terugweg naar huis zijn we gestopt bij “Werelds aan het strand” een horecagelegenheid aan het Grevelingenmeer en het was er werkelijk prachtig. Er ligt een park van oasis omheen (niet echt goedkoop) waar je prachtige bungalows kan huren en je loopt zo het Grevelingenmeer in. Voor de horecagelegenheid lag een grote steiger waar je zo je bootje kon aanmeren dus ben je op het water en heb je dorst dan weet je waar je moet zijn! We hebben hier werkelijk uitstekend gegeten en tegen een prima prijs. Ik verwachte eerlijk gezegd prijzen op de kaart waar ik het benauwd van zou krijgen maar dat was dus niet het geval. Al met al een heerlijke dag. De foto’s zullen terug te vinden zijn onder de categorie fotografie en dan strand.

DSC_4657WEB

Zaterdag 17 juni 2017

Vandaag met mijn zoon een wandelingetje door het bos gemaakt. We kwamen bij een kleine vijver uit en we hoorde de kikkers in het water springen. Mijn zoon ontdekte kleine kronkelige zwarte beestjes waarvan ik denk dat het bloedzuigers zijn. Brr in dat water steek ik dus mijn kleine teen nog niet! Zie video!


Vrijdag 16 juni 2017

Het lijkt wel alsof ik sinds vorige week (mijn verjaardag 9 juni) andere inzichten of interesses heb gekregen…. zomaar ineens! Ik kijk mijn ogen uit naar architectuur en abstracte foto’s en ik voel dat ik dat ook wil vastleggen. Ik heb dus besloten me te gaan specialiseren in portretten (natuurlijk) en daarnaast architectuur (vormen/abstract) en straatbeeld.

Ik heb mijn eerste shoot erop zitten en er zal vast enorm veel ruimte voor verbetering zijn, maar wat heb ik hier zin in. Kijk maar eens onder de categorie fotografie bij straat en architectuur. Fotograferen begint een noodzakelijk kwaad te worden net zoals eten, drinken en slapen. Mooi is dat dat “ouder” worden. Ik ben op een pad beland na een lange tijd waarvan ik zelf nieuwsgierig ben waar het me heen gaat brengen. Het lijkt wel alsof ik “los” ben, los van wat iedereen maar van me verwacht en dat brengt kennelijk nieuwe inzichten en een heleboel inspiratie! Wordt vervolgd!

Donderdag 8 juni 2017

De dag voor mijn verjaardag, ik kan me dan net zo voelen als de dag voor kerst en dan bedoel ik dat je weer terug blikt naar het afgelopen jaar en wat is er dit afgelopen jaar veel veranderd voor mij!
-Ik heb mijn veilige fulltime job ingeleverd voor een onzeker maar kunstzinniger bestaan, een creatiever bestaan wat me heel veel voldoening brengt maar geen salaris (nog niet).
-Ik heb nieuwe interessante mensen ontmoet die ik net zoals mezelf “anders” vindt. Ruimdenkender, kunstzinniger, creatiever. Mensen die ook “anders” kijken naar de dingen om zich heen en daaruit inspiratie halen.
-Ik mezelf in veel opzichten veel beter heb leren kennen. Ik weet wat ik niet meer wil en ik weet waar ik heen wil, 2 hele belangrijke aspecten voor mijn ontwikkeling en groei.
-Ik langzaam maar zeker leer over drempeltjes heen te stappen, die voor andere het noemen niet waard zijn maar voor mij hele bergen zijn, wat er vervolgens weer voor zorgt dat ik me goed over mezelf voel, me sterker en zekerder voel.
-Ik heb een veilige werkplek voor mijn zoon gevonden (die is autistisch en zwakbegaafd) waar hij zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen maar waar hij vooral ook wordt geaccepteerd zoals hij is.

Nou lijkt dit allemaal niet zo bijzonder voor een ander maar voor mij is er echt veel veranderd. Het wegvallen van mijn fulltime baan zorgde voor flink wat stress want ook mijn inkomsten vallen weg. Maar langzaam maar zeker wen ik aan het steeds minder (financieel) kunnen en langzaam groei ik in mijn creatieve ik, ben ik andere mogelijkheden gaan zien en aan het ontdekken. De stress wordt langzaam vervangen door een soort van berusting en wat voel ik me vrij! Ik voel me geen slaaf van de maatschappij meer.

In het aankomende jaar hoop ik mijn creatieve activiteiten uit te breiden, mezelf nog meer te ontdekken en te kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat ik kansen krijg van opdrachtgevers die zien dat ik zonder diploma’s toch heel veel kan (28 jaar kantoor ervaring) en waarde heb. Vooralsnog heb ik er een heel goed gevoel over en ga ik deze weg zeker tot aan het eind bewandelen!

Donderdag 11 mei 2017: dag 5 keukenrenovatie

De keukenman stapt rond 8.00 uur de keuken weer binnen en zette als eerste even de radio lekker hard aan. Toen hij een half uurtje bezig was moest hij weg, hij zou zo terugkomen. Toen hij terug was werkte hij een klein half uurtje en toen was het kennelijk tijd voor de pauze want samen met de electriciën man zaten ze heerlijk onderuit gezakt in mijn tuin. De buurvrouw vond het ook nog nodig om even de tuin in te stappen en de mannen nog langer van hun werk te houden maar vooruit, ze moest ook even haar ei kwijt!

Na het nodige geboor en gedoe was de keuken rond de middag dan af. Ik mocht nog niet poetsen maar die wijze raad heb ik niet opgevolgd want ik leefde al een week uit dozen en ik was de rotzooi in mijn woonkamer dan ook flink beu. Dus heel voorzichtig toch schoongemaakt, de vieze vingers verwijderd en toen kon de keuken weer ingeruimd worden. Met hulp de kookplaat, koelkast en vaatwasser weer op zijn plaats gekregen en alle kastjes ingeruimd. Wat heerlijk zeg als je dan weer gewoon in je keuken een bakje koffie of een glaasje drinken kan pakken! Je gaat ineens weer iets waarderen waar je anders niet zo’n erg in hebt.

Samen met mijn zoon nog een nieuw gordijn gekocht om voor de deur te hangen, houdt toch wat tocht tegen en beschermd de nieuwe keuken tegen “binnen kijkers”.

Hieronder een paar foto’s van de keuken. Voor een woningbouwvereniging keuken is het echt netjes geworden. Ik heb leemkleurige kastjes en een bruin (hout gemêleerd) keukenblad. Kortom ik ben er blij mee we kunnen er weer een tijdje tegen aan!

Woensdag 10 mei 2017: dag 4 keukenrenovatie

De dag begon goed vandaag, rond 9.00 uur stapte de stucadoor binnen. Aardige kerel, legde uit wat hij ging doen en ging aan het werk. Samen effe bakkie koffie gedronken en een pauze praatje gehad waarna hij weer keurig verder ging. Aangezien mijn keuken niet zo groot is was hij er al weer snel klaar mee.

Een paar uur later stapte de electriciën binnen om de laatste stopcontacten aan te leggen. Daarna kwamen de “keuken jongens” de Keller keuken en Arag afzuigkap brengen die ze netjes in de tuin uitpakte. De kastjes werden al zovast in de keuken gezet. Toen ik op een gegeven ogenblik dacht van “waar zijn ze nou” (want ik zag ze niet in de keuken) zaten ze languit op de tuinstoelen in de tuin te genieten van de zon. Alle tijd van de wereld, lekker kletsen alsof het een uitje was maar werken ho maar! Ik heb geprobeerd nog even een praatje met ze aan te knopen maar soms heb je van die mensen die kijk je aan en dan weet je dat er geen “klik” is, nou dat had ik met de montageman, wat een vervelende man. Trekt zich van de hele wereld niets aan en doet gewoon lekker waar hij zelf zin in heeft. Radio hard aan, sigaretje roken in de deur opening zodat de rook gewoon naar binnen komt, super sympathiek van hem!

Hieronder de resultaat foto’s van deze dag. Hopelijk komt het morgen af want dan is het 5 werkdagen en 7 dagen en ben ik het goed zat. Mijn huis zit onder het stof, alles is wit en ondertussen voel ik me ook stoffig 😦

Dinsdag 9 mei 2017: dag 3 keukenrenovatie

Wat een rare dag. Om 7.45 uur stapte de tegelzetter binnen, die moest welgeteld nog 1 rijtje tegels zetten, de kantjes en randjes afwerken en voegen. Daarna plakte hij de boel af met plastic. Hij plakte het zo af dat de elektriciën zijn werk nog kon doen en die zou dan het plastic naar beneden trekken als hij klaar was zodat het nieuwe tegelwerk in zijn geheel afgedekt zou zijn.

De elektriciën kwam rond 13.00 uur en was binnen een uur klaar. Paar stopcontactjes afwerken en weg was hij weer. Kortom vanaf 14.00 uur komt er dan niemand meer. Deze keuken hadden ze ook in de helft van de tijd kunnen verbouwen als ze de tijd wat efficiënter hadden gebruikt of de planner wat beter had “gepland”. Mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen in mijn ogen best even bellen naar “De Kok Bouwgroep” want volgens mij hebben ze behoefte aan een nieuwe planner.
Morgen komt de stucadoor (zijn spullen staan al op hem te wachten) en wordt de keuken gebracht.

Hieronder de resultaat foto’s van dag 3.

Maandag 8 mei 2017: dag 2 keukenrenovatie

Het was stil vanmorgen. Verwachte al iemand om 7.30 uur maar er was niemand, gelukkig ging om 7.50 uur de deur open en stapte er iemand binnen. Bij navraag bleek dat hij de muren kwam voorbewerken wat binnen een uurtje gedaan was (ik dacht nog, moet ik daarvoor de hele dag vrij plannen!). Daarna werd het opnieuw stil en ging af en toe de deur open. Tegen die tijd dat ik in de keuken was (zat minstens 10 seconden tussen) was die persoon alweer verdwenen. Wel zag ik de rommel in de keuken groeien dus ze waren in ieders geval niet bezig met alleen maar de deur open en dicht te doen!

In de middag rond 12.30 uur kwam er een andere meneer in overall die vertelde dat hij de tegelzetter was maar dat hij HIER (bij mij dus) eerst kwam eten. Van schrik bood ik hem een kop koffie aan en vervolgens heb ik een half uur zitten luisteren naar verhalen waar ik nu gelukkig niet veel meer van weet. Was een vermoeiende middag want rond 14.30 uur heb ik hem nog een bak koffie aangeboden (de man deed toch zijn best heh)!

Goed hieronder de resultaat foto’s van deze enerverende dag.

Bevrijdingsdag in alle opzichten, vrijdag 5 mei 2017: dag 1 keukenrenovatie

Het is vandaag bevrijdingsdag “in alle opzichten” daar ik eindelijk verlost, bevrijd ben van mijn monsterlijke keuken. De heren begonnen vanmorgen om 7.45 uur met het uitbreken van de kastjes en aanrechtblad. Daarna mocht de “sloper” zich uitleven op de oude wandtegels, (beetje jammer dat ze geen oordopjes voor mij bij hadden) en kwam er weer iemand anders om de muren alvast voor te bereiden op het nieuwe tegelwerk en stopcontacten met onderstaande foto’s als resultaat. Wordt vervolgd vanaf maandag!

Vangst van de dag, vrijdag 28 april 2017

Lekker zo’n wandelingetje door het park. De bijtjes zoemen, de bloesem ruikt heerlijk (waar deze nog bloeit) en ineens zie je een vreemde “eend” in de vijver.
Met het blote oog geloof je eerst nog niet wat je ziet. Gelukkig heb je je 300mm lens bij en kun je de boel eens goed “begluren” en ja inderdaad de vreemde eend blijkt een vrouw te zijn die langzaam door de vijver loopt!

Kennelijk waren er 3 kleine eendjes ver verwijdert van hun moeder en zwommen ze wat paniekerig heen en weer in de vijver. Gelukkig zijn er dan oplettende burgers die hun verantwoording nemen en de natuur een handje gaan helpen. Na enige tijd heen en weer lopen door het toch echt nog wel koude water waren de 3 kleintjes gevangen en werden ze teruggebracht naar moeder op het nest.

De precieze ins- en outs weet ik niet daar het me niet gelukt is de mensen persoonlijk te spreken maar dit is het verhaal wat “rond ging”. Ik hoop dat men geen kou heeft gevat en dat de reddingspoging ergens goed voor was want mijn idee is dat de eendjes ook zonder hulp echt wel terug bij hun moeder waren gekomen, ze waren immers ook alleen in het water gekomen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s