Blog

 

Note:¬†In het kader van de privacywet vraag ik (als het mogelijk is) aan de desbetreffende personen of ik foto’s mag publiceren op social media. Dit lukt echter niet in alle gevallen dus mocht u zich herkennen in tekst of foto’s en u wilt liever niet dat dit gepubliceerd wordt, stuur dan een mail naar info@bdldropsandmore.com en ik zal zonder problemen het betreffende stuk van mijn blog verwijderen.

Mijn blog is ook te lezen op tumblr en daar is ook de mogelijkheid om me te volgen zodat je nooit meer mijn berichten hoeft te missen ūüôā Klik hier om naar mijn blog op tumblr te gaan.¬†

Vrijdag 22 september 2017

Het is even geleden dat ik mijn blog aangevuld heb. In de vakantietijd was er weinig om over te schrijven en afgezien daarvan, er waren ook geen mensen die het gingen lezen. Maar goed het is 22 september, de vakantie en de zomer is helaas voorbij, iedereen is weer aan het werk en we gaan langzaam richting kerst. Beetje raar om te zeggen misschien maar echt voordat je het weet zit je weer met de kerstlichtjes aan en de geur van een verse dennenboom in je huis en maak je je weer druk over het kerstdiner!

Ik ben zelf een weekje weggeweest, ook als je geen fulltime baan hebt ben je toch toe aan iets anders zien als je eigen tuin (op zijn tijd). Heb dus een heerlijke tijd doorgebracht met mijn zoon en (ex)schoonvader, lekker gegeten en gedronken op zijn tijd en op de dagen dat het zonnetje scheen, extra genoten van een wandeling. We hebben extra genoten van de pizza bij Nonnas, een erg leuk restaurant wat is ingericht alsof je bent teruggegaan in de tijd (grootmoeders tijd). Heerlijke plastic zeiltjes op tafel, al het meubilair van simpel gekleurd hout en dat alles gehuld alsof je in de tropen aan het eten bent. Echt genoten hier! Klik op een foto om deze groter te zien want ik vind de foto’s zelf erg mooi!

Helaas werd ik direct na aankomst thuis ziek en mocht ik een weekje genieten van een of andere griep, voel me echt sinds een paar dagen pas weer beter dus nu eerst maar eens mijn blog aanvullen.

Gisteren ben ik naar de banenbeurs in Geertruidenberg gegaan. Wat een gekkenhuis daar! Het begon om 14.00 uur dus ik dacht ik ga op tijd dan ben ik misschien de ergste drukte voor. NIET DUS! Het was in Fort St. Gertrudis en er was gewoon GEEN plek om je auto te parkeren, uiteindelijk heb ik een parkeerplek gecre√ęerd en hoopte ik dat de politie er geen prent op zou drukken! Eenmaal geparkeerd kon ik aansluiten in een onmenselijke lange rij mensen. Kennelijk waren het 2 rijen (1 voor mensen die geen badge bij hadden en 1 rij voor mensen die de badge wel bij hadden). Nergens stond aangegeven welke rij je moest hebben dus het was chaos alom. Eenmaal binnen stonden er allemaal bedrijven oplopend van nummer 1 tot en met nummer 210. Bij de deur kon je een lijst krijgen van welke bedrijven er stonden en welke vacatures ze hadden. Had ik die lijst eerder gehad was ik niet eens gegaan want er waren maar een paar administratieve functies. Als je informatie wilde over een functie of het bedrijf had je tig man voor je en kon je wachten, erg onpersoonlijk allemaal. Het fort was ook duidelijk veel te klein voor zo’n evenement, geen idee wie de organisatie op zich heeft genomen maar dat het beter kon wist ik al voordat ik binnen was. Ja goed personeel is moeilijk te vinden! Ik heb er een anderhalf rondgelopen, wat gekletst, CV’s en visitekaartjes achtergelaten maar ik vond het een zeer onbevredigende anderhalf uur. Het enige goede nieuws: ik had gelukkig geen parkeerbon!! Nu maar wachten of ik nog reacties krijg n.a.v. de achtergelaten cv’s.

Het is natuurlijk van de gekke dat iemand zoals ik met 29 jaar ervaring niet eens uitgenodigd wordt voor een gesprek bij een bedrijf. Het UWV gaf me zelfs in mijn eerste gesprek al weinig kans. Ik heb natuurlijk enorm veel concurrentie, veel bedrijven hebben hun personeel massaal ontslagen en iedereen die jonger is en papieren heeft gaat gewoon voor. Daar kan je het dan meedoen, ben gewoon afgedankt!!

Nou hopelijk volgende week een leuker bericht want met de kerstdagen in het vizier hoop ik wel wat opdrachten binnen te krijgen voor het maken van kerstkaarten. Dus wil jij een leuk ontwerp voor je kerstkaart neem dan eens contact met me op! Fijn weekend allemaal!

 

Vrijdag 25 augustus 2017 

Van 18 tot en met 23 augustus was het “kermis in de stad”. ¬†Ik ga al jaren niet meer naar de kermis omdat ik het echt zonde van het geld vind, de ritjes zijn immers veel te duur. Ik geef liever geld uit aan een lekker etentje, het is maar waar je je prioriteiten legt ūüôā

Maar goed, ik was al jaren van plan om eens over de kermis te lopen met mijn camera en dit jaar werkte het weer eens mee dus ben ik op pad gegaan. Het viel direct op dat er een flink aantal attracties minder stonden dan in de jaren dat ik nog ging (zo’n 3 jaar geleden). Onze markt waar de “kinder kermis” stond was half gevuld. Ik vond nog wel een aantal attracties voor de kleintjes op andere plekken en snapte niet dat die niet op de markt geplaatst waren, maar goed daar zal wel iemand over nagedacht hebben! De heuvel in Oosterhout, zelfde verhaal, voor de helft gevuld en GEEN sfeer. Het was wel aardig druk. De jeugd hing natuurlijk bij de snellere attracties en op het tijdstip dat ik er was (zo rond 21.00 uur) waren er al een aantal kramen die werkelijk helemaal niets te doen hadden. Ik had zo een vette knuffel bij het touwtje trekken kunnen winnen maar ik mocht niet van mijn zoon ūüė¶

Goed ik wilde op de kermis beweging en kleur vastleggen en volgens mij is dat wel aardig gelukt. De video bestaat uit 7 foto’s en het ging mij om het rook effect.

Volgend jaar nog een keer terug want ik kwam er achter dat ik voor mijn nieuwe groothoeklens nog geen grijsfilter had, ik kon dus geen opnames van enkele seconden maken (helaas). Veel plezier met het bekijken van mijn foto’s. Vanaf volgende week is iedereen weer zo’n beetje aan het werk en beginnen hier de scholen weer en gaan mijn zoon en ik even genieten van vakantie. Volgende week dus geen aangevuld blog, hopelijk de week erop weer!

 

 

Vrijdag 11 augustus 2017

Van de week eens een bezoek gebracht aan Geertruidenberg. Wat een sfeervol stadje is dat toch. Ik liep door een smal straatje naar de grote markt waar ik een klompen winkeltje tegen kwam. Ik dacht dat ze die alleen in Volendam hadden dus ik was behoorlijk verrast! Op de foto’s zie je het winkeltje, het sfeervolle straatje waar ik doorheen liep, een mooi geveltje en de gevel van de erg sfeervol uitziende bioscoop die niet meer als bioscoop in gebruik is.

Later, toen ik op de grote markt van Geertruidenberg foto’s aan het maken was en ik net inzoomde op een mooie gevel kwam de bewoonster naar me toe. Ze vroeg of ik foto’s wilde maken van de kelder (de kelders liggen diep onder de woning en vanaf de straat moet je dan een trapje af). Ik reageerde eigenlijk gelijk enthousiast en schrok er zelf van want ik ben al zo goed van vertrouwen en in een paar seconden zag ik het aan me voorbij flitsen dat ze me daar wel eens op kon sluiten en ik vast geen bereik zou hebben met mijn mobiel!! Ik nam me dan ook voor de bewoonster (een zeer aardige dame die er echt niet kwaadwillend uitzag) voor me te houden en de deur goed in de gaten te houden.

Dat liep al gelijk anders want ze deed de deur open en het licht aan en ze zei “neem alle tijd” en weg was ze. En daar stond ik dan, in iemands kelder! Maar echt wat een prachtig plaatje was dat! Het was niet zomaar een kelder maar meer een soort grot, heel sfeervol ingericht met een grote tafel en 8 stoelen en een apart keukentje en toilet. Ook stond er nog een klein zitje naast een sfeervol hoekje. Ik voelde me direct ontspannen en heb op mijn gemak prachtige foto’s gemaakt. Toen ik naar buiten kwam vertelde de bewoonster dat ze de ruimte verhuurde en ik opperde gelijk dat het voor kleine bedrijven (of afdelingen) een erg leuke locatie zou zijn om te vergaderen. Er kunnen 8 mensen in en voor de lunch of diner loop je de grote markt op waar je op loopafstand van dit huis heerlijk kunt eten. Je kan in het keukentje (wat een complete keuken is, voorzien van kopjes, glazen, koelkast en koffiezetapparaat en waterkoker) koffie en thee zetten.
Met een goed gevoel en blij dat ik niet opgesloten was liep ik weer richting mijn auto, wat een avontuur!

 

Vrijdag 28 juli 2017

Het is vakantietijd, komkommertijd en het is dus rustig. Dit was echt een waardeloze week, niks bijzonders gedaan behalve gezocht naar vacatures waar ik op zou kunnen schrijven omdat ze me interessant lijken. Het valt niet mee om nu iets te vinden!
Verder heb ik wat logo’s gemaakt deze week waarvan ik er een aantal op de site heb gezet bij grafisch ontwerp: logo’s en vandaag heb ik me bezig gehouden met een ontwerp voor een t-shirt. De klant wilde een ontwerp waar een skyline in verwerkt moest zitten en ik zou ik niet zijn als ik dat iets anders zou aanpakken dan de meeste andere, want ik hou van dat vleugje “over de lijn gaan”. Ik had de kleuren van het ontwerp eerst in blauw en groen wat erg mooi was, echter de klant wilde naar zwart/wit en aangezien de klant KONING is, heb ik het aangepast. Zie hier het resultaat! Fijn weekend allemaal en voor diegene die op vakantie gaan, fijne vakantie en GENIET er van!

p.s. sorry voor de lelijke rode letters, aangezien dit nog een lopende opdracht is kon ik even niets anders doen om het zo te beschermen!

NewYorkWEB

 

Zaterdag 22 juli 2017

Een dagje later dan jullie gewend van me zijn maar hier is dan toch een aanvulling in mijn blog. Mijn zoon is namelijk vandaag jarig, 19 alweer wat gaat de tijd toch snel vooral als je de geboortedag nog kan herinneren alsof het gisteren was.

Vanaf zijn geboorte heb ik een lange weg met hem afgelegd, die bepaald niet glad was geplaveid. Vanaf jonge leeftijd gingen dingen al anders bij hem en toen hij 5 jaar was kregen we dan ook al de diagnose ADHD, later kwam daar nog PDD-NOS bij. We hebben alle medicijnen voor ADHD geprobeerd en hij is naar een speciaal onderwijs school gegaan. Slapen kon hij als klein kind niet en ik, zijn moeder, moest altijd in het zicht zijn. Het liefst ging hij nog met me mee naar de wc. Ik zal jullie niet vermoeien met alle problematiek die deze zeer lastige diagnose met zich meebrengt maar laat ik het zo zeggen, de dingen gingen hier thuis niet volgens het boekje. Julian sliep bij mij en zo kon iedereen slapen, eten deden we niet aan tafel maar op de bank zodat hij in ieders geval iets at etc.

Na mijn scheiding ben ik gestopt met de medicijnen voor ADHD en groeide hij spontaan 2 maten door, kon gelijk een nieuwe garderobe voor hem aanschaffen. Daarna heb ik structuur en regelmaat aangebracht in zijn leven, ik vertelde hem van te voren wat hij kon verwachten bij nieuwe dingen en dit bracht rust en veiligheid in zijn leven. Dingen gingen beter.¬†Nu is het een leuke 19 jarige knul waar geen kwaad in zit, hij is erg kwetsbaar een heeft een leuke “baan” bij !Go waar hij in de horeca werkt. Hier heeft hij het naar zijn zin en dat is voor mij als moeder zijnde het allerbelangrijkst. Bij de herdiagnose was geen sprake meer van ADHD en PDD-NOS is veranderd in klassiek autisme. Wat jammer is, is dat ze op zijn school nooit goed naar hem gekeken hebben anders was het al lang duidelijk geworden dat hij echt een ras autist is. Ook is nooit benoemd wat een iq van 66 precies inhoudt. Dus voor iedereen met een kind op een speciaal onderwijs school, doe zelf goed je onderzoek want op dit soort scholen zouden de mensen gespecialiseerd moeten zijn in dit soort problematiek, nou vergeet het maar!

Vandaag vieren we dus zijn verjaardag, vanmiddag komt er bezoek en vanavond gaan we eten bij ons favoriete restaurant Merlijn. De foto hieronder is van shit kwaliteit maar ik heb vandaag geen tijd om de camera uit de tas te halen dus het moet maar even zo.
Wij gaan een feestje vieren en ik wens jullie een goed weekend !

Jarig 2017

 

Vrijdag 14 juli 2017

Deze week had mijn vriendin een vriendin te logeren en zoals elk jaar maken we dan wat uitstapjes en wat een vervelende week was dit om uitstapjes te maken, dankzij het heerlijke Nederlandse weer wat deze week echt op en top Nederlands was. Afgelopen woensdag kwam het dan ook met bakken uit de lucht alsof ze boven een grote schoonmaak aan het houden waren. Dus wat doe je op een regenachtige dag? Juist ja, je gaat op zoek naar een binnenlocatie waar iets leuks te zien is en dus gingen wij naar de Orchidee√ęnhoeve in Luttelgeest. Zo’n anderhalf uur rijden van Oosterhout, normaal gesproken geen probleem maar op deze “natter dan natte” dag was het toch iets minder prettig auto rijden. Gelukkig kwamen we zonder problemen aan op onze bestemming waar het natuurlijk loeidruk was want de rest van Nederland wilde ook naar een overdekte “bezienswaardige” locatie. Het leek dan ook wel alsof er een paar bejaardentehuizen hun jaarlijkse uitje hadden.

Maar goed, je probeert er zo goed en kwaad als het kan toch het beste van te maken en omdat het werkelijk erg mooi is daar lukte dat prima alhoewel foto’s maken zonder dat er mensen op te zien zijn, wat lastiger was of je kan het ook een uitdaging noemen en je geduld eens op de proef stellen!

De tuinen zijn werkelijk prachtig, wat een diversiteit aan bloemen en natuurlijk orchidee√ęn zijn er hier. In de tuinen zijn vijfers aangelegd waar de koi karpers gevoerd mogen worden wat ik persoonlijk nogal een walgelijk aanzien vind want ik ben niet zo dol op vis of het moet goed bereid op mijn bord liggen en dan graag zonder kop zodat ik niet kan zien dat het ooit een vis was, brrr. Maar goed diverse kleine kinderen mochten van hun ouders de vis”jes” voeren waardoor de beesten bijna over elkaar heen sprongen om toch vooral het voer maar te pakken te krijgen. Ook vind je hier loslopende aapjes die dan wel weer schattig zijn om te zien!

In een grote vijver zwom een meerval rond die ik half gezien heb want de kippenvel loopt over mijn rug als ik zo’n beest zie, ik weet niet waardoor het komt maar ik moet er echt niets van hebben. De schildpadden zijn meer mijn dieren alhoewel die kleine beestjes behoorlijk agressief over kunnen komen als je ze voert, een soort killer instinct komt dan in ze naar boven en ze zijn enorm sterk met hun kaken. Wat je allemaal niet leert op zo’n dag!

Als je al de bloemenpracht gezien hebt kun je door de lorituin gaan. De mini papagaaitjes mag je voeren met een bakje nectar die een euro per stuk kosten. Natuurlijk gingen we dat doen wat is er nou leuker dan vogeltjes voeren! Ik was nog niet binnen of er zaten er 6 op me. Ik kreeg het al lichtelijk benauwd want 2 lori’s schenen elkaar niet zo te mogen. De vogeltjes die op mijn schouder en hoofd zaten zagen al snel dat ze kansloos waren en vlogen weg. Ik bleef over met 3 lori’s, een op mijn linker arm en 2 ruziemakers op mijn rechterarm. De 2 ruziemakers vochten op mijn arm om het bakje nectar wat ik echt niet fijn vond want je weet niet wat ze allemaal voor kapriolen kunnen uithalen en lichtelijk benauwd probeerde ik op ze in te praten. Nu lukt het me meestal wel om mensen in paniek situaties rustig of aan het lachen te krijgen, echter die tactiek schijnt niet te werken bij de lori’s! Maar goed, al vechtend raakte het bakje nectar leger en leger en de lori op mijn linker arm vloog door naar mijn rechterarm die hij met zijn kleine tongetje eens even lekker ging aflikken. Toen hij daarmee klaar was bedacht hij dat het misschien ook wel lekker was om eens wat mensen huid uit te proberen en toen de ruziemakers klaar waren met eten en vechten bleef deze lori mijn arm en hand al bijtend aftasten. Ik heb wel vreselijk veel geluk gehad deze dag want de lori’s laten hun behoefte al vliegend vallen en gelukkig kon ik al die “regenbuien” aardig ontwijken. Goh wat heb ik een lol gehad!

Daarna zijn we de vlindertuin eens gaan bekijken. Ik hoopte dat ik niet een of andere killervlinder zou tegenkomen want het was toch een beetje een rare dag aan het worden. Binnen 2 minuten was mijn shirt doorweekt in de vlindertuin, niet vanwege stress of angst maar meer van het tropische klimaat wat in deze tuin heerst. De vlinders vladderen vrolijk om je oren in allerlei lieflijke kleurtjes wat wel heel vrolijk was om te zien. Gelukkig heb ik er een paar met mijn camera kunnen vangen.

Toen gingen we naar de hangende bloementuin en daar viel mijn mond echt van open. Wat een kleurenpracht. Als je al eens hangende baskets hebt gezien dan weet deze tuin je toch echt nog wel te verrassen, zo mooi! Door de hele tuin zijn tafeltjes en kleine romantische prieeltjes geplaatst. Het was hier hartstikke druk omdat het ook gelijk een horeca gelegenheid is maar het is me toch gelukt om wat foto’s zonder al te veel mensen te maken. Wat zou ik hier graag eens wat foto’s maken na sluitingstijd!

Kortom, weet je niet wat je moet doen op een regenachtige dag, bezoek deze locatie dan eens. Er is een restaurant bij dus ook qua eten en drinken kom je hier niets te kort en de prijzen zijn allervriendelijkst.

Klik op deze link om naar de website te gaan: https://www.orchideeenhoeve.nl

 

Vrijdag 7 juli 2017

Vandaag besloten om een ondernemer in het zonnetje te zetten. Niet omdat ik die ondernemer zo goed ken, sterker nog, ik ken hem helemaal niet maar ik ken wel zijn onderneming. Ik heb het dan over Hèt Pannekoeckershuys Koeckers in Den Hout.

Ten eerste: wat een prachtige plek is dit! Een sfeervol restaurant met een groot buitenterras en heerlijk grote parasols die bescherming bieden bij zon maar ook bij een bui, we bevinden ons immers toch in Nederland! De buitenkant van het restaurant en het terras oogt sfeervol en binnen is het niet anders. Je waant je eigenlijk in een mini Efteling. Talloze muurschilderingen, schilderijen, poppen en andere decoratieve elementen zijn aanwezig. Iedere “eetzaal” heeft zijn charme en thema.
Naast dat je hier binnen heerlijke pannenkoeken kunt eten is er ook een speelgrot voor de kleintjes. De kinderen zijn dus nooit ver weg en kunnen zich uitleven op de glijbaan de ballenbak of “gewoon” een filmpje kijken. In de zomer (dat wil zeggen, bij droog weer) kunnen de kinderen spelen in de prachtige en zeer uitgebreide speeltuin “Koeckersland” geheten en is gelegen direct naast het restaurant. Je loopt van het terras zo de speeltuin in. Klimrekken, schommels, glijbanen, trampolines noem maar op het is er allemaal. De speeltuin wordt zeer goed onderhouden en is nu net weer uitgebreid met een adventure golfbaan genaamd “Koeckersgolf”. Kortom een ideale plek om te eten of om gewoon eens lekker een drankje te nuttigen en je kinderen de tijd van hun leven te laten beleven! Mocht je je als volwassenen vervelen omdat je kinderen aan het spelen zijn, kijk dan eens op je onderlegger en loop de locatie eens door op zoek naar alle letters om de puzzel te maken, kan je gelijk met eigen ogen zien hoe sfeervol het binnen is. De kinderen krijgen bij hun bestelling (kinder pannenkoek) muntjes en die kunnen ze inwisselen voor een kadootje in het winkeltje. Het is zelfs mogelijk om een step of fiets te huren om de Vrachelse heide eens te ontdekken.

Ten tweede: heb je een kinderfeestje te vieren, dan ben je hier echt helemaal aan het goede adres. Volop ruimte en de verkleed pakjes hangen klaar bij aankomst. Naast de binnen speelgrot is de ridderzaal. Deze zaal is voorzien van genoeg tafels en stoelen om een behoorlijk feest of meerdere feestjes te huisvesten. Afgezien van de ruimte is dit wel het paradeplaatje van de locatie. De muren zijn voorzien van prachtige schilderingen EN een heuse “koene” ridder! De ruimte is voorzien van een eigen bar zodat de bediening niet ver hoeft te lopen en iedereen op zijn wenken kan bedienen.

Hoe zit het met de pannenkoeken dan? Ja, dat is echt prima in orde. Een zeer uitgebreide menukaart staat op elke tafel. Echt de kaart is te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. Naast pannenkoeken eten kun je hier ook lunchen (broodjes, salades), of snacken. Of er ijsjes zijn hoor ik u vragen, natuurlijk zijn er die en het zijn niet de kleinste ook!

Ik kan een klein boekje over deze locatie schrijven maar ik denk dat het beter is als u zelf eens op onderzoek uit gaat en zich laat overtuigen. Bent u in de buurt van Oosterhout/Den Hout, wellicht met de caravan want naast/achter het restaurant is Koeckers camping ’t Kopske te vinden, dan moet u zeker hier eens een stop maken en lekker pannenkoeken gaan eten.

Klik hier om naar de website te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te aan het Koeckers Camping ’t Kopske.

 

 

Vrijdag 30 juni 2017

We zijn weer een weekje verder en het was een prima week, eigenlijk een uitstekende week. Ik heb me aangesloten bij een site die heet 1x.com en je moet betalen om je werk te kunnen uploaden. Het is de enige website die werkt met curators. Als je je werk hebt ge-upload gaat deze eerst langs de leden van de site. Als je 60 likes hebt gekregen (wat niet makkelijk is want het niveau is hier enorm hoog) dan gaat je foto naar de jury, de curators. Zij kunnen je foto dan alsnog afkeuren als deze niet van voldoende niveau is. Als deze wel van voldoende niveau is wordt hij op de website gepubliceerd en is het een enorm groot compliment, althans zo zie ik het. Op dit moment mag ik vol trots zeggen dat er drie werken van mij geaccepteerd zijn en dat geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen kan ik wel zeggen, iets wat ik erg goed kan gebruiken! Hierbij de link naar mijn profiel voor de nieuwsgierige onder ons: 1x.com

Daarnaast heb ik een mooi project gevonden wat ik in beeld mag gaan brengen, daarover binnenkort meer maar als voorproefje hieronder 1 foto van een muurschildering om het thema aan te geven! Wordt vervolgd! Ik wens iedereen een fijn en wellicht een creatief weekend.

DSC_4679web

 

Vrijdag 23 juni 2017

Vandaag de tijd eens nemen om mijn foto’s te bekijken die ik 2 dagen geleden heb genomen op het strand “het Flaauwe Werk” van Ouddorp. Het was een erg rustig strand. Rustig omdat er weinig mensen waren op een uiterst zomerse dag (wat niet erg was) en rustig omdat er echt helemaal niets bijzonders te zien was! Geen strandhuisjes, geen vuurtorens, geen golfbrekers in de zee, niets! Gewoon een leeg strand met zandbanken.

Na een wandeling van 5 km wat gedronken en gevraagd aan de bediening waar de kans het grootst was dat we zeehonden konden treffen. Volgens de bediening moesten we naar de Brouwersdam. Dus terug naar de auto en op naar de Brouwersdam. Daar was heel wat meer leven in de brouwerij. Ongelooflijk hoeveel kite surfers er waren op de zee en wat een vrolijk gezicht door al die fel gekleurde kite’s. Een pracht om te zien. Zeehonden niet gespot helaas, daar waren we te laat voor. Ze liggen kennelijk op de zandbanken en gaan soms het sluisje door het Grevelingenmeer op maar we hebben wel genoten van een prachtig zomerse dag, wandeling en verfrissende drankjes.

Op de terugweg naar huis zijn we gestopt bij “Werelds aan het strand” een horecagelegenheid aan het Grevelingenmeer en het was er werkelijk prachtig. Er ligt een park van oasis omheen (niet echt goedkoop) waar je prachtige bungalows kan huren en je loopt zo het Grevelingenmeer in. Voor de horecagelegenheid lag een grote steiger waar je zo je bootje kon aanmeren dus ben je op het water en heb je dorst dan weet je waar je moet zijn! We hebben hier werkelijk uitstekend gegeten en tegen een prima prijs. Ik verwachte eerlijk gezegd prijzen op de kaart waar ik het benauwd van zou krijgen maar dat was dus niet het geval. Al met al een heerlijke dag. De foto’s zullen terug te vinden zijn onder de categorie fotografie en dan strand.

DSC_4657WEB

 

Zaterdag 17 juni 2017

Vandaag met mijn zoon een wandelingetje door het bos gemaakt. We kwamen bij een kleine vijver uit en we hoorde de kikkers in het water springen. Mijn zoon ontdekte kleine kronkelige zwarte beestjes waarvan ik denk dat het bloedzuigers zijn. Brr in dat water steek ik dus mijn kleine teen nog niet! Zie video!

‚Äč

‚Äč

Vrijdag 16 juni 2017

Het lijkt wel alsof ik sinds vorige week (mijn verjaardag 9 juni) andere inzichten of interesses heb gekregen…. zomaar ineens! Ik kijk mijn ogen uit naar architectuur en abstracte foto’s en ik voel dat ik dat ook wil vastleggen. Ik heb dus besloten me te gaan specialiseren in portretten (natuurlijk) en daarnaast architectuur (vormen/abstract) en straatbeeld.

Ik heb mijn eerste shoot erop zitten en er zal vast enorm veel ruimte voor verbetering zijn, maar wat heb ik hier zin in. Kijk maar eens onder de categorie fotografie bij straat en architectuur. Fotograferen begint een noodzakelijk kwaad te worden net zoals eten, drinken en slapen. Mooi is dat dat “ouder” worden. Ik ben op een pad beland na een lange tijd waarvan ik zelf nieuwsgierig ben waar het me heen gaat brengen. Het lijkt wel alsof ik “los” ben, los van wat iedereen maar van me verwacht en dat brengt kennelijk nieuwe inzichten en een heleboel inspiratie! Wordt vervolgd!

 

Donderdag 8 juni 2017

De dag voor mijn verjaardag, ik kan me dan net zo voelen als de dag voor kerst en dan bedoel ik dat je weer terug blikt naar het afgelopen jaar en wat is er dit afgelopen jaar veel veranderd voor mij!
-Ik heb mijn veilige fulltime job ingeleverd voor een onzeker maar kunstzinniger bestaan, een creatiever bestaan wat me heel veel voldoening brengt maar geen salaris (nog niet).
-Ik heb nieuwe interessante mensen ontmoet die ik net zoals mezelf “anders” vindt. Ruimdenkender, kunstzinniger, creatiever. Mensen die ook “anders” kijken naar de dingen om zich heen en daaruit inspiratie halen.
-Ik mezelf in veel opzichten veel beter heb leren kennen. Ik weet wat ik niet meer wil en ik weet waar ik heen wil, 2 hele belangrijke aspecten voor mijn ontwikkeling en groei.
-Ik langzaam maar zeker leer over drempeltjes heen te stappen, die voor andere het noemen niet waard zijn maar voor mij hele bergen zijn, wat er vervolgens weer voor zorgt dat ik me goed over mezelf voel, me sterker en zekerder voel.
-Ik heb een veilige werkplek voor mijn zoon gevonden (die is autistisch en zwakbegaafd) waar hij zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen maar waar hij vooral ook wordt geaccepteerd zoals hij is.

Nou lijkt dit allemaal niet zo bijzonder voor een ander maar voor mij is er echt veel veranderd. Het wegvallen van mijn fulltime baan zorgde voor flink wat stress want ook mijn inkomsten vallen weg. Maar langzaam maar zeker wen ik aan het steeds minder (financieel) kunnen en langzaam groei ik in mijn creatieve ik, ben ik andere mogelijkheden gaan zien en aan het ontdekken. De stress wordt langzaam vervangen door een soort van berusting en wat voel ik me vrij! Ik voel me geen slaaf van de maatschappij meer.

In het aankomende jaar hoop ik mijn creatieve activiteiten uit te breiden, mezelf nog meer te ontdekken en te kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat ik kansen krijg van opdrachtgevers die zien dat ik zonder diploma’s toch heel veel kan (28 jaar kantoor ervaring) en waarde heb. Vooralsnog heb ik er een heel goed gevoel over en ga ik deze weg zeker tot aan het eind bewandelen!

 

Donderdag 11 mei 2017: dag 5 keukenrenovatie

De keukenman stapt rond 8.00 uur de keuken weer binnen en zette als eerste even de radio lekker hard aan. Toen hij een half uurtje bezig was moest hij weg, hij zou zo terugkomen. Toen hij terug was werkte hij een klein half uurtje en toen was het kennelijk tijd voor de pauze want samen met de electrici√ęn man zaten ze heerlijk onderuit gezakt in mijn tuin. De buurvrouw vond het ook nog nodig om even de tuin in te stappen en de mannen nog langer van hun werk te houden maar vooruit, ze moest ook even haar ei kwijt!

Na het nodige geboor en gedoe was de keuken rond de middag dan af. Ik mocht nog niet poetsen maar die wijze raad heb ik niet opgevolgd want ik leefde al een week uit dozen en ik was de rotzooi in mijn woonkamer dan ook flink beu. Dus heel voorzichtig toch schoongemaakt, de vieze vingers verwijderd en toen kon de keuken weer ingeruimd worden. Met hulp de kookplaat, koelkast en vaatwasser weer op zijn plaats gekregen en alle kastjes ingeruimd. Wat heerlijk zeg als je dan weer gewoon in je keuken een bakje koffie of een glaasje drinken kan pakken! Je gaat ineens weer iets waarderen waar je anders niet zo’n erg in hebt.

Samen met mijn zoon nog een nieuw gordijn gekocht om voor de deur te hangen, houdt toch wat tocht tegen en beschermd de nieuwe keuken tegen “binnen kijkers”.

Hieronder een paar foto’s van de keuken. Voor een woningbouwvereniging keuken is het echt netjes geworden. Ik heb leemkleurige kastjes en een bruin (hout gem√™leerd) keukenblad. Kortom ik ben er blij mee we kunnen er weer een tijdje tegen aan!

 

Woensdag 10 mei 2017: dag 4 keukenrenovatie

De dag begon goed vandaag, rond 9.00 uur stapte de stucadoor binnen. Aardige kerel, legde uit wat hij ging doen en ging aan het werk. Samen effe bakkie koffie gedronken en een pauze praatje gehad waarna hij weer keurig verder ging. Aangezien mijn keuken niet zo groot is was hij er al weer snel klaar mee.

Een paar uur later stapte de electrici√ęn binnen om de laatste stopcontacten aan te leggen. Daarna kwamen de “keuken jongens” de Keller keuken en Arag afzuigkap brengen die ze netjes in de tuin uitpakte. De kastjes werden al zovast in de keuken gezet. Toen ik op een gegeven ogenblik dacht van “waar zijn ze nou” (want ik zag ze niet in de keuken) zaten ze languit op de tuinstoelen in de tuin te genieten van de zon. Alle tijd van de wereld, lekker kletsen alsof het een uitje was maar werken ho maar! Ik heb geprobeerd nog even een praatje met ze aan te knopen maar soms heb je van die mensen die kijk je aan en dan weet je dat er geen “klik” is, nou dat had ik met de montageman, wat een vervelende man. Trekt zich van de hele wereld niets aan en doet gewoon lekker waar hij zelf zin in heeft. Radio hard aan, sigaretje roken in de deur opening zodat de rook gewoon naar binnen komt, super sympathiek van hem!

Hieronder de resultaat foto’s van deze dag. Hopelijk komt het morgen af want dan is het 5 werkdagen en 7 dagen en ben ik het goed zat. Mijn huis zit onder het stof, alles is wit en ondertussen voel ik me ook stoffig ūüė¶

 

Dinsdag 9 mei 2017: dag 3 keukenrenovatie

Wat een rare dag. Om 7.45 uur stapte de tegelzetter binnen, die moest welgeteld nog 1 rijtje tegels zetten, de kantjes en randjes afwerken en voegen. Daarna plakte hij de boel af met plastic. Hij plakte het zo af dat de elektrici√ęn zijn werk nog kon doen en die zou dan het plastic naar beneden trekken als hij klaar was zodat het nieuwe tegelwerk in zijn geheel afgedekt zou zijn.

De¬†elektrici√ęn kwam rond 13.00 uur en was binnen een uur klaar. Paar stopcontactjes afwerken en weg was hij weer. Kortom vanaf 14.00 uur komt er dan niemand meer. Deze keuken hadden ze ook in de helft van de tijd kunnen verbouwen als ze de tijd wat effici√ęnter hadden gebruikt of de planner wat beter had “gepland”. Mensen die op zoek zijn naar een¬†baan kunnen in mijn ogen best even bellen naar “De Kok Bouwgroep” want volgens mij¬†hebben ze behoefte aan een nieuwe planner.
Morgen komt de stucadoor (zijn spullen staan al op hem te wachten) en wordt de keuken gebracht.

Hieronder de resultaat foto’s van dag 3.

 

Maandag 8 mei 2017: dag 2 keukenrenovatie

Het was stil vanmorgen. Verwachte al iemand om 7.30 uur maar er was niemand, gelukkig ging om 7.50 uur de deur open en stapte er iemand binnen. Bij navraag bleek dat hij de muren kwam voorbewerken wat binnen een uurtje gedaan was (ik dacht nog, moet ik daarvoor de hele dag vrij plannen!). Daarna werd het opnieuw stil en ging af en toe de deur open. Tegen die tijd dat ik in de keuken was (zat minstens 10 seconden tussen) was die persoon alweer verdwenen. Wel zag ik de rommel in de keuken groeien dus ze waren in ieders geval niet bezig met alleen maar de deur open en dicht te doen!

In de middag rond 12.30 uur kwam er een andere meneer in overall die vertelde dat hij de tegelzetter was maar dat hij HIER (bij mij dus) eerst kwam eten. Van schrik bood ik hem een kop koffie aan en vervolgens heb ik een half uur zitten luisteren naar verhalen waar ik nu gelukkig niet veel meer van weet. Was een vermoeiende middag want rond 14.30 uur heb ik hem nog een bak koffie aangeboden (de man deed toch zijn best heh)!

Goed hieronder de resultaat foto’s van deze enerverende dag.

 

Bevrijdingsdag in alle opzichten, vrijdag 5 mei 2017: dag 1 keukenrenovatie

Het is vandaag bevrijdingsdag “in alle opzichten” daar ik eindelijk verlost, bevrijd ben van mijn monsterlijke keuken. De heren begonnen vanmorgen om 7.45 uur met het uitbreken van de kastjes en aanrechtblad. Daarna mocht de “sloper” zich uitleven op de oude wandtegels, (beetje jammer dat ze geen oordopjes voor mij bij hadden) en kwam er weer iemand anders om de muren alvast voor te bereiden op het nieuwe tegelwerk en stopcontacten¬†met onderstaande foto’s als resultaat. Wordt vervolgd vanaf maandag!

 

Vangst van de dag, vrijdag 28 april 2017

Lekker zo’n wandelingetje door het park. De bijtjes zoemen, de bloesem ruikt heerlijk (waar deze nog bloeit) en ineens zie¬†je een vreemde “eend” in de vijver.
Met het blote oog geloof je eerst nog niet wat je ziet. Gelukkig heb je je 300mm lens bij en kun je¬†de boel eens goed “begluren” en ja inderdaad de vreemde eend blijkt een vrouw te zijn die langzaam door de vijver loopt!

Kennelijk waren er 3 kleine eendjes ver verwijdert van hun moeder en zwommen ze wat paniekerig heen en weer in de vijver. Gelukkig zijn er dan oplettende burgers die hun verantwoording nemen en de natuur een handje gaan helpen. Na enige tijd heen en weer lopen door het toch echt nog wel koude water waren de 3 kleintjes gevangen en werden ze teruggebracht naar moeder op het nest.

De precieze ins- en outs weet ik niet daar het me niet gelukt is de mensen persoonlijk te spreken maar dit is het verhaal wat “rond ging”. Ik hoop dat men geen kou heeft gevat en dat de reddingspoging ergens goed voor was want mijn idee is dat de eendjes ook zonder hulp echt wel terug bij hun moeder waren gekomen, ze waren immers ook alleen in het water gekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s