Blog

 

Note: In het kader van de privacywet vraag ik (als het mogelijk is) aan de desbetreffende personen of ik foto’s mag publiceren op social media. Dit lukt echter niet in alle gevallen dus mocht u zich herkennen in tekst of foto’s en u wilt liever niet dat dit gepubliceerd wordt, stuur dan een mail naar info@bdldropsandmore.com en ik zal zonder problemen het betreffende stuk van mijn blog verwijderen.

Mijn blog staat ook op een aparte facebookpagina: https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/ of klik hier om er direct naar toe te gaan. Volgen mag altijd 🙂

Zondag 24 november 2019: Kerstshow bij AVRI Bloem- en Tuincentrum

Ja hoor daar is tie weer, de kerstshow bij AVRI. Net zoals vorig jaar en het jaar daar voor ben ik weer, trouw als ik ben, naar de AVRI getogen om wat kerstsferen te proeven.
Het wouw-effect begon dit jaar niet bij de ingang van de kerstshow, sterker nog het duurde best wel even en er overviel me dan ook een gevoel van aaah wat jammer. Ik ben  natuurlijk verwend geraakt de afgelopen 2 jaar en kon AVRI het dit jaar wel waarmaken vroeg ik me af. Maar eigenlijk net toen ik een teleurgesteld gevoel kreeg kwam ik in een ruimte waar ik ineens weer vrolijk van werd en de wauw factor mee ging spelen en vanaf dit punt werd de wauw factor alleen maar groter. Wat hebben ze weer enorm hun best gedaan dit jaar. Wat ook een enorm pluspunt is, is dat het restaurant uitgebreid is zodat meer mensen nu van een versnapering kunnen genieten. Want het is echt een dagje uit, naar de kerstshow van AVRI en daar wat lekkers eten en drinken. Ik zag voor de deur dan ook heel wat busjes (taxi’s) stoppen vol met oudere mensen die allemaal gezellig een dagje “uit” gingen.

Gelukkig waren wij er op een vrijdag want in het weekend verwacht ik dat het er heel erg druk zal zijn maar mensen wederom moet ik jullie vragen, dat mocht je iets moois willen zien of heb je echt nog spulletjes voor Kerst nodig, dit is THE PLACE TO BE.

Hieronder een fotoimpressie zoals jullie die ondertussen van me gewend zijn. Helaas wel weer iPhone foto’s maar ik denk dat je het kerstgevoel wel meekrijgt.
Voor de mensen die nog nooit bij AVRI zijn geweest, klik op deze link om naar hun website gaan, je kunt namelijk ook online shoppen en anders het adres even zoeken om te gaan snuffelen tussen al die mooie spulletjes. Veel plezier!

Maandag 11 november 2019: Galderse Meren

Gisteren was een prachtig zonnige dag, wel een beetje fris maar de zon scheen zo vol overgave dat we besloten om toch even naar buiten te gaan. De herfst is in volle gang dus als je nog mooie plaatjes wil schieten, moet je het in deze tijd doen.

We besloten om even naar de Galderse Meren te rijden. Ik heb deze plek nog niet in herfstsferen gezien en ik was erg benieuwd. Nou we zijn in ieders geval niet voor niets gereden, het was werkelijk prachtig. De zon kleurde de blaadjes overvloedig fel en vanuit de lucht liet de drone een geweldig contrast tussen de super felle herfstkleuren en het water van het meer zien. Wat was dit genieten! Terwijl de drone in de lucht zocht naar mooie composities verscheen er ineens een man op een surfboard in beeld en die hebben we als bonus ook maar even vastgelegd. Mocht jij jezelf dus terugzien op deze foto’s laat het even weten, dan mail ik ze aan je.

Mocht je nog niet eerder bij de Galderse Meren geweest zijn, het is de ideale plek om lekker met de hond te wandelen, wat heel veel mensen hier dus doen. De dieren duiken het water in en kunnen lekker ravotten op het strand. Een perfect uitje dus als je een frissen neus wilt halen en wilt genieten van de natuur.

Een flink aantal foto’s zijn toegevoegd aan de verkoopsite: http://www.BdLFotoEnKunst.com als stockfoto. Heb jij foto’s nodig voor bijv. brochures, neem dan eens een kijkje!

Maandag 4 november 2019: Steengroeve Winterswijk

Afgelopen weekend doorgebracht in Winterswijk (de Achterhoek). Wat een prachtig landelijke omgeving is dit zeg, heel wat anders dan het drukke Brabant. Het hotel wat we hadden was redelijk gedateerd maar de vriendelijkheid van de eigenaren maakte alles goed, super aardige mensen die ons een heerlijke warme chocolademelk met slagroom en een flink stuk appeltaart voorschotelde na onze aankomst. Dat was een goed begin! Uiteraard wilde we Winterswijk eens wat verkennen en op google maps (waar zou je zonder google maps zijn in deze tijd) zagen we dat er in Winterswijk zelf een steengroeve lag. Dat wekte onze nieuwsgierigheid dus we besloten daar eens een kijkje te gaan nemen.

De steengroeve is eigendom van Sibeldo, een Belgische multinational met meer dan 10.000 werknemers in 41 landen. Het bedrijf is leverancier van minerale grondstoffen en halffabricaten voor industriële toepassing. In Winterswijk winnen ze muschelkalk (zachte kalksteen). De kalksoort dateert uit het tijdperk Trias, van zo’n circa 240 miljoen jaar geleden. In de steengroeve wordt jaarlijks een theater opgebouwd.

De steengroeve zelf was natuurlijk afgezet middels een hekwerk, dus lang leve de drone waarmee ik echt prachtig de steengroeve kon vastleggen. Ik vond de verschillende lagen steen en de kleuren echt super mooi om te zien. Geniet van de foto’s (deze worden deze week toegevoegd aan de website http://www.BdLFotoEnKunst.com en zullen te koop zijn als stockfoto’s). Filmpje volgt!

Klik op de foto’s om ze groter te kunnen zien.

Filmpje op YouTube: Quarry Winterswijk

Vrijdag 25 oktober 2019: Isola Spargi en Castelsardo, hotel resort

Vandaag twee nieuwe video’s aan mijn YouTube kanaal toegevoegd. Als je tijd hebt vergeet dan niet te kijken!

 

Zondag 13 oktober 2019: De Posbank

Eindelijk is het me gelukt om eens een keertje bij de Posbank te gaan wandelen. Van dit gebied wat in de Veluwezoom bij Arnhem/Rheden ligt, zie ik vaak mooi foto’s voorbij komen en ik had deze plek dan ook zeker op mijn bucketlist staan.

De kleur van de golvende heuvels is ongelooflijk mooi, zeker vanuit de lucht gezien. Als je naar de plek gaat waar wij (ik was met vriendinnen) heen zijn gegaan (Paviljoen de Posbank) kun je ook lekker lunchen (je moet wel wat geduld hebben, maar de lunch is heerlijk!).  Een wandelingetje hier voel je wel in je kuiten!

Geniet van de foto’s!

 

Woensdag 9 oktober 2019: even genieten op de Maddalena eilanden, Sardinië

Zondag 29 september 2019: Castelsardo Hotel Resort, Sardinië

Filmpje van de kust voor ons hotel in Sardinië, zo kan ik er voor altijd van genieten!

Kust hotel resort Castelsardo, Sardinië

Zondag 22 september 2019: een stukje Alghero

Alghero is met ruim 40.00 inwoners de vijfde stad van Sardinië. De historische stad heeft misschien wel de meest bijzondere geschiedenis van alle plaatsen op Sardinië. De stadswal en de torens bepalen nog steeds het gezicht van het hedendaagse Alghero. Het eerste bastion dat je tegenkomt als je vanuit het noorden Alghero binnenrijdt is de Bastione La Maddalena. Een wandeling over de stadswal is met name in de avonduren een populair uitstapje.

In het compacte centrum van Alghero is het heerlijk slenteren door de smalle, sfeervolle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Tijdens het dwalen door de oude binnenstad is het zeker de moeite waard om even in een van de  kathedralen binnen te lopen.Direct ten noorden van de stad bevinden zich de stadsstranden en de haven. Van oudsher is Alghero een vissershaven, en dat is nog goed te zien. In de haven zijn bootjes te huur en verschillende georganiseerde tripjes te boeken. Wij hebben genoten van al het moois wat we hier zagen en natuurlijk ook heerlijk geluncht met een goed glas gekoelde witte wijn.

Hieronder een impressie van de stad. Mocht je naar Sardinië gaan en je houdt van steden en cultuur dan moet je deze stad niet vergeten te bezoeken!

 

 

In Alghero zijn vele muren van de huisjes versierd met verschillende decoratie zoals je kunt zien op de foto. Simpel gevonden maar ziet er gewoon erg leuk uit. Ook is er een punt in Alghere waar ze uitleggen in welke winkeltjes je echt koraal kunt kopen. Er wordt namelijk in bijna elke winkel wel nep koraal gekocht. Volgens mij is het nog steeds zo dat je geen koraal in mag voeren in Nederland dus ik heb er verder niet naar gekeken.

 

 

 

Op sommige hoeken van straten hangen foto’s van inwoners van Alghero. De oudste inwoners van Alghero. Omdat Sardinië in een blauwe zone ligt waar de mensen ouder wonen hebben ze de van de oudste inwoners foto’s gemaakt. Naast de foto hangt de naam met de leeftijd. Ondertussen zijn er wel een paar mensen overleden.

 

Vrijdag 13 september 2019: Maddalena Eilanden

Onze vakantie zit er weer op helaas. Je kijkt er lang naar uit en het is voorbij voordat je het weet. Gelukkig hebben we de foto’s nog (in dit geval een video)!

Onze reis ging dit jaar naar Sardinië. Ik ben nog bezig de foto’s uit te zoeken maar wilde
alvast wel iets laten zien namelijk een prachtige eilandengroep die we hebben bezocht, de Maddalena eilanden.

Vanuit Palau vertrek je per boot natuurlijk naar deze archipel en je bent in no time ontspannen door de ongelooflijke kleuren van de zee en de helderheid van het water. Totdat je bij de Maddalena eilanden bent is het een en al genieten. Prachtige rotsformaties allemaal anders van kleur en vorm, kleine huisjes op rotsen gebouwd en boten zoveel dat je ze niet kunt tellen. Terwijl het zonnetje schijnt en de boot zich voortstuwt door het water wordt je hoofd leger en leger.

A Madalena is het hoofdeiland van de La Maddalena-archipel voor de kust van het Italiaanse eiland Sardinië. Aan de zuidkust van het eiland ligt de stad La Maddalena. De bodem van het eiland bestaat grotendeels uit graniet.

Ik heb een van de filmpjes die ik hier gemaakt heb met de drone op YouTube gezet. Klik op de link om het te zien, mocht je hierin interesse hebben. Ik hoop snel een aantal foto’s uitgezocht te hebben om jullie nog meer moois te kunnen laten zien.

Zondag 4 augustus 2019: Waalwijk

Een zonnige zondag en dus besloten we erop uit te gaan. Ik wist in Waalwijk een meer te vinden en had op google maps gekeken waar we het best konden parkeren. Onze eerste stop was aan de Vijverlaan. Je kan hier heel goed de auto parkeren en je staat precies tussen de twee grote meren in. Je verwacht zulke mooie natuur eigenlijk niet op deze plek want voor je gevoel sta je ‘gewoon’ in de bewoonde wereld. Een meneer waar ik mee sprak vertelde me dat er nog meer prachtige natuur te ontdekken is dus we moeten nog een keertje terug. Dit gebied is prima geschikt om een hengeltje uit te gooien of om een lekkere wandeling te maken want volgens mij kan je het hele meer ‘rond lopen’.

Na onze eerste stop gingen we door naar de tweede parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan. Vanaf de parkeerplaats volg je een paadje naar het meer en je kijkt opnieuw je ogen uit. Dit kleinere meer heeft een zandstrandje en het lijkt wel een zonneweide ‘voor de deur’. Toen wij aankwamen waren we alleen maar dat duurde niet lang. Een vader met een paar kinderen vonden het kennelijk niet erg om gefotografeerd en gefilmd te worden want ze doken zo het water in en het was behoorlijk zichtbaar waar ik mee bezig was. Kortom ik heb dus foto’s met een bonus 😉 Schijnbaar mag je in de dit meer zwemmen, ik vond een informatiebord wat mijn vermoede bevestigde en gelukkig was dit meer nog vrij van blauwalg. Dus als je een druk zwembad wilt vermijden op een zonnige dag, is dit de ‘place to be’ in Waalwijk! Kortom dicht bij huis hebben wij erg genoten van een paar uurtjes natuur en zoals gezegd er is nog meer te ontdekken dus we gaan zeker nog een keer terug. In de herfst zal het hier ook prachtig zijn schat ik zo in.

Geniet van de foto’s of rij er eens heen voor een lekker wandelingetje of fietstochtje!

 

 

Drone foto’s:

 

 

Zaterdag 13 juli 2019: Gat van den Ham

Zaterdag en natuurlijk regent het weer eens, dan buienradar maar goed in de gaten houden en ja hoor later in de middag werd het droog en zonnig. Snel de spullen in de auto, stoeltje, camera tas, GoPro, en de drone en hup… op pad. Ik besloot naar het Gat van den Ham te gaan omdat ik weet dat je over de dijk prachtig overzicht op de Biesbosch hebt. Eenmaal aangekomen op locatie viel mijn mond open van alle pracht die ik zag. Ik weet niet hoe die pluimen heten maar in het prachtig groene gras stonden ongelooflijk veel van die paarse pluimen en vanaf de weg had je het idee dat het hele veld paars was.

Dus de drone maar eens de lucht ingestuurd en overal rondom het water zag je deze plant staan wat een prachtig gezicht was dat zeg! Het Gat van den Ham is een kreek die behoort bij Lage Zwaluwe. Het is door een spuisluis verbonden met de Biesbosch want als je de andere kant opkijkt heb je een dijk en daarachter dus de Biesbosch liggen. Je kan hier dus veel zien en extra veel genieten. Op een mooie dag tref je hier vissers en heel veel mensen die hier fietsen want je komt er als je door de polders van Drimmelen rijdt. De weg er naar toe is vrij smal daar hebben ze diverse passeerplekken voor aangelegd. Maar als het erg drassig is is het wel oppassen met de auto, je zit zo vast in de modder!

Maar goed. Ik heb hier de foto’s die ik gemaakt heb. Ze spreken voor zich denk ik. In dit gebied lopen ook runderen los, die waren niet thuis toen ik er was maar dat maar het niet minder mooi. Ik heb in ieders geval erg genoten van de prachtige natuur en even lekker op een dijkje in het zonnetje geschenen wat er dan wel en dan niet was maar al met al was het een zeer aangenaam tripje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje op YouTube. 

Vrijdag 5 juli 2019: Strand Ouddorp en Brouwersdam

Vandaag met mijn zoon en schoonvader naar Ouddorp gereden om te lunchen op het strand. Het was een mooie zonnige dag en de voorspellingen waren gunstig. Mooie dag om een stukje te rijden en om foto’s te maken met camera en drone. Ik was vorig jaar al eens op de Brouwersdam geweest maar toen had ik mijn drone nog niet dus moest ik uiteraard nog een keertje terug. Ik hoopte dat er wat kitesurfers actief zouden zijn maar het waaide niet zo hard deze dag en de 2 kitesurfers die bezig waren heb ik lekker hun gang laten gaan ;-). Eerst natuurlijk het strand op en bij paviljoen Natural High genoten van een heerlijk broodje tomaat, mozarella met pesto, jammie! Voor meer info, bezoek de facebookpagina.

Naast dit paviljoen zit een surfshop waar je al je spullen kunt aanschaffen. Van daaruit loop je zo het strand op en kun je je nieuw gekochte spullen direct uitproberen, super handig!

 

 

 

 

Na de lunch zijn we met de auto verder de Brouwersdam opgereden. Wist jij dat de Brouwersdam het zevende bouwwerk is van de Deltawerken? De Brouwersdam sluit het Brouwershavense gat af en door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer. Wil je meer weten over deze bijzondere plek, wikipedia kan je een hoop informatie geven. Ik vind het gewoon een mooie plek omdat ik dol ben op strand en zee en uitzichten en tropische kleuren en …. noem maar op. Kortom ik laat de foto’s voor zichzelf spreken maar mocht je eens de kant van het eiland Goeree-Overflakkee op gaan, bezoek de brouwersdam dan eens. Er zijn in de zomermaanden diverse activiteiten die er gehouden worden en je kunt er ook het bezoekerscentrum van het Grevelingenmeer vinden. Hier vind je de evenementenkalender van de Brouwersdam. Veel plezier met het bekijken van de foto’s en tot de volgende blog!

 

 

 

 

Filmpje Brouwersdam

Brouwersdam op YouTube

Zondag 30 juni 2019

Gelukkig is het vandaag weer iets koeler dan gisteren want met temperaturen van 37 graden ga je niet voor je lol fotograferen of vliegen met de drone.  Gelukkig was het afgelopen vrijdag nog net wel om te doen en heb ik de Mavic 2 Pro wat uit kunnen proberen. Na mijn crash van vorige week merkte ik dat ik een beetje banger ben dus daar moeten we zo snel mogelijk weer overheen stappen. Gelukkig heeft de Mavic 2 Pro overal sensoren, onderkant, zijkanten en bovenkant dus dat stemt me iets meer gerust.

Afgelopen vrijdag ben ik naar het Houtse Meer gegaan. Dit water (vroeger de put van Caron) ligt in Den Hout bij een restaurant met privé strandje waar je ongelooflijk lekker kunt eten (lunchen en dineren) en waar je op het strandje kunt genieten van je uitzicht over het meer. Maar wat veel mensen niet weten, omdat het niet te zien is vanaf de kant is dat dit meer ongelooflijk tropische kleuren heeft en als je de foto’s ziet zou je dan ook niet denken dat ze “gewoon” in Nederland gemaakt zijn.

Ik heb al eens eerder over het Houtse Meer geschreven omdat ik er een keer een prive fotoshoot heb gedaan maar ik vind deze locatie zeer de moeite waard om nog eens uit te lichten. Wil je lekker eten en het strandgevoel hebben dan moet je deze locatie zeker eens bezoeken, is een absolute aanrader! Is een prachtige trouwlocatie (je kunt op het strandje trouwen) en je kunt hier verder naast lekker eten, ook zalen huren voor feesten. Kortom bezoek de website maar eens als je nieuwsgierig bent.

Hieronder de foto’s die ik van het meer vanuit de lucht heb genomen. Ik vind ze adembenemend mooi (en niet omdat ik ze gemaakt heb). Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten! Klik op de foto’s om ze groter te kunnen zien.

Ik zeg fijne zondag nog en geniet van deze zomerse dagen!

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 juni 2019: Baaldag!

Tja… vandaag is zo’n dag. Opstaan, boodschappen halen en bedenken waar ik eens naar toe wil om te vliegen. Samen met mijn vriendin besluiten we het vlonderpad in het Mastbos van Breda te gaan bezoeken. Ik had het adres van een parkeerplaats dus hup navigatie instellen en gaan. Parkeerplaats zo gevonden, geen vlonderpad te zien. Stond ook nergens aangegeven. Opnieuw op google maps gekeken en bleken we toch beter naar de Galderse weg te kunnen gaan. Daar kun je echter nergens parkeren dus toen we bij het kasteel van Bouvigne waren zijn we daar het bos ingereden. Kwamen we toch onverwachts op een prachtige omgeving uit. Auto geparkeerd en omdat google maps liet zien dat er water (een meer) in de buurt was besloten we een stukje te gaan lopen.

We hebben het kabouterpad gevolgd tot we inderdaad bij een prachtig meer aankwamen. Het was omringt met bomen maar we vonden een “gat” waar ik wel met de drone doorheen kon vliegen om boven het meer een kijkje te kunnen nemen. So far, so good!

Was een supermooi gebied. Achter het eerste meer lagen diverse poelen die je, met het blote oog vanaf het bospad waar we stonden, niet kon zien. Waar de oogjes in de lucht al niet goed voor zijn. Ik had een paar witte vlekken gespot en dacht dat het een paar zwanen waren, bleken uiteindelijk een soort van runderen te zijn. Ondertussen waren er wat wandelaars aangeschoven bij ons plekje (bankje) en keek een meneer op mijn scherm mee om te zien wat de drone zag. Uiteindelijk besloot ik te gaan landen. Doordat ik kennelijk toch niet helemaal gefocused was op de landing drukte ik op een verkeerde knop waardoor de drone niet ging landen maar weer de lucht inging, echter boven ons hoofd was een dik bladerdek en daar kon de drone niet doorheen en hij craste in het weiland net achter het prikkeldraad (gelukkig niet in het meer). Ik kon hem pakken maar de camera was afgebroken en een lampje was foetsie! Einde drone, RIP (rest in pieces).

Gelukkig was er niks met de geheugenkaart dus hieronder de foto’s die ik nog gemaakt heb en een werkelijk prachtig stukje natuur laat zien.

Kortom alle rotzooi weer ingepakt en op weg naar de winkel, we waren toch in Breda dus even een stop gemaakt bij Kamera-Express. Die deed een ruwe schatting wat reparatie ging kosten, ik vond het nog erger om te horen dat ik hem dik een maand kwijt zou zijn. Daarom naar de Mediamarkt gereden en direct een nieuwe drone gekocht, de Mavic 2 Pro (bij Kamera-Express uitverkocht). Een heel wat compacter model, makkelijker mee te nemen, maar daardoor ook lichter dus ik was benieuwd naar hoe deze nieuwe drone zich in de lucht zou gedragen. Thuisgekomen alles opgeladen en geïnstalleerd (nieuwe firmware etc). Vandaag, zondag de Mavic 2 natuurlijk uitproberen en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Foto’s lijken wat scherper en wat minder ruis te bevatten. Alleen de controller waar je de iphone in moet klemmen is een oenig ding maar goed dat zal wel wennen met de tijd. Kortom hieronder ook de eerste 3-tal foto’s genomen met de nieuwe drone, ondanks dat het weer een rib uit mijn lijf is, ben ik blij met de nieuwe aanschaf. Heb ik hier iets van geleerd? Jazeker, tijdens het landen, niet kletsen en eerst de drone veilig aan de grond zetten! Dure les dat wel!

Geniet van de foto’s hieronder!

Foto’s DJI Phantom 4 Advanced, Mastbos Breda

 

 

 

 

Filmpje Mastbos: https://www.youtube.com/watch?v=-WiUE3rxYxk

Foto’s Mavic 2 Pro

 

 

 

 

Zaterdag 15 juni 2019: Onkruid

Onkruid daar wil je meestal graag vanaf want je wilt die wildgroei in je tuin niet. Ik vind het echter prachtig om te zien. Ik heb het ook liever niet in mijn tuin maar als de bermen vol kleur staan is het schitterend om te zien. Het is nu dan ook de tijd voor de klaproos want je komt ze overal tegen. De foto’s die ik hier laat zien heb ik in Drimmelen gemaakt. Ik rij elke dag langs deze plek om naar mijn werk te gaan en vorige week toen het een keer niet regende heb ik de tijd genomen om eens wat foto’s te maken. Zo zie je maar dat je overal om je heen mooie bloemen en natuur kunt vinden. Je hoeft er niet altijd ver voor weg. Ik hoop dat jullie de foto’s leuk vinden en kunnen genieten van de heerlijke zomerse kleuren. Mocht je geïnteresseerd zijn in de foto’s neem dan contact met me op.

 

 

 

 

Soms zijn foto’s van kleurrijke bloemen ook heerlijk om te bewerken zoals de foto hieronder. De grote foto is het origineel. De foto’s eronder de bewerkingen. Welke vind jij het mooist?

DSC_4078web.jpg

 

 

 

 

 

Heb de prachtig gekleurde bloemen ook nog gefilmd. Filmpje is te vinden op youtube:
https://youtu.be/PQv8jXveOsY

Zondag 19 mei 2019: Bloemenvelden

Gisteren was het eindelijk eens redelijk mooi weer en wind was er nagenoeg niet een mooie dag om er dus op uit te trekken en de drone eens te laten vliegen. Ik ben gewoon wat rond gaan rijden en kwam bij een klein maar wel erg dichtbegroeid bloemenveld uit. Nu vind ik deze tijd van het jaar echt geweldig door alle wildgroei in de bermen dus ik ben gestopt en heb wat foto’s met mijn drone gemaakt.

Het is niets bijzonders en dat is eigenlijk wat het dan toch bijzonder maakt, dit driehoeksveld met gele bloemen.

 

 

 

 

Zondag 28 april 2019: Keukenhof

Net zoals vorig jaar besloten mijn vriendin en ik om de Keukenhof te bezoeken. Doordat het park steeds een nieuw thema hanteert blijft het dus interessant om steeds opnieuw een bezoek te brengen. Vorig jaar waren we vrij laat in het seizoen en nu iets vroeger omdat we hoopte dat er nu meer in bloei zou staan en dat was ook zo. De Keukenhof is maar 8 weken per jaar open en de nadruk ligt op 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. 100 bloembollenbedrijven laten al hun soorten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

De 40 tuinmedewerkers van de Keukenhof starten al op 1 oktober met het planten van de ruim 7 miljoen bloembollen. Dat gebeurt allemaal met de hand (ben ik blij dat ik dat niet hoef te doen!). Dit planten duurt ongeveer 3 maanden.

Het thema van 2019 was Flower Power. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren 70 wat ze daarom speciaal gebruikt hebben om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

Niet alleen buiten zie je bloemen maar ook binnen zijn er bloeiende planten en bollen te zien. Je kunt genieten van honderdduizend tulpen en ook orchideeën en anthuriums in een mooi hippie decor. Dan heb je nog de inspiratietuinen, waar je, zoals het woord al aangeeft, inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin. Kortom wij hebben weer genoten van een heerlijk drukke dag Keukenhof. Dit jaar zijn we ook met een bootje meegegaan die grotendeels om de bloemenvelden heen vaart, dit kost 8 euro en is weggegooid geld. Het water ligt lager dan de velden waardoor je eigenlijk de velden niet ziet zoals het hoort. Toen wij er waren hebben we gigantische hyacinthenvelden gezien en geroken (wat heerlijk was) maar dat rook je door het hele park dus die 8 euro was duur betaald en zullen we dan ook zeker niet meer doen.

Hieronder een impressie van het park zowel binnen als buiten. Ik hoop dat ik jullie kan laten genieten zoals ik zelf genoten heb. Ik vond de bloemen binnen bij het thema Musical Hair erg mooi en sfeervol. De Keukenhof is nog open tot en met 19 mei dus wil je deze prachtige bloemen nog met eigen ogen zien, reserveer dan snel je tickets: https://keukenhof.nl

 

 

 

 

 


Zondag 31 maart 2019: Het Krammer meer

Wat was het een mooie zonnige dag gisteren. Samen met mijn zoon besloot ik om Zeeland eens in te rijden. Ik wist daar een restaurant “Restaurant Grevelingen” te vinden omdat ik daar eens eerder was geweest en ik had mijn zoon en mijzelf een heerlijk ijsje belooft.

45 minuten laten waren we gearriveerd. Ik parkeerde de auto naast het strand van het meer vlak bij een trapje om zo makkelijk op het strand te kunnen komen. Het Krammer meer ligt voor de deur van Restaurant Grevelingen en als je op het terras plaats neemt heb je dus een prachtig uitzicht op het meer.

Het Krammer is het westelijk deel van het water, dat oostelijk Volkerak heet. Tussen het Krammer en het westelijk gelegen Grevelingenmeer ligt de Grevelingendam. Het Krammer is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde. Wat bijzonder jammer is is dat het deels bestaat uit een nieuw windmolenpark wat enorm afbreuk doet aan de prachtige plek/omgeving. Ik weet wel dat we op zoek moeten naar schone energie maar kan dat nou niet anders? Nederland wordt er zo niet bepaald mooier van en ik ben dan ook fel tegen deze lelijke windmolens die je tegenwoordige overal in grote getalen vindt.

Op het strand van het Krammer lagen al mensen in hun bikini en korte broek maar gezwommen werd er nog niet. Nadat we wat hadden gefilmd en gefotografeerd besloten we maar eens het restaurant in te gaan en te kijken of we het beloofde ijsje soldaat konden maken. Gelukkig hadden ze ijs en konden we op het terras genieten van de koude lekkernij alvorens we weer aan de reis naar huis begonnen. Restaurant Grevelingen is een super mooi plek voor als je eens Zeeland in wilt gaan. Het is gelegen in Bruinisse en ligt zoals je ziet aan het water (Krammer). Je kan hier ook super lekker eten, vorige keer had ik hier spaanse mosselen besteld en die waren om je vingers erbij af te likken. Het enige jammere vind ik dat ze naast het restaurant, zelfbediening hebben en je moet dus je eigen eten/drinken halen als je op het terras zit. Mijns inziens zou hier een verbeterpunt liggen want doordat mensen zelf moeten lopen, lopen ze vaker want je vergeet zo iets mee te nemen en dan wordt het allemaal wat rommelig. Daarbij vind ik service op het terras veel beter bij dit mooie restaurant passen, dan het wat eenvoudige zelfbedieningssysteem. Al bij al hebben we hier toch een paar uurtjes doorgebracht en de foto’s spreken voor zich denk ik. Kortom wil je lekker eten of een wandeling maken of gewoon lekker op het strand liggen dan is dit zo’n plek wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

 

 

 

Helaas kan ik geen filmpjes meer plaatsen om mijn WordPress site maar hieronder de link naar het filmpje van het Krammer meer op Youtube: Video Krammer Meer

Zondag 10 maart 2019: illusie

Dat er veel fotografen zijn die hun beelden bewerken is geen geheim. Ik kan zelf ook behoorlijk los gaan op een foto maar wat mijn drone mij soms laat zien, zonder dat ik beelden heb bewerkt, maakt dat ik regelmatig met mijn mond open zit.

Paar weken geleden reed ik naar het meer om wat mooi winterbeelden te maken. Let op: “gewone” winterbeelden want het had verder niet gesneeuwd of gevroren. De dag waarop ik ging leek eerder een hoog zomerse dag want het was toch al gauw 18 a 19 graden. Het was zo’n dag waarop je twijfelt, moet ik nu mijn jas uit of zal ik hem toch maar aanhouden? Het verraderlijke windje deed me besluiten deze dan toch maar aan te houden. De natuur doet zijn best in deze tijd om alles weer te laten groeien en bloeien maar de takken waren nog kaal.

Ik zocht een mooi plekje op langs de waterkant waar ik mijn drone veilig de lucht in kon laten gaan en had al direct een wauw effect. Omdat het in de zon, op een scherm, lastig is om foto’s echt te beoordelen besloot ik zo veel mogelijk foto’s te nemen van wat ik wilde, de waterkant in winterstijl.

Hieronder de foto’s (zonder dat ik deze bewerkt heb). Door een foto topdown te nemen in de volle zon krijg je een andere belichting en lijkt het in dit geval of de takken, gras en bomen bevroren waren.

 

 

 

 

Zo zie je maar hoe een illusie tot stand komt zonder dat je het zelf weet want pas toen ik de foto’s in de computer zetten kon ik goed zien wat ik “geschoten” had en ik vind het super mooi, ik hoop jullie ook.

Foto’s zijn te bestellen, mocht iemand interesse hebben. Tot de volgende keer!

Zaterdag 23 februari 2019

Niet te geloven dat het zo vroeg in het jaar al zoo lekker kan zijn. Vandaag is het een graadje of 18 dus camera en drone in de auto en op zoek naar een plekje om wat mooie plaatjes te schieten. Ik rij naar de Galderse Meren t.h.v. Breda. Een plek waar ik al vaak van gehoord heb en nog nooit eerder geweest was. Hoogste tijd dus om op deze prachtige dag daar eens een kijkje te gaan nemen.

Na een mooi ritje in mijn nieuwe auto vond ik een parkeerplaats, later toen ik wegging bleek dat er rondom de Galderse Meren meerdere parkeerplaatsen liggen. Er was plek genoeg om te parkeren en ik stond vlakbij het water dus na een meter of 40 lopen stond ik op een strandje. Rechts zag ik wat verouderde en triest uitziende gebouwen, volgens mij had 1 gebouw een toilettengroep wellicht dat het andere zomers (in het seizoen) open is om iets te drinken of te snoepen te kopen.

Het was niet echt druk, je kunt natuurlijk ook nog niet zwemmen maar er waren wel de nodige wandelaars die lekker met hun hond aan het wandelen waren. De honden kunnen hier lekker het water inrennen en even helemaal uit hun bol gaan. Niks voor mij helaas, ik ben dol op honden (van een ander) maar leuk om te zien is het wel. Er waren ook wat mensen bezig met een paard en op verschillende plekjes zaten/lagen mensen lekker te relaxen in het februari zonnetje.

Het blijkt dat deze plas is ontstaan begin jaren 70 als gevolg van zandwinning ten behoeve van de snelweg A16/E19 van Breda naar Antwerpen. In de jaren 80 is er nog zand gewonnen voor het deel van de A58 tussen knooppunt Sint Annabosch en knooppunt Galder. In de noordplas is zand gewonnen ten behoeve van woningbouw in Breda-Noord. De laatste zandwinning vond plaats in 1995. Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een duikstek voor de duiksport. In het water zijn voor de duiksport diverse objecten geplaatst zoals; een autowrak, een onderwaterplatform, een toiletpot en badkuip. Het water schijnt erg helder te zijn en onder water zou je een zicht van een meter of 10 moeten hebben. Ik blijf zelf liever boven water, vind mijn camera ook prettiger.

Kortom een leuke bestemming voor een wandeling of straks in het seizoen om hier lekker te zwemmen. Je moet dan wel betaald parkeren en het schijnt enorm druk te worden hier dus wil je het een keer zien voordat de drukte losbarst, bezoek deze plek dan voor 1 april.

Hieronder de foto’s van mijn uitje. Deze dag was het thema in ieders geval, zon en blauw! Tot het volgende blog verhaal!
ps. Een aantal foto’s zijn te koop in mijn webwinkel: www.BdLFotoEnKunst.com

 

 

 

 

 

Lucht foto’s Galderse Meren:

 

 

 

 

 

Galderse Meren, overzichtsopname:

 

Woensdag 27 januari 2019

Vandaag mijn blog op facebook aangevuld. Het staat alleen op facebook omdat het een vrij persoonlijk stuk betreft en dat het daarom dus niet thuis hoort op mijn zakelijke pagina. Voor diegene die het toch willen lezen, je vind het hier:

https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/


Zaterdag 1 december 2018

Het is weer december, de maand van korte dagen, gezelligheid in huis, lekker de kaarsjes aan en de open haard, genieten van een goed glas wijn met een kaasje of pepernoten en gevuld speculaas. December de maand van de kadootjes, van familiebezoeken, rijmpjes en surprises maken, nadenken over wat je met de feestdagen zult koken of waar je uit eten wilt gaan, kortom een drukke en dure maand. Bij mij komt Sinterklaas niet meer maar wij hebben wel een lijstje voor de kerstman, dus we hopen dat er dit jaar kadootjes onder de kerstboom liggen.

Veel mensen gaan nu naar London of Duitsland om de sfeervolle kerstmarkten te bezoeken. Ik ben zelf, evenals vorig jaar, naar de kerstshow van AVRI (Bloem- en Tuincentrum) in Oosteind geweest. Ik hoef niet zo nodig ver weg om een erg sfeervolle kerstshow te bezoeken. Dit “tuincentrum” begin al in juli met de voorbereidingen en echt mensen dat is te zien! Wat een werk hebben ze er weer van gemaakt en wat is het hier ongelooflijk genieten. De kerstafdeling is verdeeld in een aantal thema’s: More than green, Winter event, Morning walk, Waiting for Santa en Taste of Christmas. In alle thema’s zijn echt heel bijzonder mooie kadootjes te vinden of je kunt je huis er zelf erg sfeervol mee aankleden.

Een groot gedeelte van de kerstshow staat in het teken van de Efteling. De Indische waterlelies zijn dit jaar gewoon verplaatst van Kaatsheuvel naar Dongen 🙂 Kortom mensen wil je nog sfeervolle kadootjes kopen of extra spulletjes om je eigen huis wat extra sfeer te geven, ga hier dan eens een kijkje nemen. Ik beloof jullie het is absoluut de moeite waard. Je kunt in het tuincafe genieten van de nodige lekkernijen en even de benen laten rusten dus bij AVRI zijn ze echt op alles voorbereid.

Hieronder een impressie maar ik raad jullie echt aan, het alsnog zelf te gaan bekijken!
Het adres is: AVRI Bloem- en Tuincentrum, Heistraat 47, 4909 BD Oosteind

 

 

 

 

Zondag 11 november 2018

Zoals ik in mijn vorige blog al aankondigde wil ik jullie vandaag iets laten zien en vertellen over Serooskerke.

Serooskerke is een klein dorp op het eiland en in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Aan het water vind je een nationaal park genaamd De Schelphoeck. In de baai van natuurgebied de Schelphoek op Schouwen-Duiveland liggen al vele jaren enkele caissons. Deze betonnen bakken zijn vanaf de waterkant goed te zien. Een van die caissons is nu afgedekt met betonnen platen met daarop grind en schelpen.

Ideale broedplek

Het dak van de caisson is een ideale broedplek voor visdieven. Gaas voorkomt dat jongen in het water vallen en aardewerken rioolbuisjes bieden een schuilplek tegen aanvallen van meeuwen of een koele plaats als het warm is. Nu is het wachten op de eerste broedpaartjes.

Internationale topnatuur

De aanleg van het broedeiland is een Natura 2000-maatregel. Natura 2000 is een groot netwerk van natuurgebieden in Europa. Hier krijgen kwetsbare dieren en hun leefomgeving extra bescherming. Nederland telt meer dan 160 Natura 2000-gebieden. De Oosterschelde, een van de Deltawateren, is zo’n beschermd gebied. Logisch, want het zoute water, eb en vloed, de (diepe) geulen, zandbanken en slikken vormen een uniek en belangrijk gebied voor duizenden vogels, vissen en zeezoogdieren.

Op dit punt staan borden langs de kant met informatie over dit natuurgebied. Zo staat er oa dat je kijkt op restanten van de oude zeedijk en het gat dat is ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1953. Er lag een landbouwhaventje met achter de dijk enkele huisjes en een cafe. Door de harde storm en extreem hoge vloed stond het water in de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953 tot boven de kade. Een schip beladen met een grote dragline beukte tegen de dijk. Om ongeveer vier uur ‘s-nachts sloeg het door de dijk heen en belande op het cafe. Het water stroomde door het gat de polder in. Bij de dijkdoorbraak verdronken 15 mensen. Er stonden destijds 22 woningen 2 woonwagens en 1 gemaal.

Best wel een naar verhaal. Naar het schijnt zijn de restanten van de woningen onder water nog te zien maar dat heb ik van horen zeggen.

Hieronder de foto’s die ik er heb gemaakt. Het is nu een prachtig natuurgebied maar toch met een verdrietig randje. Fijne zondag en tot gauw weer!

 

 

 

 

Vrijdag 2 november 2018

Soms wordt een mens ineens aangenaam verrast en dat is wat mij ook overkwam deze week. Zo’n anderhalve week geleden besloten mijn vriendin en ik om op die prachtige zaterdag eens het eiland van Schouwen-Duiveland te gaan verkennen. We hadden de flamingo’s al gezien en nu besloten we eens naar Renesse te gaan. In Renesse zelf zijn we uiteindelijk niet zo lang gebleven en we besloten eens een kijkje te gaan nemen bij Serooskerke. Hierover zal ik schrijven in mijn volgende blog verhaal. Waar ik het nu over wil hebben is een prachtig natuurgebied wat we passeerde toen we via Zierikzee naar huis reden.

Vanaf de kant van de weg zie je reepjes land liggen (in het water) en het is heel onduidelijk wat het is, althans wij hadden geen idee. Uiteindelijk konden we de auto aan de kant zetten en heb ik mijn drone de lucht ingestuurd. Het filmpje wat ik daar heb genomen plaatste ik op YouTube en daarop werd ik een paar dagen geleden benaderd door een verslaggever van het PZC (de Zeeuwse krant). Hij had dus mijn filmpje gezien en vroeg mij of ik iets wilde zeggen over Schouwen-Duiveland. Het is uiteindelijk een erg leuk stuk geworden en ik neem dan ook in mijn blog even de gelegenheid jullie op dit mooie krantenartikel EN natuurgebied te wijzen. Dit keer laat ik iemand anders mijn verhaal vertellen.

Mocht je het willen lezen dan kan dat via deze link: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/dronebeelden-geven-mooi-kijkje-in-natuurgebied-bij-zierikzee~a66a264b4/

Hieronder zie je al de foto’s die ik daar heb gemaakt, het was ongelooflijk genieten wat een prachtige natuur heeft Nederland toch!

Volgende keer dus de foto’s en het verhaal van Serooskerke! Fijn weekend.

Klik hier voor het filmpje op YouTube.
Klik op een foto om die groter te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.