Blog

https://youtu.be/_wG2Tb107P0Note: In het kader van de privacywet vraag ik (als het mogelijk is) aan de desbetreffende personen of ik foto’s mag publiceren op social media. Dit lukt echter niet in alle gevallen dus mocht u zich herkennen in tekst of foto’s en u wilt liever niet dat dit gepubliceerd wordt, stuur dan een mail naar info@bdldropsandmore.com en ik zal zonder problemen het betreffende stuk van mijn blog verwijderen.

Mijn blog staat ook op een aparte facebookpagina: https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/ of klik hier om er direct naar toe te gaan. Volgen mag altijd 🙂

Zaterdag 15 juni 2019: Onkruid

Onkruid daar wil je meestal graag vanaf want je wilt die wildgroei in je tuin niet. Ik vind het echter prachtig om te zien. Ik heb het ook liever niet in mijn tuin maar als de bermen vol kleur staan is het schitterend om te zien. Het is nu dan ook de tijd voor de klaproos want je komt ze overal tegen. De foto’s die ik hier laat zien heb ik in Drimmelen gemaakt. Ik rij elke dag langs deze plek om naar mijn werk te gaan en vorige week toen het een keer niet regende heb ik de tijd genomen om eens wat foto’s te maken. Zo zie je maar dat je overal om je heen mooie bloemen en natuur kunt vinden. Je hoeft er niet altijd ver voor weg. Ik hoop dat jullie de foto’s leuk vinden en kunnen genieten van de heerlijke zomerse kleuren. Mocht je geïnteresseerd zijn in de foto’s neem dan contact met me op.

Soms zijn foto’s van kleurrijke bloemen ook heerlijk om te bewerken zoals de foto hieronder. De grote foto is het origineel. De foto’s eronder de bewerkingen. Welke vind jij het mooist?

DSC_4078web.jpg

Heb de prachtig gekleurde bloemen ook nog gefilmd. Filmpje is te vinden op youtube:
https://youtu.be/PQv8jXveOsY

Zondag 19 mei 2019: Bloemenvelden

Gisteren was het eindelijk eens redelijk mooi weer en wind was er nagenoeg niet een mooie dag om er dus op uit te trekken en de drone eens te laten vliegen. Ik ben gewoon wat rond gaan rijden en kwam bij een klein maar wel erg dichtbegroeid bloemenveld uit. Nu vind ik deze tijd van het jaar echt geweldig door alle wildgroei in de bermen dus ik ben gestopt en heb wat foto’s met mijn drone gemaakt.

Het is niets bijzonders en dat is eigenlijk wat het dan toch bijzonder maakt, dit driehoeksveld met gele bloemen.

 

 

Zondag 28 april 2019: Keukenhof

Net zoals vorig jaar besloten mijn vriendin en ik om de Keukenhof te bezoeken. Doordat het park steeds een nieuw thema hanteert blijft het dus interessant om steeds opnieuw een bezoek te brengen. Vorig jaar waren we vrij laat in het seizoen en nu iets vroeger omdat we hoopte dat er nu meer in bloei zou staan en dat was ook zo. De Keukenhof is maar 8 weken per jaar open en de nadruk ligt op 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. 100 bloembollenbedrijven laten al hun soorten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

De 40 tuinmedewerkers van de Keukenhof starten al op 1 oktober met het planten van de ruim 7 miljoen bloembollen. Dat gebeurt allemaal met de hand (ben ik blij dat ik dat niet hoef te doen!). Dit planten duurt ongeveer 3 maanden.

Het thema van 2019 was Flower Power. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren 70 wat ze daarom speciaal gebruikt hebben om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

Niet alleen buiten zie je bloemen maar ook binnen zijn er bloeiende planten en bollen te zien. Je kunt genieten van honderdduizend tulpen en ook orchideeën en anthuriums in een mooi hippie decor. Dan heb je nog de inspiratietuinen, waar je, zoals het woord al aangeeft, inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin. Kortom wij hebben weer genoten van een heerlijk drukke dag Keukenhof. Dit jaar zijn we ook met een bootje meegegaan die grotendeels om de bloemenvelden heen vaart, dit kost 8 euro en is weggegooid geld. Het water ligt lager dan de velden waardoor je eigenlijk de velden niet ziet zoals het hoort. Toen wij er waren hebben we gigantische hyacinthenvelden gezien en geroken (wat heerlijk was) maar dat rook je door het hele park dus die 8 euro was duur betaald en zullen we dan ook zeker niet meer doen.

Hieronder een impressie van het park zowel binnen als buiten. Ik hoop dat ik jullie kan laten genieten zoals ik zelf genoten heb. Ik vond de bloemen binnen bij het thema Musical Hair erg mooi en sfeervol. De Keukenhof is nog open tot en met 19 mei dus wil je deze prachtige bloemen nog met eigen ogen zien, reserveer dan snel je tickets: https://keukenhof.nl

 

 

 

 

 


Zondag 31 maart 2019: Het Krammer meer

Wat was het een mooie zonnige dag gisteren. Samen met mijn zoon besloot ik om Zeeland eens in te rijden. Ik wist daar een restaurant “Restaurant Grevelingen” te vinden omdat ik daar eens eerder was geweest en ik had mijn zoon en mijzelf een heerlijk ijsje belooft.

45 minuten laten waren we gearriveerd. Ik parkeerde de auto naast het strand van het meer vlak bij een trapje om zo makkelijk op het strand te kunnen komen. Het Krammer meer ligt voor de deur van Restaurant Grevelingen en als je op het terras plaats neemt heb je dus een prachtig uitzicht op het meer.

Het Krammer is het westelijk deel van het water, dat oostelijk Volkerak heet. Tussen het Krammer en het westelijk gelegen Grevelingenmeer ligt de Grevelingendam. Het Krammer is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde. Wat bijzonder jammer is is dat het deels bestaat uit een nieuw windmolenpark wat enorm afbreuk doet aan de prachtige plek/omgeving. Ik weet wel dat we op zoek moeten naar schone energie maar kan dat nou niet anders? Nederland wordt er zo niet bepaald mooier van en ik ben dan ook fel tegen deze lelijke windmolens die je tegenwoordige overal in grote getalen vindt.

Op het strand van het Krammer lagen al mensen in hun bikini en korte broek maar gezwommen werd er nog niet. Nadat we wat hadden gefilmd en gefotografeerd besloten we maar eens het restaurant in te gaan en te kijken of we het beloofde ijsje soldaat konden maken. Gelukkig hadden ze ijs en konden we op het terras genieten van de koude lekkernij alvorens we weer aan de reis naar huis begonnen. Restaurant Grevelingen is een super mooi plek voor als je eens Zeeland in wilt gaan. Het is gelegen in Bruinisse en ligt zoals je ziet aan het water (Krammer). Je kan hier ook super lekker eten, vorige keer had ik hier spaanse mosselen besteld en die waren om je vingers erbij af te likken. Het enige jammere vind ik dat ze naast het restaurant, zelfbediening hebben en je moet dus je eigen eten/drinken halen als je op het terras zit. Mijns inziens zou hier een verbeterpunt liggen want doordat mensen zelf moeten lopen, lopen ze vaker want je vergeet zo iets mee te nemen en dan wordt het allemaal wat rommelig. Daarbij vind ik service op het terras veel beter bij dit mooie restaurant passen, dan het wat eenvoudige zelfbedieningssysteem. Al bij al hebben we hier toch een paar uurtjes doorgebracht en de foto’s spreken voor zich denk ik. Kortom wil je lekker eten of een wandeling maken of gewoon lekker op het strand liggen dan is dit zo’n plek wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

 

 

 

 

Helaas kan ik geen filmpjes meer plaatsen om mijn WordPress site maar hieronder de link naar het filmpje van het Krammer meer op Youtube: Video Krammer Meer

Zondag 10 maart 2019: illusie

Dat er veel fotografen zijn die hun beelden bewerken is geen geheim. Ik kan zelf ook behoorlijk los gaan op een foto maar wat mijn drone mij soms laat zien, zonder dat ik beelden heb bewerkt, maakt dat ik regelmatig met mijn mond open zit.

Paar weken geleden reed ik naar het meer om wat mooi winterbeelden te maken. Let op: “gewone” winterbeelden want het had verder niet gesneeuwd of gevroren. De dag waarop ik ging leek eerder een hoog zomerse dag want het was toch al gauw 18 a 19 graden. Het was zo’n dag waarop je twijfelt, moet ik nu mijn jas uit of zal ik hem toch maar aanhouden? Het verraderlijke windje deed me besluiten deze dan toch maar aan te houden. De natuur doet zijn best in deze tijd om alles weer te laten groeien en bloeien maar de takken waren nog kaal.

Ik zocht een mooi plekje op langs de waterkant waar ik mijn drone veilig de lucht in kon laten gaan en had al direct een wauw effect. Omdat het in de zon, op een scherm, lastig is om foto’s echt te beoordelen besloot ik zo veel mogelijk foto’s te nemen van wat ik wilde, de waterkant in winterstijl.

Hieronder de foto’s (zonder dat ik deze bewerkt heb). Door een foto topdown te nemen in de volle zon krijg je een andere belichting en lijkt het in dit geval of de takken, gras en bomen bevroren waren.

 

 

 

 

 

 

Zo zie je maar hoe een illusie tot stand komt zonder dat je het zelf weet want pas toen ik de foto’s in de computer zetten kon ik goed zien wat ik “geschoten” had en ik vind het super mooi, ik hoop jullie ook.

Foto’s zijn te bestellen, mocht iemand interesse hebben. Tot de volgende keer!

Zaterdag 23 februari 2019

Niet te geloven dat het zo vroeg in het jaar al zoo lekker kan zijn. Vandaag is het een graadje of 18 dus camera en drone in de auto en op zoek naar een plekje om wat mooie plaatjes te schieten. Ik rij naar de Galderse Meren t.h.v. Breda. Een plek waar ik al vaak van gehoord heb en nog nooit eerder geweest was. Hoogste tijd dus om op deze prachtige dag daar eens een kijkje te gaan nemen.

Na een mooi ritje in mijn nieuwe auto vond ik een parkeerplaats, later toen ik wegging bleek dat er rondom de Galderse Meren meerdere parkeerplaatsen liggen. Er was plek genoeg om te parkeren en ik stond vlakbij het water dus na een meter of 40 lopen stond ik op een strandje. Rechts zag ik wat verouderde en triest uitziende gebouwen, volgens mij had 1 gebouw een toilettengroep wellicht dat het andere zomers (in het seizoen) open is om iets te drinken of te snoepen te kopen.

Het was niet echt druk, je kunt natuurlijk ook nog niet zwemmen maar er waren wel de nodige wandelaars die lekker met hun hond aan het wandelen waren. De honden kunnen hier lekker het water inrennen en even helemaal uit hun bol gaan. Niks voor mij helaas, ik ben dol op honden (van een ander) maar leuk om te zien is het wel. Er waren ook wat mensen bezig met een paard en op verschillende plekjes zaten/lagen mensen lekker te relaxen in het februari zonnetje.

Het blijkt dat deze plas is ontstaan begin jaren 70 als gevolg van zandwinning ten behoeve van de snelweg A16/E19 van Breda naar Antwerpen. In de jaren 80 is er nog zand gewonnen voor het deel van de A58 tussen knooppunt Sint Annabosch en knooppunt Galder. In de noordplas is zand gewonnen ten behoeve van woningbouw in Breda-Noord. De laatste zandwinning vond plaats in 1995. Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een Het gebied is bedoeld om te zwemmen en te windsurfen. Ook is er een duikstek voor de duiksport. In het water zijn voor de duiksport diverse objecten geplaatst zoals; een autowrak, een onderwaterplatform, een toiletpot en badkuip. Het water schijnt erg helder te zijn en onder water zou je een zicht van een meter of 10 moeten hebben. Ik blijf zelf liever boven water, vind mijn camera ook prettiger.

Kortom een leuke bestemming voor een wandeling of straks in het seizoen om hier lekker te zwemmen. Je moet dan wel betaald parkeren en het schijnt enorm druk te worden hier dus wil je het een keer zien voordat de drukte losbarst, bezoek deze plek dan voor 1 april.

Hieronder de foto’s van mijn uitje. Deze dag was het thema in ieders geval, zon en blauw! Tot het volgende blog verhaal!
ps. Een aantal foto’s zijn te koop in mijn webwinkel: www.BdLFotoEnKunst.com

 

 

 

 

 

 

Lucht foto’s Galderse Meren:

 

 

 

 

 

 

Galderse Meren, overzichtsopname:

 

Woensdag 27 januari 2019

Vandaag mijn blog op facebook aangevuld. Het staat alleen op facebook omdat het een vrij persoonlijk stuk betreft en dat het daarom dus niet thuis hoort op mijn zakelijke pagina. Voor diegene die het toch willen lezen, je vind het hier:

https://www.facebook.com/BlogBernardineDeLaat/


Zaterdag 1 december 2018

Het is weer december, de maand van korte dagen, gezelligheid in huis, lekker de kaarsjes aan en de open haard, genieten van een goed glas wijn met een kaasje of pepernoten en gevuld speculaas. December de maand van de kadootjes, van familiebezoeken, rijmpjes en surprises maken, nadenken over wat je met de feestdagen zult koken of waar je uit eten wilt gaan, kortom een drukke en dure maand. Bij mij komt Sinterklaas niet meer maar wij hebben wel een lijstje voor de kerstman, dus we hopen dat er dit jaar kadootjes onder de kerstboom liggen.

Veel mensen gaan nu naar London of Duitsland om de sfeervolle kerstmarkten te bezoeken. Ik ben zelf, evenals vorig jaar, naar de kerstshow van AVRI (Bloem- en Tuincentrum) in Oosteind geweest. Ik hoef niet zo nodig ver weg om een erg sfeervolle kerstshow te bezoeken. Dit “tuincentrum” begin al in juli met de voorbereidingen en echt mensen dat is te zien! Wat een werk hebben ze er weer van gemaakt en wat is het hier ongelooflijk genieten. De kerstafdeling is verdeeld in een aantal thema’s: More than green, Winter event, Morning walk, Waiting for Santa en Taste of Christmas. In alle thema’s zijn echt heel bijzonder mooie kadootjes te vinden of je kunt je huis er zelf erg sfeervol mee aankleden.

Een groot gedeelte van de kerstshow staat in het teken van de Efteling. De Indische waterlelies zijn dit jaar gewoon verplaatst van Kaatsheuvel naar Dongen 🙂 Kortom mensen wil je nog sfeervolle kadootjes kopen of extra spulletjes om je eigen huis wat extra sfeer te geven, ga hier dan eens een kijkje nemen. Ik beloof jullie het is absoluut de moeite waard. Je kunt in het tuincafe genieten van de nodige lekkernijen en even de benen laten rusten dus bij AVRI zijn ze echt op alles voorbereid.

Hieronder een impressie maar ik raad jullie echt aan, het alsnog zelf te gaan bekijken!
Het adres is: AVRI Bloem- en Tuincentrum, Heistraat 47, 4909 BD Oosteind

 

 

 

 

 

 

Zondag 11 november 2018

Zoals ik in mijn vorige blog al aankondigde wil ik jullie vandaag iets laten zien en vertellen over Serooskerke.

Serooskerke is een klein dorp op het eiland en in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Aan het water vind je een nationaal park genaamd De Schelphoeck. In de baai van natuurgebied de Schelphoek op Schouwen-Duiveland liggen al vele jaren enkele caissons. Deze betonnen bakken zijn vanaf de waterkant goed te zien. Een van die caissons is nu afgedekt met betonnen platen met daarop grind en schelpen.

Ideale broedplek

Het dak van de caisson is een ideale broedplek voor visdieven. Gaas voorkomt dat jongen in het water vallen en aardewerken rioolbuisjes bieden een schuilplek tegen aanvallen van meeuwen of een koele plaats als het warm is. Nu is het wachten op de eerste broedpaartjes.

Internationale topnatuur

De aanleg van het broedeiland is een Natura 2000-maatregel. Natura 2000 is een groot netwerk van natuurgebieden in Europa. Hier krijgen kwetsbare dieren en hun leefomgeving extra bescherming. Nederland telt meer dan 160 Natura 2000-gebieden. De Oosterschelde, een van de Deltawateren, is zo’n beschermd gebied. Logisch, want het zoute water, eb en vloed, de (diepe) geulen, zandbanken en slikken vormen een uniek en belangrijk gebied voor duizenden vogels, vissen en zeezoogdieren.

Op dit punt staan borden langs de kant met informatie over dit natuurgebied. Zo staat er oa dat je kijkt op restanten van de oude zeedijk en het gat dat is ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1953. Er lag een landbouwhaventje met achter de dijk enkele huisjes en een cafe. Door de harde storm en extreem hoge vloed stond het water in de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953 tot boven de kade. Een schip beladen met een grote dragline beukte tegen de dijk. Om ongeveer vier uur ‘s-nachts sloeg het door de dijk heen en belande op het cafe. Het water stroomde door het gat de polder in. Bij de dijkdoorbraak verdronken 15 mensen. Er stonden destijds 22 woningen 2 woonwagens en 1 gemaal.

Best wel een naar verhaal. Naar het schijnt zijn de restanten van de woningen onder water nog te zien maar dat heb ik van horen zeggen.

Hieronder de foto’s die ik er heb gemaakt. Het is nu een prachtig natuurgebied maar toch met een verdrietig randje. Fijne zondag en tot gauw weer!

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 2 november 2018

Soms wordt een mens ineens aangenaam verrast en dat is wat mij ook overkwam deze week. Zo’n anderhalve week geleden besloten mijn vriendin en ik om op die prachtige zaterdag eens het eiland van Schouwen-Duiveland te gaan verkennen. We hadden de flamingo’s al gezien en nu besloten we eens naar Renesse te gaan. In Renesse zelf zijn we uiteindelijk niet zo lang gebleven en we besloten eens een kijkje te gaan nemen bij Serooskerke. Hierover zal ik schrijven in mijn volgende blog verhaal. Waar ik het nu over wil hebben is een prachtig natuurgebied wat we passeerde toen we via Zierikzee naar huis reden.

Vanaf de kant van de weg zie je reepjes land liggen (in het water) en het is heel onduidelijk wat het is, althans wij hadden geen idee. Uiteindelijk konden we de auto aan de kant zetten en heb ik mijn drone de lucht ingestuurd. Het filmpje wat ik daar heb genomen plaatste ik op YouTube en daarop werd ik een paar dagen geleden benaderd door een verslaggever van het PZC (de Zeeuwse krant). Hij had dus mijn filmpje gezien en vroeg mij of ik iets wilde zeggen over Schouwen-Duiveland. Het is uiteindelijk een erg leuk stuk geworden en ik neem dan ook in mijn blog even de gelegenheid jullie op dit mooie krantenartikel EN natuurgebied te wijzen. Dit keer laat ik iemand anders mijn verhaal vertellen.

Mocht je het willen lezen dan kan dat via deze link: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/dronebeelden-geven-mooi-kijkje-in-natuurgebied-bij-zierikzee~a66a264b4/

Hieronder zie je al de foto’s die ik daar heb gemaakt, het was ongelooflijk genieten wat een prachtige natuur heeft Nederland toch!

Volgende keer dus de foto’s en het verhaal van Serooskerke! Fijn weekend.

Klik hier voor het filmpje op YouTube.
Klik op een foto om die groter te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Woensdag 24 oktober 2018: Flamingo’s in het Grevelingenmeer

Elk jaar komen de flamingo’s naar het Grevelingenmeer om te overwinteren. Er schijnen verschillende soorten flamingo’s te zitten en ze staan met hun pootjes in het koude water, brrr.

De groep staat altijd in de buurt van het jachthaventje van Battenoord. Staan ze links van de strekdam, dan kun je ze van heel dichtbij bekijken. Staan ze rechts langs de dijk dan staan ze wat verder weg en is het aan te raden een verrekijker of telelens mee te nemen.

Afgelopen zaterdag 20 oktober 2018 hebben we een bezoek gebracht aan het Grevelingenmeer. Het is echt een bijzonder gezicht en tot voor kort geleden wist ik niets af van het overwinteren van deze vogels in Nederland. Ga ze rustig bekijken, neem liever geen hond mee en geniet gewoon van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Op deze site vind je wat meer informatie over deze bijzonder “tropische” vogels.

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 23 september 2018

Ik moet mijn tijd verdelen tussen het schrijven in mijn blog, mijn nieuwe foto’s ordenen en bewerken, vliegen met mijn drone en filmpjes verwerken EN mijn nieuwe webwinkel vullen met kunst en foto’s. Dat is best veel als je daarnaast ook nog bijna fulltime werkt. Mijn blog heeft dus op dit moment niet de hoogste prioriteit maar dat komt wel weer.

Ik neem bij deze even de vrijheid om jullie teven op de hoogte te brengen van mijn webwinkel, deze is in de lucht en operatief. In mijn webwinkel: www.BdLFotoEnKunst.com verkoop ik mijn kunstwerken en foto’s op hout, aluminium, plexiglas, canvas en ook gewoon als poster. Ik reken bij verzending binnen Nederland geen verzendkosten en bestellingen zijn ook bij mij in Oosterhout af te halen. Mocht je voorkeur uitgaan naar iets wat je niet vind in de webwinkel stuur dan een mail: info@bdldropsandmore.com dan maak ik “een offerte op maat”. Ondertussen staan er al prachtige werken in de webwinkel dus het is zeker de moeite waar om eens een bezoek te brengen.

DJI_0039 2-9-18

Ik probeer zo snel mogelijk weer een leuk stukje te schrijven maar ondertussen kun je zien waar ik mee bezig ben als je af en toe een bezoek aan de webwinkel brengt!

Tot gauw en een fijne zondag gewenst!

 

Vrijdag 24 augustus 2018

Sinds 3 dagen heb ik vakantie en alhoewel ik me altijd voorhoudt dat ik het niet echt nodig heb is het toch fijn om niets te hoeven doen op uur en tijd en smorgens geen last te hebben van de wekker.

Om de vakantie maar eens goed te beginnen zijn we afgelopen woensdag naar Scheveningen gegaan, volgens de weersvoorspellingen zou het voorlopig de laatste mooie zomerdag zijn dus een mooie kans om de boulevard van Scheveningen met een bezoek te vereren. Wij gaan niet naar het strand om te zonnen maar meer om lekker een stukje te lopen, even langs de winkeltjes en genieten van een hapje en een drankje (of meerdere)! We hebben de auto geparkeerd tegenover het Kurhaus in de parkeergarage van het casino, let op smiddags mocht ik hier 26 euro afrekenen!!

We zijn eerst door een klein winkelcentrum gelopen en toen de boulevard opgestapt waar we direct werden opgewacht door een flink aantal ENORME meeuwen, wat een prachtige vogels zijn dat toch en ze horen zeker bij het strandbeeld. De boulevard ligt momenteel helemaal open alleen het stuk vanaf dat winkelcentrum (de pier) totaan Sealife is nog dicht en voor de rest moeten we volgend jaar terug want dan zal het wel af zijn en ben ik benieuwd wat ze gedaan hebben.

Natuurlijk lopen we altijd even over de pier. Het reuzenrad met bungy jump toren is leuk om te zien en trekt veel bezoekers. De pier zelf vind ik niet heel bijzonder, bestaat uit vind “kraampjes” waar ze “iets” verkopen maar vooral is hier aardig wat eten en drinken te vinden. Misschien dat het hier gezelliger is als het buiten kouder is want wij wilde toch echt op het strand in een beachclub gaan lunchen. Na een wandeling hebben we dat dan ook gedaan.

Daarna zijn we naar Sealife geweest, dat was al weer heel wat jaren geleden en ondanks dat het niet zo groot is kun je hier toch wel een uurtje of anderhalf a twee volmaken. Ik ben niet zo van de visjes maar wel van het onderwater leven, wat een pracht zie je hier. Mocht je in Scheveningen zijn en hier nog niet geweest zijn dan is het altijd leuk om Sealife te bezoeken! In Sealife heb ik met mijn mobiel foto’s gemaakt, dat ging beter dan met mijn grote camera want het was behoorlijk druk en ik kon nergens echt goed bij. Daarbij is het erg donker waardoor je je ISO behoorlijk omhoog moet gooien en dat doe ik niet graag. Flitsen mocht natuurlijk niet. Wat hebben we ook genoten van de otters in Sealife. Dit zijn echt ERG leuke dieren om te zien met een hoog knuffelheidsgehalte!

Daarna hebben we nog een stuk gewandeld oa langs het open lucht beelden museum en in een andere beachclub witte sangria gedronken, dat was echt super lekker. Heerlijk gezeten in een fijne launchbank in het zonnetje en je hebt gewoon het ultieme vakantiegevoel! 🙂 Daarna weer een stukje lopen en kijken waar we iets konden eten waar we trek in hadden, er is zoveel aanbod je kijkt je ogen uit. Na het eten nog even het strand opgegaan met de drone. Er stond erg veel wind overdag waardoor het vliegen niet aan te raden was maar na het eten was de wind iets gaan liggen en durfde ik het wel aan. Er stond toch nog een flinke bries waardoor ik de ene na de andere melding kreeg om voorzichtig te vliegen, ik ben dus niet ver de zee opgegaan en was ondanks dat toch blij met het resultaat.

Geniet van de foto’s die ik heb gemaakt. In mijn volgende blog zal ik een stukje schrijven over onze vakantie bestemming. Waar we heen gaan ga ik nog niet verklappen dus kijk over een paar weken even in mijn blog dan ben je weer helemaal bij. Lang leven de vakantie!!

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 3 augustus 2018

Het is alweer even geleden dat ik mijn blog heb aangevuld maar heel veel te beleven viel er niet. Veel mensen zijn met vakantie en die heb ik nog tegoed dus ik werk de zomerperiode door waardoor ik niet veel tijd heb voor uitstapjes etc. Daarbij is het deze zomer soms echt veel te warm om op stap te gaan met camera of drone en zoek ik de verkoeling in de tuin waar ik een heerlijk groot zwembad heb geplaatst zodat ik regelmatig kan dobberen en afkoelen.

Maar goed afgelopen vrijdag besloten om eens een zeehondensafari te doen. Ik wist het bestaan er niet van maar collega’s wezen me erop en dus zoeken op internet waar je kon opstappen. We vonden een pagina van frisia rondvaarten die o.a. ook vertrekt vanuit Zierikzee. Omdat we de locatie in Zierikzee wisten te vinden hebben we besloten hier vandaan te vertrekken. Mocht je ook informatie willen over deze rondvaarten bezoek dan de volgende website: frisiarondvaarten.

We vertrekken vanuit Zierikzee, en varen via het havenkanaal naar een van de diepste punten van het nationaal park de Oosterschelde, het is hier ongeveer 50 meter diep.
Deze diepe plaats is een van de favoriete plaatsen voor de bruinvissen (Nederlandse Dolfijn) en we komen er op deze prachtige dag dan ook een aantal tegen. Helaas heb ik ze niet op foto maar het zorgde voor aardig wat commotie want iedereen wilde ze natuurlijk zien en de boot zat goed vol!
Om bij de zandbank te komen varen we onder de zeelandbrug door, wat een prachtige brug om vanaf het water te zien! Deze brug was ooit de langste brug in Europa en is 5022 meter lang. De brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland, en zorgt aldus voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant.

Dan komen we bij de zandbank aan en wordt er aan iedereen gevraag om stil te zijn en gewoon te genieten van wat je ziet. De boot draait een aantal keren dus iedereen krijgt de kans om de zeehonden te zien. We hebben er 83 geteld deze dag en ze lagen heerlijk lui te zijn op de zandbank. Hun vacht glansde in de zon en ze zien er erg lief uit.

Op de terugweg naar huis kun je nog genieten van een andere zandbank, kleurrijke boeien en vooral veel schepen. Van vissersboten tot botters, zeilschepen en rondvaartboten van andere maatschappijen. Gelukkig kregen we op de terugweg een klein beetje wind want het was op deze dag eigenlijk niet om te doen, gelukkig maakte de zeehonden en de bruinvissen deze dag tot een geweldige beleving en wie weet ga ik het op een andere plek nog eens doen want een dagje op het water voelt als een week vakantie! We hebben de dag afgesloten door lekker te eten in Zierikzee (mosselen natuurlijk!) met een paar glazen heerlijke radler 0.0%!

Geniet van de foto’s hieronder. Alle foto’s zijn te bestellen dus heeft u interesse stuur dan gewoon vrijblijvend een mailtje.

Voor diegene die nog met vakantie gaan, een hele fijne vakantie gewenst en ik hoop snel weer terug te zijn met mooie foto’s en een leuk verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 8 juli 2018

Even een kleine “drone”update. Ik plaats mijn filmpjes op een youtube kanaal. Dit omdat facebook de kwaliteit van video’s behoorlijk verlaagt.

Mocht je mijn filmpjes willen zien, je kan je ook abonneren op mijn kanaal, dan kan dat via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=IzW_ebe4TI4

Vrijdag 22 juni 2018

Het is even geleden dat ik iets heb kunnen schrijven. Ik heb het TE druk gehad en helaas daardoor te weinig tijd om met de camera op pad te gaan. Wel heb ik mijn fotografie naar een ander niveau getild de afgelopen week en dit kan je letterlijk nemen want sinds vorig weekend mag ik mezelf “pilote” noemen en ga ik met een drone op pad 🙂

Ik had al eens een mini drone (selfie drone) gekocht maar die had maar een aantal minuten vliegtijd en had natuurlijk geen klasse camera etc etc. Ik had die kleine drone gekocht om te kijken of ik het leuk zou vinden maar geloof me, als je zoiets van plan bent investeer dan gelijk in iets goeds want met prullaria gaat “je zin hebben in” erg snel over!

Maar goed een drone dus, een echte. Voor mij was de camera het belangrijkst en deze camera schiet de foto’s in RAW en dat was voor mij een vereiste. Daarbij is dit een 20 megapixel camera dus dat is mooi meegenomen en hij heeft een maximale videoresolutie van 4096 x 2150 pixels.

 

 

 

 

 

 

 

De drone wordt geleverd in een prachtig koffertje met kabels en een extra set propellors. Het opladen, als je iets nieuws geleverd krijgt, duurt altijd te lang natuurlijk maar is wel zo slim om te doen anders ben je zo “uitgevlogen”.

Thuis natuurlijk even testen en als je de propellors eraf laat gebeurt er niets maar kan je wel via de app je video en foto instellingen goed zetten. Daarna is het zaak om een rustig plekje uit te zoeken. Ik wil dan het liefst niet gestoord worden want dit vliegen was echt nieuw voor me en daarbij wordt ik niet graag uitgelachen.

Oh ja… waar ik me dan toch nog wel even aan geïrriteerd heb is het feit dat de winkel deze drone had aangeboden als vaderdag actie. Zulke dingen zie je nooit als moederdag actie! Ik voelde me dan ook lichtelijk gediscrimineerd want ik ben namelijk DOL op “mannen speelgoed” en volgens mij is dit een gender neutraal stukje speelgoed. Misschien moet ik daar nog eens een artikel aan wijden!

Maar goed, op naar de Oosterhoutse polder dus alwaar je alleen maar “laag” mag vliegen omdat we hier te maken hebben met Vliegveld Gilze Rijen. Gelukkig geeft de app de waarschuwingen weer en als je de drone aanzet krijg je nogmaals een waarschuwing in beeld dus je kan niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent. Oke, laag vliegen dus. Deze drone is begrenst in Europa tot 3.5km. Hij kan 7 km maar dat mag dus weer niet, flauwe bedoeling! Wonderbaarlijk ging het vliegen gelijk best goed het is even wennen aan de besturing maar de eerste keer was mijn drone toch al een kilometer van me verwijderd geweest en had hij een gangetje van 42 km per uur (hij kan 70km/u). Niet slecht dus. Het is een kwestie van een paar keer oefenen en dan heb je het wel in de vingers. Ik heb ondertussen (voor een beginner) al best een paar mooie foto’s gemaakt. De eerste keer durfde ik nog niet zo hoog en dat ging de tweede keer al een stuk beter. Hopelijk zondag, maandag of dinsdag eens kijken of ik boven water kan en dan in acht nemen dat het nog broedseizoen is en dat je de vogeltjes niet afschrikt.

Hieronder een aantal “eerste” foto’s en een filmpje. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat er nog vele zullen volgen dus houdt mijn blog in de gaten en wanneer ik echt een mooie collectie heb zal ik aan de website bij fotografie een categorie: drone fotografie toevoegen (voor de liefhebbers). Ik wens jullie een aangenaam weekend. Voor morgen heb ik een mooie opdracht te pakken en ga ik een reportage maken van een jeugd viswedstrijd. Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 20 mei, Pinksteren

Wat doe je op een mooie Pinksterdag… juist ja foto’s maken natuurlijk. Vandaag is het werkelijk een prachtig, zonnige dag, geen wolkjes aan de lucht wat ik persoonlijk nogal jammer vind want een landschapsfoto krijgt meer diepte als je er een prachtige wolkenpartij boven hebt, maar goed we gaan vandaag maar niet mopperen, is het veel te warm voor.

Echt veel bijzonders heb ik de laatste tijd niet meegemaakt, ben erg druk met werken maar waar ik dan bijv. veel plezier aan beleef is het bekijken van de vogeltjes in de tuin als ik geniet van het zonnetje. Volgens mij zijn vogels erg pientere beestjes. Ik heb een platte bak water in de tuin gezet en een musje vond het prima, ging keurig op het randje zitten om te drinken, vloog daarna naar mijn houten schutting en sloeg zijn snaveltje een paar keer tegen het hout. Daarna vloog hij weg om vervolgens terug te komen met 2 maatjes en dus zaten er drie op een rij. Was erg leuk om te zien. Wat ik niets wist is dat een mus zich kennelijk ook vast kan zetten aan de muur, wat deze dus een aantal keren deed.

Kortom gewoon leuke foto’s van een doodnormale mus maar waar ik gewoon veel kijkplezier aan heb gehad.

 

 

 

 

 

 

 


Gisteren was ik in Den Hout, een rondje door mijn oude woonplaats aan het rijden toen ik op de houtse heuvel “de Lama’s” tegenkwam. Was een erg spontane ontmoeting en het was direct liefde op het eerste gezicht!

 

 

 

 

 

Het schoot nog wel even door mijn hoofd dat deze dieren volgens mij aardig kunnen spugen. De witte en de kleine bruin met witte deden dat ook na een aantal rondjes te hebben gerend. Gelukkig spuugde ze niet mijn kant uit en stonden ze niet pal naast me. De grotere bruine van de close-up was een beetje een knuffelsok en vond het prima dat ik even een praatje met hem maakte en dat ik hem even lekker aaide. Afscheid nemen doet dan wel weer pijn :-).

Niets bijzonders dus, gewoon een paar lekkere dagen genieten van de zon en dierenplaatjes maken maakt mij altijd vrolijk. Geniet van het zonnetje en allemaal hele fijn Pinksterdagen gewenst.

 

Zaterdag 5 mei 2018, dodenherdenking en bevrijdingsdag

Gisteren, 4 mei, dodenherdenking. Een aantal idioten kondigen aan tijdens de 2 minuten stilte te gaan schreeuwen op De Dam in Amsterdam. Het is een trend aan het worden want elk jaar staat er wel een andere idioot of groepering op die een stunt willen uithalen omdat ze vinden dat er meer of andere mensen of oorlogen herdacht moeten worden. Wat ik daarvan vind laat ik in het midden maar laat ik dit zeggen. 4 mei herdenken wij ONZE helden die gestreden hebben tot de dood erop volgde voor ONZE vrijheid. Voor alle mensen in Nederland zodat WIJ nu in vrijheid kunnen leven en deze vrijheid door kunnen geven aan onze kinderen. Natuurlijk wordt het steeds moeilijker om mensen om je heen te hebben die de oorlog meegemaakt hebben maar ik mis mijn moeder erger dan normaal op 4 mei want zij heeft de oorlog zeer bewust meegemaakt en als wij op visite gingen bij haar broers of zussen dan ging het over de oorlog en wat ze mee hebben gemaakt. De stunts die ze uithaalde om hun eten veilig te stellen, wat ze moesten doen om te overleven. Het kattenkwaad wat ze uithaalde omdat ze ook kinderen waren in die tijd. Hoever ze moesten lopen om aan eten te komen terwijl er overal om hen heen vernietiging was.

Ik mis die verhalen, ik vond het prachtig om te horen en ik vond het prachtig dat zij 1 waren in hun strijd. Mijn moeder verloor haar vader in 1946. Een groot gemis voor haar en een verdriet wat ze nooit heeft kunnen verwerken, tot de dag dat ze stierf heeft ze haar vader gemist en ik hoop waarachtig dat er een hemel is en dat ze nu samen zijn!
Dit herdenken op 4 mei is een Nederlandse traditie en ik wil dat in stand houden. Ik vertel mijn zoon altijd over wat mijn moeder mij vertelde en ik vertel mijn zoon hoe belangrijk 4 mei is en dat het goed is om even stil te staan bij die helden die hun leven gaven. Nederland is langzaam zijn indentiteit aan het verliezen. We bouwen Moskees, we komen mensen tegen in andere kledij (burka’s), we hebben Moslima dagen en zwembaden organiseren speciale zwemdagen zodat zij gekleed kunnen zwemmen en wij het Nederlandse volk mag steeds een beetje meer inleveren aan indentiteit. Ik vind het prima dat we een andere samenstelling van het Nederlandse volk hebben maar IK weiger mijn identiteit, mijn/ONZE tradities op te geven!

Vandaag 5 mei vieren we de vrijheid. Ondanks alle ellende om ons heen zijn we in Nederland toch nog steeds redelijk veilig en laten we hopen dat dat nooit meer veranderd. De zwart wit foto hieronder heb ik gemaakt voor bevrijdingsdag. De bomen staan voor tralies en de vogel breekt uit en vliegt zijn vrijheid tegemoet. De vlag is opgebouwd uit 3 foto’s zodat de beweging van het doek te zien is.

Ik schenk nog een wijntje in en ik wens jullie een mooi weekend.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 april 2018, die mooie stad Rotterdam

Van tijd tot tijd is het wel eens gezellig om een grote stad aan te doen, ik ga dan graag naar Rotterdam. Het bruist in zo’n stad en helemaal vergeleken met het oersaaie Oosterhout (nbr) waar ik zelf woon. We kennen Rotterdam natuurlijk allemaal als “havenstad” en van de Erasmusbrug waar iedere fotograaf wel eens een plaatje van heeft geschoten maar voor mij staat Rotterdam gewoon voor gezelligheid. Op een lekkere zonnige dag ergens lunchen op een terrasje en even langs de winkels lopen. Genieten van alle soorten mensen die je voorbij ziet komen en ondertussen de toerist uithangen en plaatjes schieten van “dingen” die ik in Oosterhout niet zie.

Wij waren op een redelijk goede dag in Rotterdam. Het was net te koud voor het terras (smorgens) maar smiddags toen het zonnetje een beetje doorbrak konden we toch nog een lekker glaasje op een terrasje nuttigen. Na al dat lopen waren we daar wel aan toe. Ik heb getracht wat bijzondere dingen vast te leggen, zoals mooie gevels, en wat straatbeelden die mij zelf erg aanspraken, ik hoop dat jullie het kunnen waarderen.

Deze zaterdag kwamen we ook een actiegroep tegen waarvan ik een foto maakte en eigenlijk daar gelijk spijt van had omdat ik direct iemand op mijn nek had die natuurlijk informeerde waarom ik de foto nam. Ik heb de man uitgelegd dit soort initiatieven toe te juichen maar dat ik toch zelf wel een stukje vlees at en niet van plan was daarmee te stoppen. Iedereen zijn ding zullen we maar zeggen.

Natuurlijk zijn we bij dit bezoek aan Rotterdam de Markthal niet vergeten, wat is het hier toch gezellig. We hebben heerlijke olijven gekocht en blauwe en roze kaas. De blauwe kaas was mede gemaakt van lavendel en de roze kaas van bietjes. We mochten proeven en besloten gelijk van ieder een stuk mee te nemen, heerlijk gewoon! Een paar opmerkelijke zaakjes hier zoals bijvoorbeeld een “kroket loket” trok toch wel onze aandacht 🙂 Het blijft ook een waanzinnig gebouw om te bekijken. Het plafond met het prachtige kunstwerk van Arno Coenen blijft boeien en het lijkt wel of je elke keer iets nieuws of anders ontdekt.

Omdat we dicht bij de kubuswoningen waren en ik die nog nooit van dichtbij had gezien zijn we daar eens omheen gelopen wat natuurlijk weer uitnodigde tot het gebruik van de camera. Achter de kubuswoningen loop je naar de Spaanse Kade en daar was het echt op en top gezellig. Een bootje met mensen op de gracht (het was 13 graden) maar met de voetjes in de hot tub was het goed te doen volgens mij. Het zag er in ieders geval niet naar uit dat ze het koud hadden. Drankje erbij en gaan maar…

Kortom ben je nog nooit in Rotterdam geweest, ik kan het me niet voorstellen, breng dan eens een bezoek aan deze gezellige stad en vergeet dan zeker niet de Spaanse Kade te bezoeken want dat vind ik zelf toch wel een super plek om te zien en te beleven!

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 7 april 2018: Keukenhof

Vorig jaar wilde mijn vriendin en ik de Keukenhof al bezoeken en door omstandigheden lukte het toen niet, gelukkig konden we dit jaar allebei een gaatje in onze agenda’s vinden en bestelde we de kaartjes online zodat we in ieders geval bij de Keukenhof zelf niet meer in een lange rij hoefde te wachten.

Tja.. de Keukenhof. Ik was hier dus nog nooit geweest, ook niet als klein kind zijnde. We hadden een prachtige dag uitgekozen, het was gewoon zomers en dat zorgde natuurlijk ook voor extra drukte in het park. Het toilet bezoeken bij de ingang was een slecht idee. Ik zag een rij die me zeker 20 minuten had gekost dus we besloten het park maar in te gaan en te kijken waar we de eerstvolgende tegenkwamen. Het eerste wat opviel was hoe schoon en netjes het park was. Keurige paden, geen troep of overvolle en uitpuilende vuilnisbakken een prachtig groen gazon tussen de beplanting door en veel gekleurde tulpen en zomerbloeiers zoals hyacinten, krokussen en narcissen.

Toeristisch is het hier wel. Volgens mij liepen hier alle Nationaliteiten, ik heb Russisch gehoord, Turks, Marokaans, er liepen mensen met traditionele klederdracht uit India wat op zich ook al een paar foto’s waard was (niet gedaan overigens) dus je voelt je eigenlijk niet meer in Nederland, veel Engels gehoord, het persoon spreekt je zelf in het Engels aan (je kan ook overdrijven) en aan Duitsers ontkom je ook niet. Het is dat je tulpen ziet zodat je eraan herinnert wordt dat je nog steeds in Nederland bent. Wat ik had verwacht heb ik niet gezien, ik had verwacht bollenvelden te zien, temeer omdat je voordat je de Keukenhof in gaat, buiten al fietsen kunt huren. Blijkbaar liggen de bollenvelden achter de Keukenhof en dat gebied kun je per fiets bekijken. De Keukenhof zelf is meer een heeeel groot park met diverse horecagelegenheden en heeel veeel bloemen. Om even met wat cijfers te smijten. Er zijn hier 7 miljoen bollen geplant en ze beginnen daar al mee in September. Deze bollen worden geleverd door 100 hofleveranciers. Door het hele park staan bordjes met namen van bedrijven die bollen hebben geleverd.

Elk jaar heeft de Keukenhof een ander thema, dit jaar was het thema: romantiek. Je kunt in de foto’s zien hoe men dit thema onder de aandacht bracht. Kortom wil je een leuke dag beleven omdat je van bloemen houdt of lekker wilt wandelen, dan is dit echt een aanrader. Je moet een beetje geduld hebben, het is druk en de toeristen staan soms in de rij om op bepaalde plekken toch maar die ene foto te kunnen maken, maar op een zonnige dag is het hier goed vertoeven. Neem wel een volle portemonnee mee want goedkoop is het op het park zeker niet (maar waar is het dat wel).

 

 

 

 

 

 

 

Naast alle bloemenpracht buiten zijn er ook diverse bloemenshows binnen die je kunt bezoeken en wat ook zeker de moeite waard is. Vijfhonderd kwekers tonen hun mooiste bloemen en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. In het Oranje Nassau Paviljoen kunt u genieten van een kleurrijk schouwspel, dat er elke week weer anders uitziet. Het Willem-Alexander Paviljoen toont vele duizenden tulpen. De laatste 2 weken dat het park open is, is hier de grootste lelietentoonstelling ter wereld te bewonderen. Het Beatrix Paviljoen laat u 8 weken lang genieten van orchideeën en anthuriums.

Hieronder nog de foto’s die ik binnen gemaakt heb. Kortom ben je nog nooit in de keukenhof geweest, het park is nog open tot en met 13 mei dus je hebt nog tijd om al het moois met eigen ogen te aanschouwen. Mocht je gaan dan wens ik je veel plezier en anders hoop ik dat je hebt genoten van mijn foto’s. Ik had er 230 gemaakt dus dit is een selectie om een indruk te geven wat het park te bieden heeft. Klik hier om de website van de Keukenhof te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 11 maart 2018: Lente in het park

En ja hoor…. ineens kriebelt daar de lente. De temperaturen stijgen naar een behaaglijke 16 graden en het zonnetje komt soms achter de wolken vandaag en lokt de mensen naar buiten. Een prachtige dag voor een wandeling door bijvoorbeeld het park of het bos en genieten van alles wat al bloeit, want deze tijd is natuurlijk DE tijd voor de lentebloemen zoals de krokus, het sneeuwklokje en de narcissen.

Ik ben dan vandaag eens naar ons stadspark getogen. Het park in het hart van Oosterhout heet Slotjespark en is een indrukwekkend stukje groen met zware bomen in een mooie omgeving. In het park liggen 2 grote vijvers met sfeervolle bruggetjes en in deze tijd ziet het park paars van de krokussen wat een mooie aanblik geeft. In het park staan ook diverse beelden en kunstwerken, zo is er o.a. een bijzondere groep “spoken” te zien genaamd “de Anoniemen” van de hand van kunstenaar Rob Musters. Ook is het park voorzien van een muziektempel en een bevrijdingsbeeld.

Als je de weg oversteekt naar het mooie en oude gemeentehuis kom je bij een soort van kinderboerderij uit. De dieren hier, veelal kippen, hanen, vogels en herten staan achter een hekwerk dus je kan er niet tussendoor lopen, de dieren zijn hier afgeschermd. Dat mag echter de pret niet drukken want het is erg mooi wandelen hier. Je kunt genieten van de dieren maar ook zeker van de sfeervolle gebouwen en prachtige gevels. Op deze mooie lentedag genoten de dieren zichtbaar van de hoge temperaturen, want ze lagen lekker lui bij elkaar en stonden soms op om elkaar even te knuffelen, erg leuk om te zien!

Kortom mochten jullie ooit eens een bezoek brengen aan Oosterhout vergeet dan niet een rondje door het park te lopen!
Hieronder een foto impressie van mijn dag in het park. Ik hoop dat jullie net zo genieten van de foto’s als ik deed van mijn wandeling. Fijne zondag nog en graag tot een volgende keer.

 

Vrijdag 2 maart 2018: Drimmelen

Omdat ik in Drimmelen werk en ik het een prachtig dorp vind, dacht ik laat ik Drimmelen eens wat aandacht geven in mijn Blog. Drimmelen is een dorp met een prachtig, sfeervol woongebied en een mooi buitengebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. De gemeente Drimmelen ontstond in 1997 door samenvoeging van de gemeente Made en Drimmelen, Terheijden en Hooge en Lage Zwaluwe. Drimmelen heeft welgeteld zo’n 600 inwoners en ligt in de provincie Noord Brabant, vlakbij Geertruidenberg en bij de rivier de Amer. Het dorp heeft een sfeervolle jachthaven (waar ik werk). Je kunt hier genieten van een drankje of lekker eten in een van de restaurants zoals bijvoorbeeld Het Panorama. Als je vanuit de jachthaven het water opvaart kom je op de rivier de Amer en kun je het prachtige natuurgebied
de Biesbosch in.

De kern van Drimmelen is omstreeks 1645 ontstaan en stelt in deze dagen niet zo heel veel meer voor het is vooral gewoon erg leuk om hier eens doorheen te wandelen en te genieten van de mooie geveltjes. De mooiste straat van het dorp is zonder twijfel de Herengracht. Hier staan nog altijd woningen van voormalige zalmvissers uit de negentiende eeuw. Mede door de Breede Vaart die door deze straat stroomt met daarlangs verschillende appelbomen en de karakteristieke woningen, krijgt de Herengracht een erg fraai aanzicht. Aan het begin van de straat staan enkele banken tussen de bomen waar je heerlijk de rust van het dorp in je op kunt nemen.

Kortom ben je eens in de buurt van Drimmelen neem dan eens een kijkje in dit sfeervolle dorp. Als je doorrijdt naar de nieuwe jachthaven kun je met de Zilvermeeuw een leuke rondvaart maken door de Biesbosch. Deze rondvaart duurt zo’n 2 uur en hiermee krijg je goede impressie van de prachtige natuur in de Biesbosch.

Hieronder laat ik jullie de foto’s zien die ik gemaakt heb op mijn tour door Drimmelen en dan vooral het buitengebied omdat ik daar zelf nog niet eerder gezien was maar zodra het iets minder koud is ga ik zeker wat sfeerfoto’s maken van de prachtige huizen in Drimmelen, dus deze blog krijgt zeker een vervolg.

Geniet van de foto’s en ik wens jullie allen een goed weekend!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 18 februari 2018: de eerste tekenen van de lente zijn zichtbaar

Hehe, eindelijk tijd om even wat in mijn blog te schrijven. Naast dat ik bijna fulltime werk ben ik ook nog bewindvoerder en mentor van mijn zoon dus daar heb ik het met periodes ook erg druk mee. Gelukkig lijkt alle drukte nu een beetje achter de rug en heb ik gisteren zowaar tijd gevonden om eens met de camera op stap te gaan want ondanks dat het pas 18 februari is, vind de natuur dat het tijd is om te ontwaken en weer tot leven te komen, ik kwam namelijk de eerst krokusjes tegen. Krokusjes en andere lente bloemen geven je weer hoop, hoop dat het koude en gure weer binnenkort wel eens voorbij kan zijn en dat de zomerzon ons weer komt verwarmen, heerlijk, ik kan niet wachten!! Ik ben geen winter mens, heb het altijd koud en wat ik nog het meest van allemaal echt haat, is het schoonmaken van de auto in de vroege ochtend. Je moet elke ochtend kijken of je ramen aangevroren zijn en 10 minuten eerder in je auto stappen zodat alles goed schoon is als je gaat rijden en die tijd in de auto en dat je bezig bent met het ijs te verwijderen is echt niet mijn beste tijd, veel te koud!! Maar goed, tegenwoordig heb ik antivries dekje wat ik voor de voorruit doe en dat wil toch wel een beetje helpen.

Dus als ik dan krokusjes zie, gaat mijn hart wat sneller kloppen en krijg ik hoop en verlang ik naar de zomer. Hieronder een paar lenteplaatjes dus. In de bosjes langs mijn straat groeien, het lijkt wel een soort van vruchten, en de dorre stekelige struiken beginnen rood te kleuren van de bloesem, erg leuk en mooi om te zien. Dus winterliefhebbers, geniet nog even van de winter zolang als dat het duurt, van mij kan de lente niet vroeg genoeg beginnen!!

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 21 januari 2018: het leven in de polder

Ondertussen ben ik alweer 2 weken lekker aan het werk in een bijna fulltime job en ondanks ik het heel erg naar mijn zin heb, kan ik niet zoveel aandacht meer aan mijn blog besteden als ik zou willen. Niet omdat ik de tijd niet heb om te schrijven maar omdat ik de tijd niet heb om dingen mee te maken! Als je een hele dag werkt en savonds je huishouden moet regelen blijft er weinig vrije tijd over, des te meer geniet je dan natuurlijk van de mooie momenten waarin je wel tijd hebt om dingen te doen die je leuk vindt.

Zo was ik een paar dagen geleden eens wat aan het rondrijden in ons prachtige Nederlandse landschap. Normaal gesproken vind ik de wintertijd de meest “dode” tijd van het jaar. Niks bloeit en groeit, de bomen zijn kaal en onthullen hun skelet (terwijl ik ze liever zie volledig in het blad) en de kleuren buiten bestaan vaak uit grijs en grauw. Tenzij je een moment kiest dat de lucht begint te kleuren natuurlijk dan heb je echt prachtige momenten in een polderlandschap. Ik hou erg van ruimte en een vrije blik. Alhoewel ik in de stad woon ben ik in mijn hart een landelijk iemand. Een van mijn dromen is dan ook zeker om ooit nog eens landelijk te gaan wonen, smorgens naakt naar buiten lopen met een kopje koffie lijkt me echt te gek, terwijl je over de landerijen kunt staren of een te gekke zonsopkomst kunt aanschouwen. Maar goed, ik kan nu ook naakt met een kopje koffie naar buiten lopen maar misschien krijg ik dan gauw bezoek van de politie en ondanks dat ik het aardige mensen vind zit ik er toch niet op te wachten 🙂

Kortom even rondrijden in de auto op zoek naar mooie plekjes is een goed tijdsverdrijf. Ik ben niet zo’n fietser, dus ik pak altijd de auto of ik ga met de benenwagen. Als je op de fiets gaat is het natuurlijk makkelijker om te stoppen, met de auto lukt dat niet altijd als je iets moois tegenkomt. Daarbij zijn in de polder de bermen vrij zacht en nat en moet je oppassen waar je de auto weg zet want voor je het weet zit je vast en dan…

Op dit moment ben ik binnen aan het experimenteren met macro fotografie, ik hoop de foto’s gauw te kunnen laten zien. Zondag is vanaf dat ik weer ben gaan werken een dag om mijn administratie bij te werken, wasjes te draaien, te bloggen en als ik nog tijd over heb eens wat te fotograferen.

Ik wens jullie allemaal een mooie zondag en een fijne (werk)week!

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 5 januari 2018: Welkom in het nieuwe jaar 

En toen waren we “ineens” weer in het jaar 2018 beland. Allereerst voor iedereen natuurlijk de allerbeste wensen. Dat het maar een mooi jaar mag worden wat je door mag brengen met mensen die van je houden en waar je zelf veel van houdt en dat iedereen dit maar mag beleven in goede gezondheid!

De feestdagen zijn weer achter de rug. Onze kerstboom staat nog maar wordt van het weekend weer opgeruimd en dan is de “rust” in huis ook weer terug. Wel jammer want het brengt ook wel weer wat gezelligheid. We hebben het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk en daarmee hopelijk de boze en oude geesten goed verdreven 🙂 De foto’s staan hieronder. Mocht iemand foto’s van vuurwerk nodig hebben voor bijv. een kaart etc. neem dan per mail even contact met me op.

Het nieuwe jaar is voor mij direct ook goed begonnen omdat ik 3 januari ben gestart in mijn nieuwe baan waar ik erg blij mee ben. Dat betekent dat ik mijn werkzaamheden die ik thuis deed weer ga verplaatsen naar de avonduren en het weekend. Mocht u dus een ontwerp of iets anders nodig hebben dan zal ik avonds reageren op mailtjes. Dat is weer even wennen maar komt allemaal vanzelf weer goed.

Voor nu heb ik niet veel nieuws mede te delen behalve dan dat de eerst dagen in mijn nieuwe job me goed zijn bevallen. Op mijn eerste werkdag stond er een prachtige grote bos bloemen op me te wachten wat zorgde voor een welkom en warm gevoel. Mijn autootje rijdt graag richting Drimmelen en radio 538 in de ochtend zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en zo begin ik aan mijn werkdag.

Tot gauw met hopelijk een wat interessanter blogverhaal dan nu!

Vrijdag 22 december 2017: De donkere dagen voor kerst

Ja mensen de kerstdagen en het eind van 2017 zijn in zicht. Een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar, wat is er veel gebeurd. 2017 was voor mij een jaar van hoogtepunten en diepe dalen. In januari nam ik afscheid van mijn werkgever waar ik de eerste jaren met heel veel plezier heb gewerkt. Daarna volgde zoveel veranderingen op de werkvloer. Afdelingen die werden opnieuw gevormd en ik kreeg te maken met andere collega’s en leidinggevende. Iedereen wilt graag baasje spelen en mensen die er al lang werkte weten precies wie ze moeten paaien om zichzelf maar vooral belangrijk te voelen. Een hele prettige werkomgeving met fijne collega’s veranderde in een hel op aarde en ontaarde in een totaal onwerkbare situatie. Afscheid nemen was het enige wat ik kon doen en wat ik gedaan heb.

Ik stortte mij op mijn bedrijf thuis. Ik kwam met een nieuwe bedrijfsnaam en breidde mijn bedrijf uit met het maken van website’s en administratieve taken en het schrijven van teksten voor de plaatselijke bladen en BN deStem. Erg leuk om te doen allemaal maar het bleef kleinschalig en ik wist dat ik er nooit een volledig salaris mee zou kunnen verdienen. Desondanks bleef ik positief en koesterde ik elke opdracht en klant. Uiteraard bleef ik solliciteren maar langzaam maar zeker geloofde ik er niet meer in dat ik nog een leuke baan zou vinden. Ik kreeg de ene na de andere afwijzing en alhoewel men niet mag discrimineren voelde ik tussen de regels door dat ik niet genoeg papieren had en mijn leeftijd me parten begon te spelen.

Het UWV gaf me bruikbare tips die ik allemaal braaf opvolgde en ik heb hun hulp dan ook als positief ervaren. Je hoort veel negatieve verhalen over het UWV maar ik heb alleen maar een positief gevoel erbij gehad. Begin december vond ik een erg leuke vacature die anders klonk als het gros wat ik op de vacature sites vond. Een bedrijf in Drimmelen, lekker dichtbij voor mij dus ik besloot eens een anders dan andere sollicitatiebrief te schrijven. Ik zocht eens wat tips online van hoe ik mijn brief eruit kon laten springen en maakte een aardig verhaaltje op papier.

De schrik was dan ook groot toen ik gebeld werd en uitgenodigd werd voor een persoonlijk gesprek. Natuurlijk ging ik daar graag een praatje maken. Voordat ik weg ging van huis keek ik even op google maps waar ze gevestigd waren en ik zag dat ze gewoon midden in het hart van de haven van Drimmelen zaten. Voor mij een emotionele plek want ik kom daar al vanaf dat ik kan lopen en ga vaak daar heen om foto’s te maken van de boten op de rivier of de zonsondergang. En daar ging ik dus op weg naar mijn sollicitatiegesprek. De directeur en assistent hadden ruimte vrijgemaakt voor mij in hun agenda. Bij binnenkomst werd ik aardig ontvangen door Ester en meegenomen naar het kantoor van de directeur. Leuke, aardige mensen dacht ik direct. Het was een leuk en open gesprek en omdat ik een gevoelsmens ben probeerde ik zoveel mogelijk te voelen. Ik herkende de mensen niet, had ze niet eerder gezien, ook het kantoor deed geen belletje bij me rinkelen. Ik zeg dit omdat ik heel vaak de plaatsen waar ik kom al “gezien” heb en een gevoel van herkenning heb, maar in dit geval dus helemaal niets. Na dit eerste gesprek ging ik direct door naar een gesprek met 2 andere mensen, waar ik hetzelfde gevoel bij had. Aardige mensen, leuk, open gesprek. Met een raar gevoel van geen herkenning dus ging ik naar huis.

De verrassing was groot toen ik werd uitgenodigd voor het tweede gesprek. Opnieuw met iemand die ik al eerder gesproken had en dit maal zou er iemand van het bestuur bij aanschuiven. Wederom had ik een goed, open gesprek. Er werd wat meer gevist en er werden wat scherpere vragen gesteld die ik allen goed kon beantwoorden. Ik wist ondertussen dat het tussen mij en nog iemand anders zou gaan dus het was best spannend. Maar omdat ik dus totaal geen herkenning had ging ik van het ergste uit, daarbij die andere persoon zou best wel eens wat jonger kunnen zijn en bla bla, ik maakte mezelf in ieders geval wijs dat ik het niet zou worden.

Je kunt je dus voorstellen hoe groot mijn ongeloof was toen de directeur mij belde om te vertellen dat ze me graag in dienst wilde nemen. Dat ongeloof bleef de hele dag en pas tegen het einde van de dag vond ik dat ik het iemand moest gaan vertellen en werd het wat meer werkelijkheid. Ondertussen is het contract ondertekend en heb ik de kerstlunch en een overleg bijgewoond en kennis gemaakt met iedereen. Het nieuwe jaar 2018 kan voor mij dus niet beter beginnen. Ik begin op 3 januari in een nieuwe, erg leuke functie, met op het oog leuke collega’s, in een prettige werksfeer op een ongelooflijk fijne plek, het hart van de haven van Drimmelen. Ik kan het me niet beter wensen.

Ik heb gelijk een oudejaarslot gekocht met als eindnummer 3 (omdat ik 3 januari begin) nu eens kijken hoeveel geluk die datum me op voorhand al op gaat leveren.

Kortom ik voel me goed, heb zin in een nieuw hoofdstuk. Ik blijf gewoon bloggen maar wellicht zal ik mijn blog nu voortaan op zaterdag of zondag ga aanvullen want om de week werk ik op vrijdag. De andere ben ik dus lekker vrij en kan ik samen met mijn zoon genieten van een lang weekend.

Mijn eigen bedrijf blijft natuurlijk “in the air”. Ik kan de werkzaamheden er goed in de avonduren en weekenden bij hebben daarbij heb ik veel te veel plezier in mijn eigen werkzaamheden om het op te geven. Dus heb je een ontwerp, uitnodigingskaart, administratieve hulp of website nodig, je kunt nog steeds gewoon een beroep op mij doen!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen. Ik hoop dat jullie de feestdagen kunnen doorbrengen met mensen waarvan je houdt zodat je optimaal kunt genieten van de kerstwarmte. Ook wens ik jullie veel geluk, liefde en goede gezondheid toe in 2018.

Drukwerk

 

Dinsdag 5 december 2017: Sinterklaasavond

Ja het heerlijk avondje is weer gekomen op een dag dat er een frisse wind waait door de bomen. Sint en Pietermannen zijn weer onderweg en leggen de kadootjes voor de deur weg. Tenminste als je lief bent geweest en niet, als je tekeer bent gegaan als een beest. Want de Sint is dan misschien wel oud maar hij hoort het nog goed, als je geweest bent stout!

Sint is op pad met heel veel Pieten en dat is puur genieten. Misschien mag ik geen puur zeggen want dat wordt gedefinieerd met donkere chocolade en daardoor met de huidskleur van de Pieten, waardoor jullie mij misschien wel kunnen schieten. Maar de Sint is op pad met ZWARTE Pieten, die omdat ze door de schoorsteen zijn gekropen, van kleur zijn verlopen en daardoor zo zwart zijn als roet, dat is niet erg dat is goed!

Sinterklaasavond is een kinderfeest, een traditie in een oude geest. Laten we elkaars mening respecteren en ons er niet voor generen. En nu genieten maar, van de kadootjes…maar vooral van elkaar.

Fijne sinterklaasavond!

Vrijdag 1 december: vogelpraktijken

We zijn weer een weekje verder, 1 december alweer. Sinterklaas en pietermannen lopen weer over de daken (wat erg lastig is bij daken met zonnepanelen) en je kunt je kinderen weer rustig krijgen door te dreigen met het feit dat zwarte piet (ja gewoon ZWARTE piet en NIET racistisch bedoeld) alles hoort dus dat ze lief moeten zijn en moeten luisteren want dat ze anders geen kadootjes krijgen (werkte bij mij altijd prima!). Gelukkig heb ik het Sinterklaas gebeuren al enige jaren achter me liggen maar ik kan bijzonder veel plezier beleven aan die lachende snoetjes van de kleintjes als ze sinterklaas of pietermannen zien.

Verder heb ik weer eens wat aardige sollicitatiebrieven de deur uit gewerkt en heb ik wat leuke kleine opdrachtjes afgewerkt. Het is toch geweldig als je iets kunt creëren waar andere mensen blij van worden, dat maakt me namelijk ook superblij!

Ik kan ook veel plezier beleven en blij worden van andere “kleine” dingen in het leven. Zo ga ik regelmatig een wandelingetje maken (met camera) en dit keer zelfs met zoonlief want een wandeling is goed voor je conditie maar zeker ook voor je hoofd. Dit keer hadden we wat brood meegenomen en had ik Julian beloofd dat we de eenden gingen voeren. Ik loop dan naar een stadspark (vlak bij mij, op loopafstand) waar diverse plassen zijn. Normaal gesproken zitten daar eenden, nijlgansen, zwanen en meeuwen. Deze dag echter, stikte het van de meeuwen, snap niet waar ze allemaal vandaan kwamen maar het was overvol.

Julian begon met brood in het water te gooien (voor de eenden) maar dat pikte de meeuwen natuurlijk niet. Die zijn zo vreselijk brutaal, ze pikken als ze kunnen het brood zelfs uit je handen. Dus laten ze zeker geen brood over voor de eenden, die hun leven op deze dag echter niet zeker waren want de meeuwen plonste gewoon op de eend in het water om toch vooral maar dat ene stukje brood te kunnen bemachtigen. Het was grappig om te zien maar we hadden wel medelijden met de eenden. We zijn dus naar een ander plekje gelopen om te kijken of we daar de eenden konden voeren maar we werden achtervolgt, over de weg en door de lucht door de brutale meeuwen en er was vandaag geen ontkomen aan. Dan moesten we nog oppassen voor een licht agressieve zwaan. Het is denk ik nog een overgebleven jong of hij is verstoten uit een ander nest, want hij zwemt niet bij de witte papa en mama zwaan en als hij je ziet, komt hij uit het water en begint te blazen. Hij of zij heeft dus een behoorlijk temperament en je moet echt afstand bewaren. Ik hou er niet van als men naar me blaast!

Goed Julian dus brood gooien en ik fotograferen. Zo hebben we toch een hele tijd lol gehad en ik zal de leukste foto’s hierbij met jullie delen. Het was een rustige week verder en vanwege de kou fotografeer ik nu niet zoveel buiten, brr. Ik ben aan wat creatiefs “in the house” begonnen, wellicht dat ik daarvan volgende week iets met jullie kan delen.

Fijn weekend allemaal!

Vrijdag 24 november: uitvinding van het jaar 2017.
Het jaar loopt weer tegen het einde, nog een maandje en we zitten aan het kerstdiner met familie en/of vrienden. Helaas zijn er ook veel mensen die kerst alleen en in eenzaamheid doorbrengen. Mensen die geen familie meer hebben vanwege hun leeftijd of ruzie in de familie. Ik sta daar rond deze tijd altijd bij stil want mijn eigen familie is ook behoorlijk uitgedund, dat heb je als je moeder op 43 jarige leeftijd nog een kleintje (ik dus) krijgt. Maar goed wat ik dus heb rond deze tijd van het jaar (en dat wordt nog sterker naar mate we echt naar het eind van het jaar gaan) is dat je dus terugkijkt op het hele jaar.

Dit was een raar jaar voor mij persoonlijk. Ik verloor mijn baan bijvoorbeeld afgelopen februari. Niet dat ik het erg vind dat ik die baan kwijt ben want ik had niks met het product of de mensen waar ik mee werkte, maar wat wel jammer is, is dat je van het ene op het andere moment zo naast de maatschappij staat. Ik heb altijd hard gewerkt, fulltime gewerkt en ineens is er niets meer. Ik kan me gelukkig thuis goed bezig houden met ontwerpen en fotograferen maar ik mis wel het dagelijkse contact met andere mensen, daardoor wordt je zelf een stukje eenzamer. Gelukkig heb ik een zoon die me aardig bezig houdt en waarvoor ik veel moet regelen en doen waardoor mijn wereld nog een beetje groter is dan dat hij anders zou zijn.

Maar als ik dat even buiten beschouwing laat en terugkijk op 2017 kijk ik even naar de andere dingen die nieuw zijn sinds dit jaar. Zo vind ik bijvoorbeeld dat de titel “uitvinding van 2017” moet gaan naar de Airfryer. Niet dat het ding dit jaar is uitgevonden, maar het is wel dit jaar in mijn leven gekomen en een welkome uitvinding ook. Ik ben niet zo’n keukenprinses heb ook nooit tijd gehad om uitgebreid te koken en me daarin te verdiepen en ik ga het eigenlijk nu pas leuk vinden. Kennelijk kom ik toch tot een bepaald soort rust sinds ik niet meer fulltime werk 🙂 Maar goed, de Airfryer dus. Wat een apparaat, je hebt geen pannen meer nodig, dus weinig afwas en je kan er echt alles in klaar maken. De meeste mensen denken dat ze zo’n ding moeten kopen om frietjes in te bakken maar echt het is zonde om daarvoor zoveel geld uit te geven.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat je groente kunt klaarmaken in de airfryer? Ik wist het niet en kwam per ongeluk een recept tegen wat ik met jullie zal delen. Ik vind namelijk spruitjes heerlijk, echt een recept voor in de herfst.

Spruitjes, je maakt ze schoon. Je giet er wat olie overheen en zorgt dat de spruitjes allemaal glansen van de olie. Dat doe je er wat peper en zout overheen en ik doe er dan nog kerriepoeder over. Je kan er ook een uitje bij snijden of bijv. gedroogde tomaatjes. Je verwarmt de airfryer voor op 200 graden en dan doe je de spruitjes erin, zo’n 13 tot 15 minuten. Je kan tussendoor even kijken of ze al zacht zijn want heel hard vind ik persoonlijk niet lekker. Zo’n 5 minuten voor tijd kan je de uitjes en de tomaatjes eraan toevoegen en je hebt heerlijk knapperige “geroosterde” spruitjes.. voor als je eens iets anders wilt.

En zo ben ik aan het experimenteren tegenwoordig. Ik moet wel zeggen dat als je van plan bent een airfryer te kopen dan is die van Philips echt geweldig. Waarom? Omdat je voor deze pan ook de meeste accessoires hebt zoals een bakplaat (erg handig als je gerechten wilt klaarmaken zoals je in een koekenpan doet), een grillplaat (ideaal als je vis of vlees bereidt) en bakblik (voor als je een taartje wilt bakken) en een spatdeksel (wat je gebruikt als je frietjes of snacks bakt zodat het verwarmingselement bovenin niet vies wordt). Kortom denk goed na voordat je een airfryer koopt. Ik ben ook begonnen met een ander merk (geen accessoires) en daar had ik dus al direct spijt van!

 

Vrijdag 10 november 2017: Irritaties in de supermarkt

Vandaag wil ik het eens hebben over irritaties in de supermarkt. Of je nou oud of jong bent, man of vrouw, we moeten allemaal naar de supermarkt om onze wekelijks boodschappen te halen. Alhoewel je er tegenwoordig voor kan kiezen om deze thuis te laten bezorgen (tegen behoorlijk wat bezorgkosten en een minimaal bestelbedrag van 75 euro) gaan er toch nog steeds een hoop mensen, lijflijk naar de supermarkt.

Waar ik me persoonlijk het meest aan irriteer zijn lege schappen en verkeerde antwoorden als je om informatie vraagt. De Albert Heijn bij mij op winkelcentrum Arkendonk is daar meester in! Ik koop bijvoorbeeld al sinds jaren daar een bepaald gehakt. Ik ben geen gehakt mens en deze vind ik lekker dus die wil ik en geen andere. Ligt dat gehakt dus niet meer in het vak.

IMG_0549web

Na 3x (op verschillende dagen) geconstateerd te hebben dat het er niet meer is besluit ik eens een berichtje via facebook te sturen. Waarom op deze manier? Nou omdat het bij die informatiebalie meestal mega druk is en er dan welgeteld 1 of 2 personeelsleden staan te helpen en ik geen zin heb (omdat ik zelf scan) veel tijd kwijt te zijn met niksen wat dan wachten heet. Kortom ik krijg wel bericht terug via facebook en men verteld mij dat het product niet meer verkocht wordt door hen. Dikke pech voor mij dus. Wanneer ik weer bij de AH kom besluit ik toch eens om bij de informatiebalie te informeren. Daar krijg ik te horen dat het een seizoensproduct betreft (wat dus totale onzin is want zoals ik al zei, ik koop dat gehakt het hele jaar door en al jaren lang). Ik besluit daarom om een foto van het product (want het product staat nog wel in AH app!!) door te sturen via facebook. Ik krijg opnieuw bericht terug dat ze het “even goed” hebben uitgezocht en dat het niet standaard meer in het assortiment is maar dat ze het wel kunnen bestellen als klantorder. Ik besluit daarop om mijn bestelling op te geven waarna ik het al de volgende dag kan afhalen. Dat afhalen kost me dan wel een half uur wachten aan de informatiebalie want ze konden in het magazijn zo snel niet vinden. Ook dat “wachten” maakt niet uit waarop is een van mijn grootste irritaties.

Nu was er 2 weken geleden een ontbijtkoek in de bonus. Niet dat het verkrijgbaar was want het schap was leeg. Na wederom 3x misgegrepen te hebben (waar haal ik toch al dat geduld vandaan) besluit ik om wederom maar weer eens te informeren bij de informatiebalie. Daar stonden 3 mensen te wachten dus ik besluit om eerst mijn zelf gescande boodschappen maar af te rekenen. En ja hoor natuurlijk krijg ik een controle. Het rode lampje van de zelfscankassa springt aan en ik moet wachten op een medewerkster. Wachten… wachten.. en ja daar kwam iemand aan. Ze scannen dan steekproefsgewijs 5 producten uit je tas en die stoppen ze ook weer terug. Deze dame die mij hielp had echt verstand van zaken want ze legde de broodjes onderin en al de zware producten er bovenop (en ik mocht haar al niet) dus na de nodige ergernis van mijn kant kan ik het tasje weer uitpakken en de producten er zoals het hoort weer in stoppen. Terwijl de medewerker mijn producten controleert informeer ik even naar de ontbijtkoek die ik graag wil hebben. De medewerkster is nogal gepikeerd want ze staat wel helemaal alleen heh! (is dat mijn schuld dat de AH niet investeert in personeel)? Maar goed, ik slik de opmerking die ik wil uiten door en probeer ergens uit mijn kleine teentje wat geduld te halen. Goed personeel is immers moeilijk te krijgen tegenwoordig.

Nadat ze 3 andere mensen geholpen had besluit ze toch om zich even te verdiepen in mijn ontbijtkoek. Eerst krijg ik nog de hatelijke vraag om welke ontbijtkoek dat het gaat want AH merk heeft wel 5 verschillende! Ik had haar echter al gezegd een foto gemaakt te hebben van het lege vak maar omdat ze haar haar verft en eigenlijk blond is had ze dat natuurlijk niet gehoord of begrepen dus ik laat haar mijn foto nu maar zien. Voor sommige mensen is visueel beeld nu immers beter te begrijpen dat gesproken woorden.
Na wat gedoe met de computer wordt mij verteld dat het product tijdelijk niet verkrijgbaar is. Het komt ook nogal eens voor dat producten ineens verkeerd in het systeem staan en dan dus niet besteld worden. Dat had ik een keer met wasmiddel. Vak bleef weken leeg en kennelijk maalt er niemand om totdat ik ging informeren en men er achter kwam dat het artikel verkeerd in het systeem stond. Ik kreeg gelijk een kortingsbon mee want het product was in de aanbieding geweest en ik had het dus niet voor die prijs kunnen krijgen, dus op deze manier compenseerde men dat.

Ongeïnteresseerd personeel heb je in elke supermarkt, maar bij de AH (waar ik al 24 jaar mijn boodschappen haal) verwacht ik net iets meer. Er staan ook wel aardige mensen bij de info balie maar ook die vertellen maar wat en dat is echt de allergrootste irritatiebron wat mij betreft. Nou dacht ik altijd dat ze die zelfscan toestand in het leven hadden geroepen om klantvriendelijk te zijn. Je hoeft nu immers niet de spullen meer uit je karretje te halen, op de band te zetten, en weer in je karretje te zetten dus ik dacht dat is wel erg klantvriendelijk maar nu heb ik het in de gaten dat ze die zelfscandinges alleen voor eigen belang in het leven hebben geroepen. Ze hebben nu natuurlijk minder personeel nodig. Als je dus zelf hebt gescand en je moet daarna je zegeltjes halen bij de info balie dan kun je dus wachten. Dat levert geen tijdsbesparing op want aan de kassa reken je af en krijg je direct je zegeltjes. Daarbij zetten ze nu 1 of 2 mensen weg aan de info balie terwijl er dikwijls wel 5 nodig zijn maar dat doet men dus niet want dan is het besparingseffect op personeelskosten weg.

Nou om al die irritaties die ik heb bij de AH uit de weg te gaan, ga ik tegenwoordig naar de Nettorama. Altijd hetzelfde assortiment. Er kan wel eens iets uitverkocht zijn maar dan is het wel de volgende keer er weer, niks geen producten fout in het systeem, geen zelfscan kassa’s en geen info balie dus geen ergernissen om extra wachttijden, gewoon altijd druk aan de kassa maar dat weet je na een paar keer. Als je 2 of 3 producten van hetzelfde tegelijk koopt krijg je extra korting kortom alleen maar voordelen voor mij. Het enige nadeel is dat je wat meer tijd kwijt bent vanwege de drukte maar voor de rest 0 irritaties.

Ik vind het wel interessant te horen waar jullie je aan irriteren in de supermarkt. Reageer eens op dit bericht en lucht je hart, soms is het fijn te weten dat je niet alleen bent 🙂

Vrijdag 3 november 2017: Kasteel Bouvigne

Al geruime tijd wilde ik eens een bezoek brengen aan kasteel Bouvigne. Ik kwam er vaak langs toen mijn zoon in die buurt nog op school zat maar ik ben nooit verder gekomen dan het kasteel en de natuur te bezichtigen vanaf de weg. Nu in de herfst dacht ik dat het wellicht eens een goed moment kon zijn om de tuin van het kasteel te bewonderen dus op een mooi zonnige herfstdag ben ik naar Breda gereden. Het was wel even zoeken hoe je de tuin in komt want de ingang vanaf de weg is niet in gebruik en je moet via het kantoor van de Brabantse Delta (parkeerplaats gelegen naast kasteel) de tuin in.

Ik stond net met 1 voet in de tuin toen ik mijn eerste wauw moment al had want je loopt eigenlijk een soort van straatje in waar een prachtig sfeervol gebouw staat en als je daar langs loopt, loop je zo op het kasteel af. Maar dat stukje lopen door het “straatje” was al geweldig. Het kasteel dateert uit de 15e eeuw en het landgoed bestaat uit een prachtig sprookjesachtig kasteel, poortgebouw en koetshuis, kapel en een grafkapel. De tuin zelf bestaat uit 3 gedeeltes en een boomgaard. Je hebt een Franse tuin, een Engelse tuin en een Duitse tuin. De franse tuin is aangelegd rond 1913, de Engelse rond 1920 en de Duitse in de jaren dertig.

In de tuin staat een klein stenen gebouwtje wat de grafkapel is van Mgr. Frenken de geestelijke leider van de catechisten. Toen de catechisten in 1971 Bouvigne verlieten heeft hij een andere rustplaats gekregen en nu dien de grafkapel als laatste rustplaats voor twee verstandelijk gehandicapten meisjes die tijdens de evacuatie van het internaat De Boldershof bij Nijmegen op weg naar Breda zijn overleden in mei 1940. Zij werden tijdelijk in de tuin begraven en pas in 2015 zijn ze gevonden in de tuin. Op verzoek van de familie en de gemeente Breda zijn de meisjes in januari 2016 herbegraven in de kapel op het landgoed.

In de tuin is ook kunst te bewonderen. Er staan houten mensfiguren (Stephan Balkenhol), een vrouwentorso van brons (Karin Beek) een bronzen stier (Wim Steins) flamingo’s (F. van der Linden) en een hoge deur (Cor Litjens). De tuin straalt rust uit en de genoemde kunst is hier zeer op zijn plaats.

Een bezoek aan deze tuin is zeer de moeite waard. Het kasteel is niet opengesteld voor publiek, de tuinen wel, elke dag van 9.00 tot 16.00 uur. Honden zijn niet toegestaan! Het kasteel is nu een trouwlocatie. Mocht je meer informatie willen dan kun je de website bezoeken: http://www.landgoedbouvigne.nl

Een aantal foto’s heb ik bewerkt en zijn hier te zien: https://bdldropsandmore.com/landschap-en-natuur/ of klik hier om direct naar de pagina te gaan. Veel plezier met het bekijken van de foto’s. Ook de niet bewerkte foto’s zijn te bestellen, wellicht heeft u foto’s nodig voor brochures etc. of voor aan de muur, bestellen kan altijd!

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 28 oktober: Kasteel Dussen

Enige tijd geleden kwam ik langs kasteel Dussen. Omdat ik er nog nooit eerder was geweest terwijl ik er vaak langs kom dacht ik op een mooie zonnige dag eens rond het kasteel te lopen. Nadat ik de auto geparkeerd had liep ik samen met mijn zoon richting de ingang van het kasteel, ondertussen genietend van de mooie natuur en landschap. Het kasteel was echter helaas gesloten. We bleven een beetje “hangen” rond de ingang en ik maakte wat foto’s van de buitenkant toen er een mevrouw naar ons toekwam. Ze vertelde dat het kasteel gesloten was en alleen op bepaalde dagen opengesteld was voor rondleidingen. Toen ze zag dat ik mijn camera bij mij had vroeg ze me of ik fotograaf was. Ik antwoordde met ja en hierop veranderde haar houding. Ze gooide de sleutels naar haar zoon en vroeg hem mij snel een mini rondleiding door het kasteel te geven. Er was een bruidspaar onderweg naar het kasteel dus daarom hadden we maar kort de tijd.

Van binnen maakte ik even een sprongetje van geluk en volgde de zoon naar binnen. Hij liet me de binnenplaats zien (moet wel want anders kom je het kasteel niet in) en de eerste kamer, de hal en daarna nog wat kamers zoals de ruimte waar de huwelijks voltrekking plaats vind. Wat ongelooflijk sfeervol is zo’n kasteel dan toch. Het hout gecombineerd met de oude stenen, de geur, de historie van zo’n kasteel alles komt samen  en wat een pracht om te zien. Ik heb van elke ruimte snel wat foto’s gemaakt. Ik had geen tijd om na te denken over compositie en licht maar wilde wel met iets thuis komen. Ik had nu immers gratis toegang (kost anders voor volwassenen 3 euro entree).

Het kasteel vind zijn oorsprong in 1331 en wordt tegenwoordig gebruikt voor bruiloften maar ook voor rondleidingen, voorstellingen, concerten, lezingen en de jaarlijkse Dag van het Kasteel. Ook zijn een aantal kamers ingericht als kantoorruimte en wordt daar dagelijks gewerkt.

Kortom het was een leuke verrassing dat ik het kasteel even in mocht en een korte privé rondleiding kreeg. Een aantal foto’s heb ik geplaatst in de categorie stilleven en zijn te koop als poster, op canvas of op glas.

Mocht je het leuk vinden om een fotoshoot te doen in een echt kasteel dan is dit echt een prachtige locatie voor een sfeervolle “kasteelshoot”. Mocht je meer informatie willen over het kasteel dan kun je op deze link klikken: https://www.kasteel-dussen.nl. Op de website vind je de historie van het kasteel wat wellicht leuk is om eens te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 13 oktober: Kunstenaar Bart Somers – ‘s-Hertogenbosch

Tijdens mijn bezoek aan de tuin van Arjan van Dijk kwam ik in gesprek met Bart Somers. Bart is een staalkunstenaar en boetseert met een smeedhamer en schildert met een snijbrander. Hij maakt kunst van Cortenstaal en van hoogglans RVS in moderne stijl.
De beelden in hoogglans RVS zijn bijna transparant te noemen en gaan op in de achtergrond, het is figuratief met maximale abstractie wat perfect in balans is.

Bart is o.a. de maker van de vlinder met een poppetje maar ook het spiegelend paard (zoals ik het noem) en de grote stalen hond en paard zijn van zijn hand. Bart werkt ook in opdracht en soms moet hij hiervoor ook buiten zijn comfort zone treden wat een opdracht dan weer extra spannend maakt. Zo is hij benaderd door een architect om een carport te ontwerpen. Bart maakt normaal gesproken beelden maar heeft de opdracht aangenomen om zichzelf te trainen in het bedenken van ideeën.
Voor deze opdracht is hij wel het huis van de architect gaan bekijken en in 2 weken tijd is er een idee ontstaan en een ontwerp tot leven gekomen. Bij zo’n ontwerp komt natuurlijk ook wel de nodige kennis van techniek kijken.

Ik ben zelf erg gecharmeerd van de opengewerkte vlinder met het meisje in het midden en van de spiegelende paarden. Als je een beeld van hoogglans RVS maakt zuigt het de omgeving op en moet je oppassen dat je er niet tegenaan loopt want je ziet het niet in een oogopslag staan, echt super!

Bart zijn werk is dit weekend (zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur) voor het laatst te bezichtigen in de tuin van Arjan van Dijk aan de Achterstraat 7 te Den Hout.
Ben je een kunstliefhebber of natuurliefhebber, ga dan zeker even kijken in deze bijzondere tuin en kom tot rust in de natuur met bijzondere kunst.

Mocht je meer informatie willen over Bart Somers dan kun je zijn website bezoeken: http://www.somerssteelart.com/profiel/

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 6 oktober: Kerstperiode

Ja, ja het gaat weer opschieten, het einde van het jaar komt in zicht. Voor de mensen die graag een mooie en unieke kerstkaart willen hebben kan ik zeggen, vraag eens aan mij om iets moois te ontwerpen. Op mijn website, bij kaarten, kun je een aantal voorbeelden zien. Ik kan er een bedrijfslogo of producten in verwerken en je hebt altijd een kaart die niet standaard maar uniek is!

Vrijdag 6 oktober: Bloemkunst tentoontstelling Kasteel Groenenveld – Baarn

Samen met mijn vriendin een bezoek gebracht aan dit kasteel. Het ziet er eerder uit als een landgoed maar het is wel een indrukwekkend gebouw en omgeving. Veel mensen waren op deze zonnige dag aan het genieten van een wandeling met de hond waardoor het behoorlijk druk was met wandelaars. Gelukkig waren we op tijd en viel het binnen met de drukte nog wel mee.

Het gehele kasteel (alle ruimtes dus) waren benut voor bloemenkunst en elke ruimte had zijn eigen thema. De ruimtes waren behoorlijk gevuld met bloemen waardoor het niet mogelijk was om overzichtsfoto’s te maken, daarbij stonden er ook nog geregeld mensen in de weg (erg vervelend :-)).
De ruimtes zijn ingericht door arrangeurs. Dit is de tweede keer sinds lange tijd dat het kasteel weer voor deze tentoonstelling wordt gebruikt dus de arrangeurs die vorig jaar ook mee hebben gedaan hebben dit keer een andere ruimte ter beschikking gekregen waardoor ze opnieuw uitgedaagd werden. De tentoonstelling is daardoor ten opzicht van het jaar ervoor, totaal anders.

Wat was dit bijzonder om te zien, je hebt geen idee wat je eigenlijk allemaal met bloemen kan doen, behalve er een leuk boeket van maken. In de keuken hebben bloemkunstenaars Stephanie van Erven en Wendy van de Berg iets heel unieks en sfeervols gecreëerd. Er werden crysanten geserveerd voor diner en lunch (zie foto’s) in een landelijke keuken waarin het bourgondische leven voor zich spreekt.

Zo was er een ruimte die vol stond met een “bloemen hoeden show”. Allemaal hoeden volledig gemaakt van bloemen, echt heel bijzonder om te zien. Ik vond de ruimte waar gewerkt was met geel meubilair super mooi, de bloemen staken hier prachtig bij af en dan had je nog een ruimte waar je onder de bloemen door kon lopen, donker rode rozen, mijn lievelingsbloem.

Ook buiten in het park stonden nog een aantal juweeltjes opgesteld. Het park is trouwens zonder de bloemen ook prachtig en je kan hier een heerlijke wandeling maken. Dus mocht je volgend jaar niets te doen hebben, breng dan eens een bezoek aan deze mooi locatie en bijzondere tentoonstelling. Je kunt in het Grand Cafe genieten van een drankje of een lunch (de kaart is niet heel uitgebreid maar voldoet). Dit jaar was de expositie van 16 tot en met 24 september dus houdt de website in de gaten als je wilt weten: http://www.kasteelgroeneveld.nl

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 25 september 2017 Open tuin dagen bij Arjan van Dijk

Afgelopen zaterdag heb ik een bezoek gebracht aan de open tuin dagen bij Arjan van Dijk in Den Hout. Het was een prachtige nazomerdag en dus was het beslist geen straf om een wandeling te maken in deze bijzonder tuin. Ik zeg bijzonder omdat de tuin (ca. 2 ha) zeer fraai aangelegd is. Je vind er een prachtig grote vijver (met koi karpers), wuivende pluimen die voor je buigen op het ritme van de wind, kleurrijke bloemenborders, een “tuinhuisje” wat beslist niet een “gewoon” tuinhuisje is maar waar je absoluut tot rust kan komen wellicht mede door het fraaie uitzicht op de vijver en de tuin. Een waar paradijs(je) dus! De tuin is gedurende 4 weekenden ook zeker bijzonder te noemen vanwege de kunst die er tentoongesteld wordt. Evenals vorig jaar was er ook dit jaar weer voldoende variatie en was er voor ieder wat wils.

De kunst staat door de gehele tuin. Er staan kunstwerken die zelfs volledig opgaan in de omgeving en natuur zoals in de foto hieronder te zien is van het spiegelde paard. Er staan grote kunstwerken en verfijnde kleinere kunstwerkjes, in brons, steen, glas, keramiek, metaal etc. Omdat ik er op de openingsdag was, waren ook de kunstenaars aanwezig. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien welk gezicht er achter de “schepper” zit.

Als je een rondje gelopen hebt is er de mogelijkheid om even te genieten van een drankje en even even uit te rusten. Als de innerlijke mens weer verzorgt raad ik aan om nog een rondje te lopen (misschien in tegenovergestelde richting) want ik kwam bij de 2e ronde kunst tegen die mij eerder nog niet opgevallen was. Beloop ook zeker de smalle paadjes rondom de vijver want afgezien van het feit dat je prachtige planten en bloemen ontdekt, staan hier ook nog hele interessante kunstwerken die je anders over het hoofd ziet. Vergeet ook niet om de “schuur” binnen te lopen want ook daar staan nog zeer fraaie werken uitgestald, kortom je komt hier ogen te kort. De tuin (wat een kleurenpracht) gaat alle verbeelding te boven en de kunstwerken geven hieraan nog een extra dimensie. Kortom mocht je de aankomende weekenden niets te doen hebben en een bijzondere ervaring willen ondergaan, breng dan eens een bezoek aan deze prachtige tuin en expositie.

De tuin (achterstraat 7, Den Hout) is nog open op:
Zaterdag 30 september, Zondag 1 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag 7 oktober, Zondag 8 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag 14 oktober, Zondag 15 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.
Entree 3,50 incl. koffie

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 22 september 2017

Het is even geleden dat ik mijn blog aangevuld heb. In de vakantietijd was er weinig om over te schrijven en afgezien daarvan, er waren ook geen mensen die het gingen lezen. Maar goed het is 22 september, de vakantie en de zomer is helaas voorbij, iedereen is weer aan het werk en we gaan langzaam richting kerst. Beetje raar om te zeggen misschien maar echt voordat je het weet zit je weer met de kerstlichtjes aan en de geur van een verse dennenboom in je huis en maak je je weer druk over het kerstdiner!

Ik ben zelf een weekje weggeweest, ook als je geen fulltime baan hebt ben je toch toe aan iets anders zien als je eigen tuin (op zijn tijd). Heb dus een heerlijke tijd doorgebracht met mijn zoon en (ex)schoonvader, lekker gegeten en gedronken op zijn tijd en op de dagen dat het zonnetje scheen, extra genoten van een wandeling. We hebben extra genoten van de pizza bij Nonnas, een erg leuk restaurant wat is ingericht alsof je bent teruggegaan in de tijd (grootmoeders tijd). Heerlijke plastic zeiltjes op tafel, al het meubilair van simpel gekleurd hout en dat alles gehuld alsof je in de tropen aan het eten bent. Echt genoten hier! Klik op een foto om deze groter te zien want ik vind de foto’s zelf erg mooi!

 

 

 

 

 

 

 

Helaas werd ik direct na aankomst thuis ziek en mocht ik een weekje genieten van een of andere griep, voel me echt sinds een paar dagen pas weer beter dus nu eerst maar eens mijn blog aanvullen.

Gisteren ben ik naar de banenbeurs in Geertruidenberg gegaan. Wat een gekkenhuis daar! Het begon om 14.00 uur dus ik dacht ik ga op tijd dan ben ik misschien de ergste drukte voor. NIET DUS! Het was in Fort St. Gertrudis en er was gewoon GEEN plek om je auto te parkeren, uiteindelijk heb ik een parkeerplek gecreëerd en hoopte ik dat de politie er geen prent op zou drukken! Eenmaal geparkeerd kon ik aansluiten in een onmenselijke lange rij mensen. Kennelijk waren het 2 rijen (1 voor mensen die geen badge bij hadden en 1 rij voor mensen die de badge wel bij hadden). Nergens stond aangegeven welke rij je moest hebben dus het was chaos alom. Eenmaal binnen stonden er allemaal bedrijven oplopend van nummer 1 tot en met nummer 210. Bij de deur kon je een lijst krijgen van welke bedrijven er stonden en welke vacatures ze hadden. Had ik die lijst eerder gehad was ik niet eens gegaan want er waren maar een paar administratieve functies. Als je informatie wilde over een functie of het bedrijf had je tig man voor je en kon je wachten, erg onpersoonlijk allemaal. Het fort was ook duidelijk veel te klein voor zo’n evenement, geen idee wie de organisatie op zich heeft genomen maar dat het beter kon wist ik al voordat ik binnen was. Ja goed personeel is moeilijk te vinden! Ik heb er een anderhalf rondgelopen, wat gekletst, CV’s en visitekaartjes achtergelaten maar ik vond het een zeer onbevredigende anderhalf uur. Het enige goede nieuws: ik had gelukkig geen parkeerbon!! Nu maar wachten of ik nog reacties krijg n.a.v. de achtergelaten cv’s.

Het is natuurlijk van de gekke dat iemand zoals ik met 29 jaar ervaring niet eens uitgenodigd wordt voor een gesprek bij een bedrijf. Het UWV gaf me zelfs in mijn eerste gesprek al weinig kans. Ik heb natuurlijk enorm veel concurrentie, veel bedrijven hebben hun personeel massaal ontslagen en iedereen die jonger is en papieren heeft gaat gewoon voor. Daar kan je het dan meedoen, ben gewoon afgedankt!!

Nou hopelijk volgende week een leuker bericht want met de kerstdagen in het vizier hoop ik wel wat opdrachten binnen te krijgen voor het maken van kerstkaarten. Dus wil jij een leuk ontwerp voor je kerstkaart neem dan eens contact met me op! Fijn weekend allemaal!

Vrijdag 25 augustus 2017 

Van 18 tot en met 23 augustus was het “kermis in de stad”.  Ik ga al jaren niet meer naar de kermis omdat ik het echt zonde van het geld vind, de ritjes zijn immers veel te duur. Ik geef liever geld uit aan een lekker etentje, het is maar waar je je prioriteiten legt 🙂

Maar goed, ik was al jaren van plan om eens over de kermis te lopen met mijn camera en dit jaar werkte het weer eens mee dus ben ik op pad gegaan. Het viel direct op dat er een flink aantal attracties minder stonden dan in de jaren dat ik nog ging (zo’n 3 jaar geleden). Onze markt waar de “kinder kermis” stond was half gevuld. Ik vond nog wel een aantal attracties voor de kleintjes op andere plekken en snapte niet dat die niet op de markt geplaatst waren, maar goed daar zal wel iemand over nagedacht hebben! De heuvel in Oosterhout, zelfde verhaal, voor de helft gevuld en GEEN sfeer. Het was wel aardig druk. De jeugd hing natuurlijk bij de snellere attracties en op het tijdstip dat ik er was (zo rond 21.00 uur) waren er al een aantal kramen die werkelijk helemaal niets te doen hadden. Ik had zo een vette knuffel bij het touwtje trekken kunnen winnen maar ik mocht niet van mijn zoon 😦

Goed ik wilde op de kermis beweging en kleur vastleggen en volgens mij is dat wel aardig gelukt. De video bestaat uit 7 foto’s en het ging mij om het rook effect.

Volgend jaar nog een keer terug want ik kwam er achter dat ik voor mijn nieuwe groothoeklens nog geen grijsfilter had, ik kon dus geen opnames van enkele seconden maken (helaas). Veel plezier met het bekijken van mijn foto’s. Vanaf volgende week is iedereen weer zo’n beetje aan het werk en beginnen hier de scholen weer en gaan mijn zoon en ik even genieten van vakantie. Volgende week dus geen aangevuld blog, hopelijk de week erop weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 11 augustus 2017

Van de week eens een bezoek gebracht aan Geertruidenberg. Wat een sfeervol stadje is dat toch. Ik liep door een smal straatje naar de grote markt waar ik een klompen winkeltje tegen kwam. Ik dacht dat ze die alleen in Volendam hadden dus ik was behoorlijk verrast! Op de foto’s zie je het winkeltje, het sfeervolle straatje waar ik doorheen liep, een mooi geveltje en de gevel van de erg sfeervol uitziende bioscoop die niet meer als bioscoop in gebruik is.

 

 

 

 

 

 

 

Later, toen ik op de grote markt van Geertruidenberg foto’s aan het maken was en ik net inzoomde op een mooie gevel kwam de bewoonster naar me toe. Ze vroeg of ik foto’s wilde maken van de kelder (de kelders liggen diep onder de woning en vanaf de straat moet je dan een trapje af). Ik reageerde eigenlijk gelijk enthousiast en schrok er zelf van want ik ben al zo goed van vertrouwen en in een paar seconden zag ik het aan me voorbij flitsen dat ze me daar wel eens op kon sluiten en ik vast geen bereik zou hebben met mijn mobiel!! Ik nam me dan ook voor de bewoonster (een zeer aardige dame die er echt niet kwaadwillend uitzag) voor me te houden en de deur goed in de gaten te houden.

Dat liep al gelijk anders want ze deed de deur open en het licht aan en ze zei “neem alle tijd” en weg was ze. En daar stond ik dan, in iemands kelder! Maar echt wat een prachtig plaatje was dat! Het was niet zomaar een kelder maar meer een soort grot, heel sfeervol ingericht met een grote tafel en 8 stoelen en een apart keukentje en toilet. Ook stond er nog een klein zitje naast een sfeervol hoekje. Ik voelde me direct ontspannen en heb op mijn gemak prachtige foto’s gemaakt. Toen ik naar buiten kwam vertelde de bewoonster dat ze de ruimte verhuurde en ik opperde gelijk dat het voor kleine bedrijven (of afdelingen) een erg leuke locatie zou zijn om te vergaderen. Er kunnen 8 mensen in en voor de lunch of diner loop je de grote markt op waar je op loopafstand van dit huis heerlijk kunt eten. Je kan in het keukentje (wat een complete keuken is, voorzien van kopjes, glazen, koelkast en koffiezetapparaat en waterkoker) koffie en thee zetten.
Met een goed gevoel en blij dat ik niet opgesloten was liep ik weer richting mijn auto, wat een avontuur!

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 28 juli 2017

Het is vakantietijd, komkommertijd en het is dus rustig. Dit was echt een waardeloze week, niks bijzonders gedaan behalve gezocht naar vacatures waar ik op zou kunnen schrijven omdat ze me interessant lijken. Het valt niet mee om nu iets te vinden!
Verder heb ik wat logo’s gemaakt deze week waarvan ik er een aantal op de site heb gezet bij grafisch ontwerp: logo’s en vandaag heb ik me bezig gehouden met een ontwerp voor een t-shirt. De klant wilde een ontwerp waar een skyline in verwerkt moest zitten en ik zou ik niet zijn als ik dat iets anders zou aanpakken dan de meeste andere, want ik hou van dat vleugje “over de lijn gaan”. Ik had de kleuren van het ontwerp eerst in blauw en groen wat erg mooi was, echter de klant wilde naar zwart/wit en aangezien de klant KONING is, heb ik het aangepast. Zie hier het resultaat! Fijn weekend allemaal en voor diegene die op vakantie gaan, fijne vakantie en GENIET er van!

p.s. sorry voor de lelijke rode letters, aangezien dit nog een lopende opdracht is kon ik even niets anders doen om het zo te beschermen!

NewYorkWEB

Zaterdag 22 juli 2017

Een dagje later dan jullie gewend van me zijn maar hier is dan toch een aanvulling in mijn blog. Mijn zoon is namelijk vandaag jarig, 19 alweer wat gaat de tijd toch snel vooral als je de geboortedag nog kan herinneren alsof het gisteren was.

Vanaf zijn geboorte heb ik een lange weg met hem afgelegd, die bepaald niet glad was geplaveid. Vanaf jonge leeftijd gingen dingen al anders bij hem en toen hij 5 jaar was kregen we dan ook al de diagnose ADHD, later kwam daar nog PDD-NOS bij. We hebben alle medicijnen voor ADHD geprobeerd en hij is naar een speciaal onderwijs school gegaan. Slapen kon hij als klein kind niet en ik, zijn moeder, moest altijd in het zicht zijn. Het liefst ging hij nog met me mee naar de wc. Ik zal jullie niet vermoeien met alle problematiek die deze zeer lastige diagnose met zich meebrengt maar laat ik het zo zeggen, de dingen gingen hier thuis niet volgens het boekje. Julian sliep bij mij en zo kon iedereen slapen, eten deden we niet aan tafel maar op de bank zodat hij in ieders geval iets at etc.

Na mijn scheiding ben ik gestopt met de medicijnen voor ADHD en groeide hij spontaan 2 maten door, kon gelijk een nieuwe garderobe voor hem aanschaffen. Daarna heb ik structuur en regelmaat aangebracht in zijn leven, ik vertelde hem van te voren wat hij kon verwachten bij nieuwe dingen en dit bracht rust en veiligheid in zijn leven. Dingen gingen beter. Nu is het een leuke 19 jarige knul waar geen kwaad in zit, hij is erg kwetsbaar een heeft een leuke “baan” bij !Go waar hij in de horeca werkt. Hier heeft hij het naar zijn zin en dat is voor mij als moeder zijnde het allerbelangrijkst. Bij de herdiagnose was geen sprake meer van ADHD en PDD-NOS is veranderd in klassiek autisme. Wat jammer is, is dat ze op zijn school nooit goed naar hem gekeken hebben anders was het al lang duidelijk geworden dat hij echt een ras autist is. Ook is nooit benoemd wat een iq van 66 precies inhoudt. Dus voor iedereen met een kind op een speciaal onderwijs school, doe zelf goed je onderzoek want op dit soort scholen zouden de mensen gespecialiseerd moeten zijn in dit soort problematiek, nou vergeet het maar!

Vandaag vieren we dus zijn verjaardag, vanmiddag komt er bezoek en vanavond gaan we eten bij ons favoriete restaurant Merlijn. De foto hieronder is van shit kwaliteit maar ik heb vandaag geen tijd om de camera uit de tas te halen dus het moet maar even zo.
Wij gaan een feestje vieren en ik wens jullie een goed weekend !

Jarig 2017

Vrijdag 14 juli 2017

Deze week had mijn vriendin een vriendin te logeren en zoals elk jaar maken we dan wat uitstapjes en wat een vervelende week was dit om uitstapjes te maken, dankzij het heerlijke Nederlandse weer wat deze week echt op en top Nederlands was. Afgelopen woensdag kwam het dan ook met bakken uit de lucht alsof ze boven een grote schoonmaak aan het houden waren. Dus wat doe je op een regenachtige dag? Juist ja, je gaat op zoek naar een binnenlocatie waar iets leuks te zien is en dus gingen wij naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Zo’n anderhalf uur rijden van Oosterhout, normaal gesproken geen probleem maar op deze “natter dan natte” dag was het toch iets minder prettig auto rijden. Gelukkig kwamen we zonder problemen aan op onze bestemming waar het natuurlijk loeidruk was want de rest van Nederland wilde ook naar een overdekte “bezienswaardige” locatie. Het leek dan ook wel alsof er een paar bejaardentehuizen hun jaarlijkse uitje hadden.

Maar goed, je probeert er zo goed en kwaad als het kan toch het beste van te maken en omdat het werkelijk erg mooi is daar lukte dat prima alhoewel foto’s maken zonder dat er mensen op te zien zijn, wat lastiger was of je kan het ook een uitdaging noemen en je geduld eens op de proef stellen!

De tuinen zijn werkelijk prachtig, wat een diversiteit aan bloemen en natuurlijk orchideeën zijn er hier. In de tuinen zijn vijfers aangelegd waar de koi karpers gevoerd mogen worden wat ik persoonlijk nogal een walgelijk aanzien vind want ik ben niet zo dol op vis of het moet goed bereid op mijn bord liggen en dan graag zonder kop zodat ik niet kan zien dat het ooit een vis was, brrr. Maar goed diverse kleine kinderen mochten van hun ouders de vis”jes” voeren waardoor de beesten bijna over elkaar heen sprongen om toch vooral het voer maar te pakken te krijgen. Ook vind je hier loslopende aapjes die dan wel weer schattig zijn om te zien!

In een grote vijver zwom een meerval rond die ik half gezien heb want de kippenvel loopt over mijn rug als ik zo’n beest zie, ik weet niet waardoor het komt maar ik moet er echt niets van hebben. De schildpadden zijn meer mijn dieren alhoewel die kleine beestjes behoorlijk agressief over kunnen komen als je ze voert, een soort killer instinct komt dan in ze naar boven en ze zijn enorm sterk met hun kaken. Wat je allemaal niet leert op zo’n dag!

Als je al de bloemenpracht gezien hebt kun je door de lorituin gaan. De mini papagaaitjes mag je voeren met een bakje nectar die een euro per stuk kosten. Natuurlijk gingen we dat doen wat is er nou leuker dan vogeltjes voeren! Ik was nog niet binnen of er zaten er 6 op me. Ik kreeg het al lichtelijk benauwd want 2 lori’s schenen elkaar niet zo te mogen. De vogeltjes die op mijn schouder en hoofd zaten zagen al snel dat ze kansloos waren en vlogen weg. Ik bleef over met 3 lori’s, een op mijn linker arm en 2 ruziemakers op mijn rechterarm. De 2 ruziemakers vochten op mijn arm om het bakje nectar wat ik echt niet fijn vond want je weet niet wat ze allemaal voor kapriolen kunnen uithalen en lichtelijk benauwd probeerde ik op ze in te praten. Nu lukt het me meestal wel om mensen in paniek situaties rustig of aan het lachen te krijgen, echter die tactiek schijnt niet te werken bij de lori’s! Maar goed, al vechtend raakte het bakje nectar leger en leger en de lori op mijn linker arm vloog door naar mijn rechterarm die hij met zijn kleine tongetje eens even lekker ging aflikken. Toen hij daarmee klaar was bedacht hij dat het misschien ook wel lekker was om eens wat mensen huid uit te proberen en toen de ruziemakers klaar waren met eten en vechten bleef deze lori mijn arm en hand al bijtend aftasten. Ik heb wel vreselijk veel geluk gehad deze dag want de lori’s laten hun behoefte al vliegend vallen en gelukkig kon ik al die “regenbuien” aardig ontwijken. Goh wat heb ik een lol gehad!

Daarna zijn we de vlindertuin eens gaan bekijken. Ik hoopte dat ik niet een of andere killervlinder zou tegenkomen want het was toch een beetje een rare dag aan het worden. Binnen 2 minuten was mijn shirt doorweekt in de vlindertuin, niet vanwege stress of angst maar meer van het tropische klimaat wat in deze tuin heerst. De vlinders vladderen vrolijk om je oren in allerlei lieflijke kleurtjes wat wel heel vrolijk was om te zien. Gelukkig heb ik er een paar met mijn camera kunnen vangen.

Toen gingen we naar de hangende bloementuin en daar viel mijn mond echt van open. Wat een kleurenpracht. Als je al eens hangende baskets hebt gezien dan weet deze tuin je toch echt nog wel te verrassen, zo mooi! Door de hele tuin zijn tafeltjes en kleine romantische prieeltjes geplaatst. Het was hier hartstikke druk omdat het ook gelijk een horeca gelegenheid is maar het is me toch gelukt om wat foto’s zonder al te veel mensen te maken. Wat zou ik hier graag eens wat foto’s maken na sluitingstijd!

Kortom, weet je niet wat je moet doen op een regenachtige dag, bezoek deze locatie dan eens. Er is een restaurant bij dus ook qua eten en drinken kom je hier niets te kort en de prijzen zijn allervriendelijkst.

Klik op deze link om naar de website te gaan: https://www.orchideeenhoeve.nl

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 7 juli 2017

Vandaag besloten om een ondernemer in het zonnetje te zetten. Niet omdat ik die ondernemer zo goed ken, sterker nog, ik ken hem helemaal niet maar ik ken wel zijn onderneming. Ik heb het dan over Hèt Pannekoeckershuys Koeckers in Den Hout.

Ten eerste: wat een prachtige plek is dit! Een sfeervol restaurant met een groot buitenterras en heerlijk grote parasols die bescherming bieden bij zon maar ook bij een bui, we bevinden ons immers toch in Nederland! De buitenkant van het restaurant en het terras oogt sfeervol en binnen is het niet anders. Je waant je eigenlijk in een mini Efteling. Talloze muurschilderingen, schilderijen, poppen en andere decoratieve elementen zijn aanwezig. Iedere “eetzaal” heeft zijn charme en thema.
Naast dat je hier binnen heerlijke pannenkoeken kunt eten is er ook een speelgrot voor de kleintjes. De kinderen zijn dus nooit ver weg en kunnen zich uitleven op de glijbaan de ballenbak of “gewoon” een filmpje kijken. In de zomer (dat wil zeggen, bij droog weer) kunnen de kinderen spelen in de prachtige en zeer uitgebreide speeltuin “Koeckersland” geheten en is gelegen direct naast het restaurant. Je loopt van het terras zo de speeltuin in. Klimrekken, schommels, glijbanen, trampolines noem maar op het is er allemaal. De speeltuin wordt zeer goed onderhouden en is nu net weer uitgebreid met een adventure golfbaan genaamd “Koeckersgolf”. Kortom een ideale plek om te eten of om gewoon eens lekker een drankje te nuttigen en je kinderen de tijd van hun leven te laten beleven! Mocht je je als volwassenen vervelen omdat je kinderen aan het spelen zijn, kijk dan eens op je onderlegger en loop de locatie eens door op zoek naar alle letters om de puzzel te maken, kan je gelijk met eigen ogen zien hoe sfeervol het binnen is. De kinderen krijgen bij hun bestelling (kinder pannenkoek) muntjes en die kunnen ze inwisselen voor een kadootje in het winkeltje. Het is zelfs mogelijk om een step of fiets te huren om de Vrachelse heide eens te ontdekken.

Ten tweede: heb je een kinderfeestje te vieren, dan ben je hier echt helemaal aan het goede adres. Volop ruimte en de verkleed pakjes hangen klaar bij aankomst. Naast de binnen speelgrot is de ridderzaal. Deze zaal is voorzien van genoeg tafels en stoelen om een behoorlijk feest of meerdere feestjes te huisvesten. Afgezien van de ruimte is dit wel het paradeplaatje van de locatie. De muren zijn voorzien van prachtige schilderingen EN een heuse “koene” ridder! De ruimte is voorzien van een eigen bar zodat de bediening niet ver hoeft te lopen en iedereen op zijn wenken kan bedienen.

Hoe zit het met de pannenkoeken dan? Ja, dat is echt prima in orde. Een zeer uitgebreide menukaart staat op elke tafel. Echt de kaart is te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. Naast pannenkoeken eten kun je hier ook lunchen (broodjes, salades), of snacken. Of er ijsjes zijn hoor ik u vragen, natuurlijk zijn er die en het zijn niet de kleinste ook!

Ik kan een klein boekje over deze locatie schrijven maar ik denk dat het beter is als u zelf eens op onderzoek uit gaat en zich laat overtuigen. Bent u in de buurt van Oosterhout/Den Hout, wellicht met de caravan want naast/achter het restaurant is Koeckers camping ’t Kopske te vinden, dan moet u zeker hier eens een stop maken en lekker pannenkoeken gaan eten.

Klik hier om naar de website te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te gaan van Hèt Pannekoeckershuys Koeckers.
Klik hier om naar de facebook pagina te aan het Koeckers Camping ’t Kopske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s